Ne rade 2 kanala na pojacalu...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • P.S.Steva
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2007
    • 955
    • Beograd

Ne rade 2 kanala na pojacalu...

Originally posted by P.S.Steva

p.s.Imam jedno pitanje,posto mi je pojacalo 4-kanalno hteo sam da bridzujem u 2 kanala,tako da jedan ide na woof a druga dva na zadnje zvucnike...Kad sam povezivao izvalio sam da 2 kanala rade savrseno a druga dva mnogo ali mnogo krce,sta bi to moglo da bude???Za sada mi woof radi na 2 bridzovana kanala a pozadi zvucnici su direkt na player povezani... Pretpostavljam da nisu ova 2 kanala skroz riknula jer mislim da nebi uopste hteli da rade,ovako rade ali krce(tako da kao i na derade ) Pojacalo je RTO SX-7002.Svaka informacija je dobrodosla...

Vec sam postavio ovo pitanje u "mojoj"(Comijevoj) temi,do sada mi niko nije odgovorio jer nezalaze svi u opel sekciju,pa reko da pitam i ovde.Mrzelo me opet da kuckam pa sam samo citirao...

Poruku izmenio: kilson
    Opel Vectra A restajling 1.8i 95'
  • P.S.Steva
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2007
    • 955
    • Beograd

...
    Opel Vectra A restajling 1.8i 95'

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Obicno, kad izlazni integralac rikne uvek se cuje nesto na izlazu, cuje se ono sto se pusta ali daleko tise i sa dosta krcanja. E sad ako je kod tebe tako onda sledi popravka.

Comment

• ĆOMI
        CBC Senator XXL
        • 31.08.2006
        • 1705
        • Braće Jerković,Vozd
        • Stilo JTD 16V

Bas se desava tako kako si opisao!Hvala,videcemo samo da li se isplati popravljati to zbog cene...
        OPEL CLUB SERBIA

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

Re: Ne rade 2 kanala na pojacalu...

Da ne otvaram novu temu...

Ne radi mi jedan kanal na cetvorokanalnom pojacalu. Otprilike isti simptomi kao sto je gore navedeno s tim sto je kod mene kod zvucnika koji su spojeni na taj "los" kanal prisutno krchanje iako se zvuk ok cuje. Menjani su zvucnici koji idu preko tog kanala i sa svima bez greske krchi i definitivno je los kanal...
          Kada se prebaci na MONO mode onda krcanje nestaje ali i zvuk je bezveze...
          Prikljucen je mali sub i prednji sistemi. Sub super svira kao i jedna strana prednjih sistema (ona na ispravnom kanalu ).

Treba mi preporuka za servis/majstora da sredim ovo. Bilo bi lepo da je u BG
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Ako na >mono< nema krčanja, nije do pojačala! Pošto ti jedan kanal radi bez krčanja, ispitaj na najjednostavniji način: promeni kanale na ulazu (input) pojačala. Ako tada krči na drugoj strani - nije do pojačala!

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Sa drugim pojacalom sve radi ok. Na pokvarenom kanalu svi zvucnici krce. Ne vidim kako bi moglo da ne bude do pojacala

Zar niko ne zna gde mogu da odnesem pojacalo na servis?

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Ako je na >mono< reprodukciji sve u redu, ne bi trebalo da je do pojačala. Pojačalo, kao što samo ime kaže, samo pojačava dolazeći signal. Sa signalom koji želimo da pojačamo, pojačavaju se i prateći šumovi, brujanja, krčanja... Pojačalo nema stereo dekoder, da bi se tako manifestovalo uključenjem >stereo< reprodukcije. To se dešava u radio/CD plejeru. Većina kvalitetnih uređaja automatski detektuje >stereo< signal, što se vidi na indikatoru (led-dioda). Po tvome, ti imaš manualno uključivanje (preklopnik)?

