Citao sam ja tu temu na forumu vrelih guma i imala je bar 20ak stranica.
Znam da se on konstantno nabedjivao i objasnjavao sa jedno 10ak ljudi koji mu govore da kvalitetnim izduvom ne moze da dobije ni 5ks na tom motoru,
a onda je poceo da baljezga kako mu je neko iz USA poslao neki kao turbo koji se nalazi u zadnjem loncu izduva.
Ne znam za turbo na zadnjem loncu (osim ako nije neka varijanta sa discovery-ja da turbo stoji u gepeku, pošto napred nema mesta) ali sam se nekad (95-96.) zanosio da naručim "turbo" koji se postavlja ispred/u usis i koji je radio ili na elektro motor ili mehanički u smislu da usisni vazduh pokreće peraja "vetrenjače", a onda ta peraja pokreću druga (turbinu) koja ubrzava vazduh koji prolazi kroz usisnu cevku...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ne znam za turbo na zadnjem loncu (osim ako nije neka varijanta sa discovery-ja da turbo stoji u gepeku, pošto napred nema mesta) ali sam se nekad (95-96.) zanosio da naručim "turbo" koji se postavlja ispred/u usis i koji je radio ili na elektro motor ili mehanički u smislu da usisni vazduh pokreće peraja "vetrenjače", a onda ta peraja pokreću druga (turbinu) koja ubrzava vazduh koji prolazi kroz usisnu cevku...
Nešto tako samo mu fali još jedan spiralni ventilator da se vrti brže od ovog prvog koji ga pokreće i time ubrzava... ne mogu da nađem sajt, verovatno više ni ne postoji ta firma, ali razvili su za svaki auto i svaki tip u****, bilo je za karburatore sa dva ventilatora sa različitim brojem peraja, koji se stavljao odgore u kućište filtera...
U svakom slučaju Dora me davno odgovorio od toga i objasnio koja je to glupost...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Comment