Ja sam skoro koristio sikkens-ovu podlogu za plastiku, elastoflex aditiv i DYNA tecni cement kit za koji sam se odusevio, mnogo je bolji od body-jevog.
Eto , i ja kada sam preshao na SIKKENS sam bio dramatichno odushevljen u kojoj meri ima bolju pokrivnu moc
od recimo PPG-a. Necu da favorizujem, niti sam diler, niti saradnik SIKKENS-a, jednostavno kvalitet se sam po sebi nametnuo.
Svetlije 2k i 3k nijanse kod PPG-a su zaborav(na lichnom primeru sam se opekao kod 3k), dok je SIKKENS iz prve ruke "zatrpao" povrshinu.
Nisam mogao da verujem, pa sam na nekoliko uzoraka unakrst ponavljao proces i odluchio : PPG NIKAD VISHE.
SpiessHacker je imao i ranije pouzdan kvlaitet, tako da shto se mene tiche samo ove 2 firme dolaze u obzir.
SIKKENS-ove podloge, prajmeri za plastiku su me oborili posle prve upotrebe. Pogotovo BLENDER AGENT (farbari ce znati o chemu se radi) ,
koji izoluje razne podloge, koje "struchnjaci" koji sebe nazivaju lakirerima znaju itekako da pomeshaju .
Ja sam SIKKENS uzimao direktno kod uvoznika, MMG Company, nalaze se na Petlovom Brdu, u okolini bivsheg Mitsubishi servisa.
Moj brat poznaje gazdu, pa me upoznao sa tipom, i tako malo po malo krenemo u saradnju. @theface
Kao shto reche, bash je u pripremi maltene sve. Kada se osnov postavi, i baba Kurana posle moze da "okrechi"
Sve prajmere, filere, shpric gitove sam uzimao kod njih, i shto se mene tiche mogu reci samo No.1...
S druge strane, verujem da znate, SIKKENS je u konglomeratu pod AKZO NOBEL grupacije...
A ko daje Nobelovu nagradu, teshko da sme da dozvoli sebi i najmanji propust, pogotovu u kvalitetu
Saab 9-5 Aero..........
Nissan Primera 2.0 SLX.....
Punto2 HLX 16v.......
Pre mesec dana dodje mi dechko, kome je neki "struchnjak" farbao skuter, Piaggio Liberty. I to ga je radio 3x, izmeshao podloge , komponente....jeza da te uhvati
Josh mu rekao da ce da farba za 100e a to podrazumeva, prednji blatobran, prednji nosach fara, rep ili bubreg ispod sedishta, i prednji deo ispod fara, tzv pisoar -...
To mu dodje oko 4-5 delova ukupno...Inache chovek nema pojma sa cenama, ali i to je legitimno, svako ima pravo da da ponudu.
Prvo shto mi je doterao plastike u fazi popucale pauchine, svaka sa drugachijom podlogom (negde je gurao nitro git, negde stolarski???, negde akrilni)
Techni git u neogranichenim kolichinama, slojevi ko za fasadu ... K A T A S T R O F A ! ! !
Ovaj sirotan je 3x kupovao komplet prajmere,razne filere i gitove, i na kraju ispade da je na skuter otishlo 1,2 lit metalik boje???
Ajd sad, zao mi choveka, vidim ljubitelj, a nema za burek, ona bitanga ga "potroshila"...
Prebrojim delove za farbanje...hmm...sa felnama 25 !!! Radio sam razne motocikle, ali ovoliko delova nisam ni imao pojma da je moguce
sklepati na onlickom motorchetu. Znachi, sve shto postoji na skuteru sam ofarbao, sem sedishta , pa chak i kofer
To sada izgleda ovako, mada su slike sa telefona, moci ce da se prepozna
Inache boja je SIKKENS-aranchia949, anthrazit 116, i HS+ lak...bash za motocikle.Na ovom detalju gde je samo farba, vidi se
sklop kristala.
Saab 9-5 Aero..........
Nissan Primera 2.0 SLX.....
Punto2 HLX 16v.......
Comment