Pariz
Collapse
X
-
auti 2-peugeot shop:
kasnije ostale zanimljive stvari koje se mogu videti..inache koliko sam mogao da primetim parizani nenormalno mnogo voze motore,skutere,mercedese(osim svojih automobila) ,vrlo malo vw,audi,bmw...
benzin je oko 15-20 centi skuplji nego u Bechu.sve radi i nedeljom,policije na svakom koraku a bogme i vojske(najvise oko Ajfelovog tornja)...
pre 12 ne moze se nista dobiti nigde za jelo osim doruchka
grad je ogroman,Metro im je spram Bechkog Ubahn-a smesan,skoro kao tramvaj.u Metro nema ulaska bez karte,sve je zakapijano ko na nekom granichnom prelazu,malo vise problema sam imao sa jezikom jer francuzi jednostavno nerado prichaju ista drugo do francuski
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
-
-
Bio sam sredinom juna i u prvih pola sata su mi aerodromu Charles de Gaule maznuli novcanik sa karticama, parama i dokumentima... Sva sreca pa mi je pasos bio negdje drugdje
Policiju sam trazio dva dana i jedva nasao neku stanicu u centru. Na ulici skoro da nisam vidio ni jednoga ne racunajuci okolinu Ajfelovog tornja gdje ih je bilo "k'o pasa" sa sve automatskim pistoljima (Heckler i sl.).
Sto se tice auta - vidio sam nekih 897896458974023 Mini-ja i poneko drugo autoJedina auta za kojima sam se okrenuo bilo je nekoliko Maserati-ja (relativno cesto sam ih vidjao po gradu) i jedan C63 AMG - ukratko, nista posebno.
Osim toga - engleski niko ne govori (a i kad razumiju odgovaraju na francuskom), crnaca vise nego u Nigeriji i svi nesto nadrndani a grad bukvalno smrdiZovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
ja sam bio bas kada se zavrsavao "Tour de France",pa moguche da je i zbog toga bilo tako..
ah za novcanik,pa kad je bosancu bilo tesko maznuti novcanik
a crnaca ima brate mili mnogooooo....cuti sa engleskim i nekako ,ali ako te neko chuje da prichas nemacki -mrste se"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
@miki
Znaci i ti si video one kod Ajfelovog Tornja... u punoj opremi, sa automatskim puskama na gotovs...
I sta ti znaci videti Pariz jednom u zivotu... treba bre tamo ziveti jednom u zivotu...
Sto se metroa tice, meni se desavalo da ljudi protrce za mnom kroz vrata kada ubacim kartu... kao ono kod nas na naplatnj rampi...
Comment
-
-
Ja ne znam kakav je taj becki UBahn, ali pariski Metro, odnosno klasicna gradska podzemna + ekspresni RER vaze za najbolji sistem javnog prevoza u Evropi. S obzirom da ti sa kraja na kraj grada (a uze gradsko jezgro je nekih 30km precnika) u doba najvece guzve ne treba vise od sat vremena, cesto ni toliko, ne znam na sta da se zalim
Ali, lep za posetiti, prilicno jadan da zivis u njemu, prvenstveno zbog ljudi koji zive u njemu, koji bi se najlakse dali opisati kao "homofobicne uobrazene i do smrti dosadne drka**ije"
Comment
-
-
@206
ako se uzme u obzir da je bechka infrastruktura javnog saobracaja druga po svemu u svetu,onda mozes i da predpostavis sta to znachi.U-bahn je kao prvo brzi,prostraniji(siri,ima vise mesta),poprilichno moderniji(dizajn,funkcija),sa intervalima od 2minuta srednja vrednost.mislim da je dosta.
Pariz je vredelo posetiti,mada je 3 dana malo da se sve vidi,mislim da je jedno 7 dana neka normala.imam jos tonu fotki,sada sam na poslu pa kada dodjem kuci stavljam ostalih par stotina"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
Comment