Bezobrazluk il´šta li je 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TRAJAN
    CBC Član
    • 09.01.2008
    • 59
    • Pancevo

Bezobrazluk il´šta li je 2

Pre par dana sam išao u BG(opstina Palilula)da odjavim auto i platim porez.Pre toga sam pričao sa Rokijem koji mi kaze da je platio porez 7000din.Odem ja sa kupoprodajnim ugovorom (4950e) i platim porez 9600din.Pe..ri,kada je u ugovoru manja cifra od kataloga,gledaju po katalogu a kada je veca onda 2,5% od cene u ugovoru.LOPOVI.
  • amavrenski
    CBC Senator XXL
    • 08.08.2008
    • 306
    • Zrenjanin

Deracina!!! Pa treba da ti bude jasno da ce oni da gledaju da njima uvek bude bolje, NIKAD tebi.

Comment

• JaMaL
      CBC Senator XXL
      • 14.04.2007
      • 448
      • JaMaL

ali to je normalno... cek ja tebi prodan auto za 1 din...? i sta... 2.5%... glupost... ako je vrednost kola veca od kataloske... znaci da je auto vredniji... dakle opet tih 2.5% koji su po zakonu... dakle nisu oni tebe odrali za 3% ili 33%... sve ispod kataloske cene znaci da zelis da prevaris drzavu... ili da si lud i kupio nevidjen krsh... sve preko se placa zakonska stopa...

mislim ne kazem ja da je to bezobrazluk sto drzava naplacuje ono sto nije njeno... i da zaradjuje na sedenju na ****tu...

ali u ovom primeru je zakon jasan... ne znam zasto bi pravili ugovor na vecu cenu od kataloske? to jos nisam video... realno...

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

drzava....drzava uvek ima nachina da ti doskochi i uvek je njena poslednja.a nasa drzava nema oblichje drzave pa ti je to kod nas sve utrostrucheno
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• TRAJAN
          CBC Član
          • 09.01.2008
          • 59
          • Pancevo

Nemoze auto da bude vredniji ako je po katalogu ta cena.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...naravno da može da bude vredniji...
            Niko ti neće određivati koliko ćeš platiti za auto...To je tvoja volja, plati ga koliko god želiš...Pretplati ga, to državu neinteresuje...
            Tvoje su pare, i radi sa njima šta god želiš. Državu samo brine da ona uzme svoj deo. Da bi se zaštitila, uvela je katalošku vrednost. Nju uzimaju u obzir samo ako je cena u Ugovoru manja, i onda stupa taj zaštitini mehanizam države. Neko ti je već objasnio sa npr. cenom od 1 dinara...

To se zna...to nije od juče tako...
            Zato se svi Ugovori i pišu na prodajnu cenu od npr. 100.000 dinara za auto koji je stvarno plaćen bar 5.000 eura...

Ranije su cene iz tog kataloga bile ozbiljno manje nego na stvarnom tržištu, međutim od kad je stopa poreza smanjena sa 5% na 2,5% onda su cene iz kataloga podigli, i stavili ih na realniji nivo...

Pljačka bi bila da je kataloška cena veća od realne...
            Pljačka bi bila da ti za poresku osnovu uzimaju iznos koji nikada ne možeš dobiti na tržištu prilikom prodaje tog auta...

Comment

• amavrenski
              CBC Senator XXL
              • 08.08.2008
              • 306
              • Zrenjanin

ma ne znas ti da moze. Ovo je SRBIJA brale, nema tu zajebancije!

Comment

Working...
              X