Koji je ovo konektor?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cant_decide_what_to_drive
    CBC Član
    • 30.11.2006
    • 87

Koji je ovo konektor?

Puno bi mi znacilo ako bi neko mogao da identifikuje tacan tip konektora za GPS antene koji izgleda ovako:

Ostale fotke:

Evo pored prsta da znate velicinu:

Problem je nastao kada su serviseri koji su montirali uredjaj polomili konektor na anteni, ali ne znaju ni oni kako da nadju zamenu. Pa moram da pokusam da im objasnim kakvu antenu da nabave (sa kakvim konektorom) ili da sam okusam srecu na ebay-u.

Deluje mi kao neki iz serije SMA/SMB/SMC ali je problem veliki broj podvrsta svake od ovih! Dakle na sajtovima proizvodjaca sam nasao 10ak podvrsta za svaki tip, pa jos male/female.. haos.

Da li je neko vidjao ovakav, dakle zavrce se, nije od onih koji se samo nakace? Ako imate antenu sa ovakvim konektorom znacilo bi i ako biste mi dali njene oznake pa cu ja pogledati specifikacije ili mozda uzeti istu takvu.

Hvala puno!
  • etibor
    CBC Senator
    • 12.05.2008
    • 293
    • Pancevo

Ovakvi konektori se koriste na wireless antenama i AP-ovima. Mislim da bi mogao da ga nadjes u nekom servisu racunara koji rade i bezicni internet... Poneses taj koji ti treba i kazes: hocu ovo za ovo... A mislim da se ovaj zove: SMA-F (zenski) ... A svaki konektor koji ima rupicu na sredini je FEMALE, a onaj koji ima iglu je MALE...

pozzz...
    Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Ponesi taj konektor u www.netiks.co.yu sigurno resavas problem

Javi sta si uradio...
      pozdrav

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

aaa...pa ti bre nisi odavLe...?

Nista onda, imam taj konektor samo da vidim na racunu kako se zove...
        pozdrav

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

to je RP-SMA konektor female (zenski)

To je to:
          http://www.da-ta.info/?p=productsMore&i ... nski-h-155
          pozdrav

Comment

CBC Član
            • 30.11.2006
            • 87

Hvala ako je to taj, jedna briga manje.

Sad treba naci GPS antenu na ebay-u sa tim konektorom. Probacu sam, a ako ste videli neku prodavnicu sa dosta razlicitih gps antena na netu, dajte linkove!

Hvala puno bakara!

Comment

CBC Član
              • 30.11.2006
              • 87

Nema nigde ovakve antene. Prave GPS antene sa SMA konektorima, a sa RP-SMA (reverse polarity) prave samo neke wifi antenice.

Je l ima neko ideju kako naci RP-SMA GPS antenu za auto?

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Pa antenu vec imas...znaci kupis konektor i zalemis ga na antenu (jeste budzenje ali sta sad...)
                pozdrav

Comment

CBC Član
                  • 30.11.2006
                  • 87

Imam ja i konektor vec (eto ga taj uslikan), ali problem je u zici koja se prekinula na ulasku u konektor. I to je ona licnasta sa puno bakra unutra, nije dovoljno samo spojiti spoljni i unutrasnji kontakt, nece da radi tako, nadje mi samo jedan satelit. Mora izgleda da bude propisno povezana i izolovana zbog suma i ostalog.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Zar se taj konektor uopste lemi?
                    Obicno su za jednokratnu upotrebu i stezu se specijalnim klestima.
                    Naravno da se ponekad moze i pazljivo zalemiti i ne poremetiti impedansu.
                    Takodje se moze zameniti i to parce kabla odgovarajucim sto nije toliko kriticno ukoliko je kabl kratak. Ako je duzi onda vec igra ulogu damping faktor posto je freq. jako visoka pa kabl ne bi mogao da bude bilo koji a posebno ne tako tanak ukoliko nije tzv. semi-rigide tj. ona vrsta sto izgleda spolja kao bakarna cevcica.
                    U sustini to nije neki problem da se sredi ali zavisi kako za koga.

Comment

CBC Član
                      • 30.11.2006
                      • 87

Sve je to lepo samo ja ne znam ni odakle da pocnem. I gde da nadjem ta klesta, kako izgledaju?

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Pocni tako sto ces otici tamo gde su te uputili u servis.
                        Ne kosta to skoro nista a traje par minuta.
                        Klesta su specijalna za to a ta cevcica se stegne preko kabla i deformise i to je gotovo. Zato je sistem (konektor) za jednokratnu upotrebu.
                        Da ja sad ne sudim o tome sta je bolje a sta gore ipak je ovaj sistem laksi za rad a dovoljno jevtin da ako se prekine kabl, sto se ne desi skoro nikada u praksi, jednostavno se baci konektor i stavi drugi i kraj price.
                        Ne znam tacno cenu konektora ali nije preko 2-3 eura na zapadu.
                        Nemas potrebe da budes u panici uopste samo nadji prave ljude koji to rade svakodnevno. Za njih je to kao kad ti zakucas ekser.

Comment

• Antoaster
                          CBC Senator XXL
                          • 07.12.2007
                          • 343
                          • Beograd, Voždovac

Takvi konektori se nalaze na stacionarnim GPS antenama za geodiscipline marke Trimble Navigation.

Comment

Working...
                          X