Da li magnet privlaci titanijum

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Onda nemoj !

ni pravi teksas ne moze da gori
    A sta kazes na ovo ??
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• roske
      CBC Senator
      • 08.03.2007
      • 272
      • Lazarevac
      • Alfa Romeo 145 boxer

Jbg da sam postavio pitanje da li aluminijum magnet privlaci aluminijum onda nebi smeood sramote ni da budem na ovom forumu a kamoli da s,vrenena na vreme diskutujem o automobilima z titanijum nisam znao to priznajem inace slucajno sam ga trsnuo o beton i to poprilicno i prosao je da kazem test.Fala na odgovorima pozdrav

Comment

• acomegas
        CBC Početnik
        • 12.07.2010
        • 1
        • RS

Re: Da li magnet privlaci titanijum

Titanijum nije feromagnetni materijal, to je vec ranije rekao covjek u jednom postu, ali da bi sat bio od titanijuma sigurno bi kostao 10 tak hiljada evra.
        Ja sam imao neke operacije i u kicmu su mi stavljali titanijumske sarafe i sipke, i to je kostalo 17 000 EVR a nije teska izvedba sarafa u odnosu na sat,

jedan ovaj vijak sa slike bez navrtke kosta oko 1500 EVR a zamisli sat, prodaj ga i kupi nova kola.

Comment

• doc
          CBC Senator
          • 25.08.2006
          • 240
          • BGD/KG

Re:

Originally posted by overspeed
          Verovatno si chuo za titanijumske implante koji se koriste u medicinske svrhe. Da je to shto pitash tachno, zamisli shta bi se desilo kad ti ljudi odu na redovnu kontrolu i stave ih na rentgen ili CT...
          Moram samo da te ispravim... Na RTGu i CTu ne bi bilo nista, ali bi zato na magnetnoj rezonanci moglo da bude svasta.
          Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

Working...
          X