Ogranicenje brzine za autoskole?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Ogranicenje brzine za autoskole?

Da li postoji ogranicenje brzine za autoskolu?Znaci ako je negde ogranicenje 60kmh,ja moram da idem 40 kmh?
    I da li sme da se vozi po autoputu u autoskoli?

Konkretno posto polazem za C,drugar koji je polagao za B i jos jedan koji vozi za C ne prelaze 40 kmh.I koliko casova je obavezno da se vozi po poligonu?
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

ako je negde ogranicenje 60 to ne znaci da moras ici 60 nego da je max brzina 60... nema ostalih ogranicenja osim u glavi vozaca... a casove na poligonu mozes da vozis svo vreme ili da ne vozis nijedan, sve to zavisi od instruktora

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

A da li ima ogranicenje da ne predjem 40kmh uopste?znaci nezavisno od ogranicenja brzine na nekom putu.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

ima, u naseljenom mestu

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...kad prvi put izadjes na ''ulicu'', dakle nakon onih prvih 5 casova na poligonu, nece ti dati da vozis dalje od 2. brzine...
          To vazi samo za prvi cas na ulici...odmah posle poligona...

Kasnije takvih ogranicenja nemas...
          Naravno, ostaju opsta ogranicenja koja vaze za sve ucesnike u saobracaju...
          Mada, dosta ce zavisiti i od toga koliko je instruktor siguran u tvoju voznju...
          Sto je on sigurniji u tvoju voznju, to ces ti imati vecu slobodu...
          Ali, ta sloboda ne znaci divljanje, vec te npr. nece opiminjati cim
          predjes 50 km/h [ tamo gde je i ogranicenje toliko, i sl... ]...

Takodje, u pocetku neces imati dvocase, vec samo po jedan cas voznje...
          Vec sam i zaboravio, ali cini mi se da od 10 casa mozete preci i na dvocase...

p.s. Ja sam prvih 20-tak casova vozio Yuga, a onda su mi dali Golf 3 1.8, na kome jos nisu bili stigli ni gas da ugrade...
          Prilikom jedne nocne voznje [ imas i obavezan fond casova voznje pod ulicnim svetlom, ali i bez ulicnog svetla - samo pod farovima...]...otisli smo do Usca...

Inace, svi mi znamo tu staru ''stazu'' napamet [ ionako ima samo
          5 krivina ]...i tu sam u ''drugom'' krugu isao ''malo'' iznad dozvoljene brzine, ali instruktor ni rec nije rekao...
          Jedino sto mi je napomenuo da upalim duga svetla...

Comment

• Milorad90
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2007
            • 975
            • Beograd

Krenuo sam ja vec sa voznjom,prvo me je pitao da li si vozio nekad,ja mu kazem jesam,malo kola i vise kombi,i prvi cas na poligonu,dolazim na drugi cas,krecemo i idemo ka poligonu on naravno vozi,staje on kod trafike da kupi cigare i kaze aj sad ti vozi,ja ok racunam samo do poligona nema ni 2 kilometra,kad on meni kaze vozi ti pravo na batajnicki drum,i tu sam 5 vozio 50kmh.Sad sam stigao do sedmog casa i vec sam vozio na autoputu,onaj deo od Zemun polja do Galenike koji vise i nije autoput sa 3 semafora na 5 km.I tu sam vozio 70kmh i ni rec mi nije rekao a ogranicenje je 60kmh,ja se pravim lud i on se pravi lud,svima lepo.

I zbog toga sam se pre neki dan ubedjivao sa drugom,on mi kaze da nije zabranjeno na autoputu,i da mozes da vozis brze od 40 ako je naravno dozvoljeno.

Inace mi je super instruktor,u zemunu gde je ogranicenje 40 on meni tolerise i 45-50 kmh.Ne kazem da volim da brzo vozim vec mi je super sto cu nauciti normalno da vozim i necu imati nikakav strah kad dobijem dozvolu.Inace vozim Iveca turbozetu.

Comment

• 911s [SK]
              CBC Senator
              • 21.11.2007
              • 242
              • Beograd

Meni instruktor nikad nije ograničavao brzinu. Ali baš nikad. Na Ibarskoj smo išli 110. Ovako 60-70. A nisam nikad vozio pre auto-škole.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• Goran
                Moderator
                • 06.10.2004
                • 535
                • Vrbas

Milorade malo straha nije na odmet
                Originally posted by Dora
                Banovao me Goran
                Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Milorad90
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2007
                  • 975
                  • Beograd

Ma normalno Homi nisam ja lud pa da cim dobijem dozvolu odmah isprobam sve mogucnosti auta i sl.Nego hocu da kazem da nije lose to sto nije striktno 40 kmh,da malo osetim kako kamion ide preko te brzine,koliko mi treba da ga zaustavim,kako skrece i tome slicno.

Znaci nije obavezno da se vozi 40,jer tako?

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

na auto putu je voznja ispod 40 zabranjena...

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Auto skola je zabranjena na auto putu, a takodje postoji i spisak ulica u BG u kojima je zabranjena obuka vozaca.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

Ja sam se obucavao na Golfu 3 TDI, dva zadnja casa sam vozio Golf 2 GTI, dao mi instruktor da probam malo ostrije, na Ibarskoj kada nije bilo nikoga, pravac, opomenuo ma na 120, a ja hteo jos... a gti ideeee, pa onda preticanje, ogledalce levi, nizi stepen, vatra... ali samo da me snimi u toj situaciji i posle sve skolski jer ako ga neko prijavi da mu kandidat divlja po magistrali moze gadno da na**be.

Inace u gradu su se postovali propisi, a instruktor mi je jednom prilikom rekao da sam mu jedan od najboljih kandidata, tako da je bio siguran u moju voznju, a verovatno je hteo da vidi kako kontrolisem auto na vecim brzinama, posto je to generalno veliki problem posle polaganja, mislis da znas da vozis i odmah po gasu... a neces da priznas sebi da nemas pojma
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• pilauda
                          CBC Član
                          • 30.08.2006
                          • 46
                          • Blok 64

To što Milorad priča nije auto put, već put rezervisan za saobraćaj motornih vozila.

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by sri98
                            Auto skola je zabranjena na auto putu, a takodje postoji i spisak ulica u BG u kojima je zabranjena obuka vozaca.
                            Ako je tako onda tu nesto nije u redu, skoro kad sam polagao, opet, obavezno se izlazi na auto put pri polaganju a isto tako i za vreme obuke. Licno mislim da sveze polozeni vozaci imaju strah od auto puta i frekventnih raskrsnica tako da po nekoj logici bi to trebalo biti obavezno u toku obuke. Posebno se gleda tj obucava ukljucivanje i iskljucivanje, ubrzavanje u traci za ukljucivanje...

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Polagao si u NL?
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                              X