Kosačice, trimeri,...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ljutaguja93
    CBC Veteran
    • 26.04.2006
    • 158
    • Blokovi

Kosačice, trimeri,...

Pozdrav!
    Kao što naslov kaže treba mi neko čudence za košenje. S obzirom da mi treba dva puta godišnje nemam nameru da dam velike pare.
    Treba mi električna kosačica ili trimer za dvorište veličine 1.5 ara.
    Video sam neke trimerčiće u tempu od 450W pa me zanima da li to može da posluži?

Pozz i hvala!
    Živi i pusti druge da žive!
    ---------------------------------
    Suza 1.3 MMK - moj mili krš!
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Pa vidi....Trimer i Kosacica idu u kompletu....Pogotovu ako se pokrecu na elektricni pogon!Kosacica sluzi da se pokose velike povrsine a trimer sluzi da se njime pokose nepristupacna mesta gde kosacica nemoze da pridje....Elem posto kazes da ces da kosis samo 2 puta godisnje (samo)meni to govori da ces se vatati u kostac sa korovom a ne travom tako da trimer od 450 w nije pogodan....Ako vec biras nesto na strujni pogon onda gledaj da ima 800 ili 1000w najmanje kako to nebi bile bacene pare....
    Jos jedan mozda bolji predlog...Posto ces da kosis tako retko onda je najbolje da kupis rucnu kosu biledjiju i drzalju,nasadis i udri.....Kosta mozda 2000 din od najboljeg proizvodjaca...(znaci skroz jeftino) a i nabices kondiciju i po koji zulj....Znaci i zdravo

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

idi zmaje u pm
      gde se seti belegije
      sorry for OFF
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• HotDog
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 965
        • BSG 75 (011)

I ja bas volim da radim s rucnu. Taman pogadjas bocne trbusnjake koji su inace smor za vezbu

Comment

• zmaj_pa
          CBC Senator
          • 13.05.2007
          • 232

Pa kako gde Miki.......U gornjem delu garaze imam povesane sve moguce gerete kosacice trimere bla bla bla....Ali najbolje se osecam kad osvane hladno austrisko jutro a ja ustanem izbacim cebe na travu pa prvo otkujem kosu......pa je onda naostrim biledjijom.....Pa udri po travnjaku.....Posle toga se osecam ko nov....A i moram da priznam da mi zvuk kosacice i trimera ide na ganglije.......

Comment

• ljutaguja93
            CBC Veteran
            • 26.04.2006
            • 158
            • Blokovi

Originally posted by zmaj_pa
            ...Posto ces da kosis tako retko onda je najbolje da kupis rucnu kosu biledjiju i drzalju,nasadis i udri.....Kosta mozda 2000 din od najboljeg proizvodjaca...(znaci skroz jeftino) a i nabices kondiciju i po koji zulj....Znaci i zdravo
            Druže moj potpuno si u pravu!
            Do istog zaključka sam došao obilazeći prodavnice. Jeftini trimeri su u stvari trimerčići sa nekim najlončićem koji kao treba nešto da kosi. Jes... sutra - ne radi to za srpski korov!
            S druge strane postoji i neka dž kosačica od 50 evrića al nisam siguran dal' bi i preko tepiha mogla nešto da skupi.
            Elem, razmišljam ti ja a što bi meni ta čuda rđala preko cele godine i oksidirala na vlagi kad mi trebaju samo jednom godišnje??? Videh kosu sa sve brusom za 1.300 kinti i eto rešenja

U svakom slučaju - hvala! Znao sam da mogu da pitam bilo šta i da ću uvek dobiti savršeno logičan odgovor

Pozz od Guje!
            Živi i pusti druge da žive!
            ---------------------------------
            Suza 1.3 MMK - moj mili krš!

Comment

• milannik
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2004
              • 1455
              • Niš

Aj i ja da pitam nesto, mozda neko zna...
              Imam oleomak-ov trimer, i mnogo me zeza...
              Pusti me da kosim 5 minuta, pa se ugasi, i hladi jedno 10 minuta, i tako u krug... Sta moze biti problem?

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

Imaj na umu da trimer nije dobar za visoku travu, tj, ne može joj ništa.

Comment

• Miodrag
                  CBC Veteran
                  • 31.08.2007
                  • 184
                  • Sremska Mitrovica

posto ti treba jednom godisnje, pretpostavljam da je u pitanju neka vikendica na koju odes da bacis rostilj i pivkanu sa drustvom, no to je ne bitno, trava tj. korov bi toliko narastao i "odrvenio" da tu samo kosa pomaze, sve ostalo bi se gusilo i ne bi radilo kako treba. Medjutim postoje masine i za to, ja sam imao, pa sam prodao ustvari menjao za kosacicu (vise nije korov vec je postala engleska trava Ali ta masina je prilicno kabasta pa je prevoz nezgodan, uostalom tesko je prevesti i kosacicu u odnosu na kosu koju rastavis i nosis lako (mozes i na bajk da stavis). Ako ces pak drzati u vikendici, hmmm, moju su obijali i sta da ti kazem goli zidovi ostali...
                  Postoje i oni "trimeri" sto koriste ovi iz komunalnog, oni veliki i jaki, ali su mnogo skuplji od kose.
                  U svakom slucaju resio si i kupio kosu, em korisno, em zdravo...

Comment

• etibor
                    CBC Senator
                    • 12.05.2008
                    • 293
                    • Pancevo

Aj i ja da pitam. Koje ulje ide u kosacicu cetvorotaktnu 4KS. SAMURAJ...
                    Naravno u motor, a ne u benzin...
                    Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• tamburski
                      CBC Senator
                      • 27.09.2007
                      • 210
                      • PANCEVO

Pa neko samurajsko salim se malo kupi bocu brigsovog ulja 0.5l to ti je dovoljno a ima ga u ovim servisima za kosacice i te sitne motore
                      a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• zmaj_pa
                        CBC Senator
                        • 13.05.2007
                        • 232

kako ja vidim tema se razvija velikom brzinom....Jos malo pa cemo moci od nadleznih da trazimo poseban odeljak....(kad mogu ovi sa camcima i kamionima mozemo i mi)sa trimerima kosacicama i kosama....Sve ono tjuning,stajling,generalne,dijagnostika,sta koji da kupim itd itb.....
                        CannonBall kosacice i trimeri gde pravi tjuneri zive...hehehehhehehe....Pa ako nas posluzi sreca mozda bi za godinu ili dve mogli da organizujemo Kosenje na 201m i drivtovanje u nekoj od livada....ehehehehhe

Comment

• Miodrag
                          CBC Veteran
                          • 31.08.2007
                          • 184
                          • Sremska Mitrovica

pih, takmicenje u kosenju postoji vec koliko ja znam na Rajcu,.. mozemo da se pridruzimo. Mada meni je dovoljna i moja Fruska gora!

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Posedujem sve nabrojane naprave, a najmilija mi je izvesna "rotaciona kosačica" nabavljena u CH(poznata iz crtaća o Tomu i Džeriju) koja je zaista neprikosnovena.Kad ovo kažem mislim na njenu trajnost i osobinu da se sama oštri.O kvalitetu otkosa neću ni da pričam jer je samo potrebno dobro naštelovati sečiva i udri.Tu je takodje i onaj rekreativni momenat koji nije zanemarljiv. I.....da ne zaboravim primenjujte tkz."Vimbldon" košenje.Ovo znači šišanje travnjaka prvo "u krst", a zatim po dijagonalama.Trava u tom slučaju nema nikave šanse!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                            X