Nisi napisao, da li si pokušao da zameniš kanale kako sam ti predložio. To što sa drugim pojačalom radi kako treba, ne znači da je tvoje pokvareno. Da li je to drugo pojačalo istovetno sa tvojim u pogledu snage i ostalih karakteristika: ulazna i izlazna impedansa, skretnice, filteri, napajanje i najbitniji elementi (integralna kola, tranzistori).

Ponovo predlažem, da promeniš strane SAMO NA ULAZU (In+). Ako je do pojačala, krčanje će ostati na istoj strani! Ako se javi na drugoj strani, tada je do izvornog uređaja.

Comment

• boban1982
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2010
                  • 1106
                  • Batajnica
                  • SAXO VTS-BIC

Mogao bih to da ti pogledam,ne mogu ti nista precizno reci dok ne vidim na licu mesta,inace sam u Batajnici,pa ako ti nije cim javi se na pp pa cemo se dogovoriti...Najpre zameni mesta cincevima na ulazu kao sto ti je covek napisao pre mene,pa vidi da li se opet na istom kanalu javlja greska.

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Pojacalo je iz sredine 90ih
                    Na njemu se manuelno prebacuje stereo/mono mode.
                    Drugo pojacalo je slicnih karatkeristika, nije isto.

Sada si mi ubacio crva sumnje. Iako nisam slusao glasno muziku sa prethodnim zvucnicima, na otvorenom putu kada bih pojacao vise nego sto slusam u gradu, povremeno bi zakrcalo iz desnog tweeter-a, ali to sam skroz zaboravio jer se retko desavalo. Tako da ima logike u tome da ne radi player jer pojacalo samo pojacava zvuk (logicno ). Player je star neke 3 ipo godine.
                    Decko koji mi je prodao pojacalo se kune da je sve ok sa istim, i dalje se javlja na telefon tako da ni u njega ne mogu da sumnjam...
                    Isprobali smo sve moguce kombinacije povezivanja i uvek je jedna strana imala problema.
                    Zadnji zvucnici koji idu preko playera rade kako treba.

Posto je ovo JBL pojacalo iz sredine '90ih, ima jako male imbuse koji sluze za zatezanje kablova na ulazima pa treba i njih da nadjem kako bih sve lakse radio. Jedan imbus je <1 a drugi je negde 1-1.5.
                    Mikro Princ to nema, zna li neko gde bih mogao da potrazim?

P.S. O muzici u autu sam manje-vise laik tako da se izvinjavam ako lupim malo s vremena na vreme

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Rasplet- pojacalo ne radi, kada udje u "clipping" jednostavno iskljuci neki kanal, svejedno koji.
                      Na drugom pjacalo sve radi kako treba.
                      Da dodam da pojacalo treba da ima vise nego dovoljno snage viska u odnosu na zvucnike i sub koji tera...

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Šta podrazumevaš pod pojmom "clipping"?

Kod izvedbe instalacije ozvučenja vozila, veoma je važno, da se pridržavaš preporuka proizvođača opreme u pogledu sheme spajanja i upotreba kvalitetnih kablova i konektora. Improvizacija može biti katastrofalna. Često neka sitnica izazove glavobolje, jer se ne postiže ono što očekujemo od uređaja. Na primer: dovoljno je na jednom zvučniku zameniti "+" i "-" pa da se jave smetnje, jer nije u "fazi" sa ostalima. Zvučnici mora da su odgovarajuće impendanse i pravilno povezani.

Imaš li sheme spajanja radio/CD i pojačala sa zvučnicima, ili uputstva proizvođača?

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Neces ti to resiti na forumu,to se mora videti na licu mesta,ne vredi da opisujes,prica se vrti u krug...

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

Videcemo ovih dana.
                            Samo kablove sam platio 90e... Naponski je 12kvadrata. Nisam sam ugradjivao nego kod majstora sa duuuuuugoogodisnjim iskustvom, koji ima svoju radnju za auto muziku ko-zna-koliko godina. Nije bas neka nauka spojiti pojacalo..
                            Hvala na pomoci.

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Naravno da nije nauka spojiti,ali je nauka pronaci kvar koji ti zadaje muke.Resices ti to,nemoj da odustajes.

Comment

Working...
                              X