Dvojno drzavljanstvo,kola na BIH tablice i nasa viza...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojan
    CBC Senator
    • 29.08.2005
    • 232
    • novi beograd

Dvojno drzavljanstvo,kola na BIH tablice i nasa viza...

Evo ovako radi se o sledecem...verovatno bih trebao da kupim kola sa BIH tablicama jer imam dvojno drzavljanstvo pa imam opciju da ga vozim, e sad posto cu ici na more razmisljam da li je moguce da odem na more sa tim kolima iakocu imati vizu u pasosu Srbije jer cu ovde da uplatim aranzman pa cu sve to zavrsavati u Srbiji...Dakle da rezimiram na kraju, da li ce proci sledeceodjem ja na granicu sa kolima na BIH table i panduru dam Srbijanski pasos sa urednom grckom vizom i dajem mu bosansku vozacku i saobracajnu za kola...moguce,ne moguce?
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Ako u srbijanskom pasosu nema polje za adresu (mislim da nema, ne secam se), onda moze. Ili ako ima, onda adresa ne sme da bude iz Srbije. Takodje, ne pominji da imas prebivaliste ili licnu kartu u Srbiji (ako ih imas).

Ukratko, sa prijavom boravka u Srbiji (SRB licna karta sa adresom u Srbiji) ne smes da vozis BiH tablice, bez obzira na cinjenicu da imas 2 drzavljanstva.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

@206

po koji put
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Sto prvi, i nije poslednji...

Comment

• bojan
          CBC Senator
          • 29.08.2005
          • 232
          • novi beograd

Ok to sam i hteo da cujem ionako ide odjava iz srbije zbog nekih drugih razloga(vojske) tako da cu jos neku korist da imam...proverio i u pasosu postoji mesto za adresu i tu mi je adresa iz Srbije tako da cu morati da menjam pasos da bi mi izmenili taj podatak

Comment

• DovlaK
            CBC Senator XXL
            • 24.07.2008
            • 560
            • Beograd

Re:

Originally posted by 206
            Ako u srbijanskom pasosu nema polje za adresu (mislim da nema, ne secam se), onda moze. Ili ako ima, onda adresa ne sme da bude iz Srbije. Takodje, ne pominji da imas prebivaliste ili licnu kartu u Srbiji (ako ih imas).

Ukratko, sa prijavom boravka u Srbiji (SRB licna karta sa adresom u Srbiji) ne smes da vozis BiH tablice, bez obzira na cinjenicu da imas 2 drzavljanstva.
            Kada sam ja regulisao dvojno državljanstvo ('98-'99), nije moglo drugačije da se reguliše već sam morao da prijavim prebivalište u obe države pa da za svaku državu vadim dokumenta u kojima piše prebivalište te države. I sad imam takva dokumenta i vozim BiH table. U to vreme sam takođe u oba SUP-a prijavio adresu one druge države (nosio sam fotokopiju lične iz druge države) i to mi tako funkcioniše već 10god. Iako je meni to prilično nelogično prosto stvari stoje tako, i nedavno kada sam produžavao dokumenta u BiH pitao sam ih za to i rekli su mi da to tako može i da je sasvim ok I dalje mi nije jasno kako da sad recimo izvedem da sa svojim autom (na BiH table) krenem od nove godine sa SRB pasošem recimo negde u Šengen (hipotetički).

Ono što ja kontam - SRB pasoš, BiH vozačka, BiH saobraćajna... ali opet... kako ja Nemcu da objasnim to sa dve adrese

Raspitujem se oko ovoga već godinu-dve od kada mi je palo na pamet da to možda i nije baš logično zdravom razumu...
            Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Re: Dvojno drzavljanstvo,kola na BIH tablice i nasa viza...

Stoji i ovo sto sam ranije napisao, jer Zakon tako kaze, a u praksi funkcionise tako kako si ti napisao, meni takodje identican slucaj, poslednjih 10 godina tako. I niko mi apsolutno nikad nigde, kod nas ni u inostranstvu nije pravio problem.

Cuti i teraj.

Comment

• Joker
                CBC Veteran
                • 09.05.2005
                • 116
                • Subotica

To je i mene interesovalo, da li mogu da se prijavim u Hrvatsku bez odjave iz Srbije ? Ako ne, da li onda mogu posto se odjavim iz Srbije, prijavim u Hrvatsku, ponovo napravim prijavu u Srbiji bez odjave iz Hrvatske. Uh, al' sam ga iskomplikovao , al' se nadam da je jasno sta me interesuje. Imam dvojno drzavljanstvo, srpsko/hrvatsko.

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

@206

Zahvaljujem, ulepšao si mi dan... zapravo leto

@Joker

Koliko ja znam (a može biti da grešim) Hrvatska nema zakon o dvojnom državljanstvu, tako da bi po tome ti mogao da se odjaviš iz Srbije, prijaviš u HR pa onda da ponovo vadiš pasoš u SRB sa HR adresom. Tako bar sad funkcioniše priča sa BiH. Tetka iz BiH je dobila nedavno SRB državljanstvo i kad je vadila pasoš piše joj BiH adresa... S tim što, ona može sad i ličnu da izvadi u SRB, ali u tom slučaju mora da se prijavi negde u SRB. Ma... zakomplikovali su ga muški sa ovim dvojnim državljanstvom umesto da se međusobno samo liberalizuju
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

@Joker: Ne mozes bez odjave odavde da to uradis.
                    @DovlaK: Hrvatska ima Ugovore o dvojnom drzavljanstvu, i zakone o potvrdjivanju istih.

Comment

Working...
                    X