Put u Grac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Put u Grac

Da li mozda neko moze da mi pomogne? Da li se na putu do Graca moze zaobici ono malo parce auto-puta kroz Sloveniju. Nesto mi se bas ne placa vinjeta od 6 meseci (Slovenci nemaju za kraci period) da bih koristio auto-put tako kratko?

Naravno, da li postoji smislena alternativa a ne neka off-road voznja?

Hvala!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Ako ides preko Zagreba - ides citavo vrijeme na Maribor i nekih 10-12km od austrijske granice imas veliki kruzni tok gdje se lijevo skrece na Maribor-Graz-Bec. E, tamo ne skreces lijevo nego ides dalje ravno, nekim seoskim putem. Ulazis u Austriju na malom granicnom prelazu 200-300m od Spielfelda i za nepun km se ukljucujes na auto-put. U povratku na nekih 3km prije granice skreces sa auto-puta na selo Spielfeld
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• zmaj_pa
      CBC Senator
      • 13.05.2007
      • 232
      • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Pa ja sad nesto nevidim razlog da se izbegne Slovenija i njena putarina od 36 eura za 6 meseci a da se Hrvatima plati autocestarina od 20 eura za samo jedan prolazak.....ustvari mozda si mislio da se celo vreme vozis kroz Hrvacku pored auto puta?
      U tom slucaju toplo preporucujem da od te avanture odustanes....Ako ti je bas stalo da ustedis za putarinu koristi pravac preko Madjarske...Nije monotona voznja jel nema auto puta...Putarine iznose 0,a ogranicenje max brzine postuj samo u naseljenim mestima...Na ostalim mestima mozes koliko god auto moze da ide...(ovo vazi samo za dnevne uslove voznje,jel nocu ima i previse divljaci da bi se toliko rizikovalo)Osim toga put je odlicnog kvaliteta sem jednog malog dela od Granice do Kiskunhalas (prvi grad u Madjarskoj)Posle toga 80% deonice je Schnell-Straße (put sa dve trake u jednom pravcu)inace to u nasoj domovini nazivaju Auto-put......
      Znaci od placanja imas putarinu kroz Srbiju i 10 eura vise za gorivo jel je put nesto malo dalji (ali vrlo malo)kroz Madjarsku nego kroz Hr i Slo.

Da zaboravih da napisem najbitnije...Ovo sve sto sam napisao odnosi se na sledeci pravac....Granicni prelaz Kelebija-Tompa ulaz u Madjarsku onda dalje putem broj 53 (sve jasno obelezeno) do Solta a onda lepo na put broj 62 prema Dunavfoldvaros sve do Sekesfehervaros a onda put broj 8 do Austriske granice to jest do Hajlingen Krojca....Odatle nekih 22 km do auto puta A2 a onda jos 30 km do Graca

Ako imas navigaciju posle Kelebije potrazi put broj 8 u Madjarskoj mapi i navigacija ce sve sama da odradi......

Ah da zaboravih da napisem....Ako se kojim slucajem odlucis za ovaj pravac obezbedi se sa gorivom u Srbiji....Madjari su blago receno pljackasi kad je u pitanju njihopv kurs....prema euru....Kurs odredjuje dezurni pumpadzija a pronalazak menjacnice je kao da utrazis iglu u plastu sena....(nemoguca misija)
      Inace ja sam zadnji put pre par dana isao kuci tim pravcem i od Panceva do Graca sam stigao za nepunih 7 sati...i sa 6700 din euro dizela...

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Mazda 6 2.0d

Iskreno ovo mi je trebalo za koleginicu, ne za mene.

A BTW posto ja sledeceg vikenda idem u Klagenfurt ali posto imam jedan dan "lufta" ici cu preko Beca (najverovatnije). Tada koji je pravac bolji? Preko Budimpeste auto-put ili tim putem? Kada se budem vracao idem preko Hrvatske to je sigurno (valjda je tako najbolje).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Samo se spremi za jedno sat, sat i nesto na madjarskog grani - rade k'o pijani puzevi.

Mi smo isli do Beca preko Budimpeste, ne isplati se da skracujes jer nije svuda auto put, a ako teras 150-160 niko ni ne obraca panju na tebe.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Mazda 6 2.0d

Jos sluzbeni auto .

Znaci kroz Madjarsku nema problema sa murijom?
            Kakva je situacija kroz Austriju?

Znam da Hrvati imaju presretace pa cu se kroz HR paziti (ako se budem tako vracao) mada ne bi trebalo da diraju za 140, ali ne znam kakav kod njih efekat proizvode BG table.

Slovenija?

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

isti slucaj kao i u madjarskoj..150-160 i niko te ne dira...
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

a ime teme me asocira na "put u qrac" heheh

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Mislio sam da samo meni mozak cita naopako, sada mi je lakse...
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

ali svaki put...

Comment

• zmaj_pa
                      CBC Senator
                      • 13.05.2007
                      • 232
                      • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Tacno je da su Madjari malo sporiji....Ali bas zato preporucujem granicni prelaz Kelebija umesto Horgosa....Mnogo manje prometa,U toku radnog dana cekanje se svodi na 5 min....Vikendom najvise 30 min!

E sad sto se tice reagovanja na table...to sad nebih da otezem i objasnjavam sve je stvar situacije...Ali evo moj skorasnji primer...Putovao kroz HR sa austriskim tablama i na granicnom prelazu popusio cigaretu i onako mahinalno izbacio kroz prozor...Dolazim do policiske kucice ljubazna policajka uzima pasos pregleda,taman se spremila da lupi pecat kad u kucicu ulazi nadrkani Uja u uniformi,Pita koleginicu jel to Srpski pasos.Ona potvrdno klima glavom,a Uja ce na to
                      Gospodine Lekovicu jel imate vi pepeljaru u kolima?Izbacili ste cigaretni opusak kroz prozor,kazna je 300 kuna...Naravno pasos sam dobio nazad tek kad sam platio kaznu....I ako je ocigledno bilo da svi puse sa otvorenim prozorima bacaju pikavce kroz prozor itd...Sam pogled na povrsinu asfalta u tom delu vise podseca na ogromnu pepeljaru.
                      Elem,nije da te plasim ali otvori oci!!!
                      U Sloveniji situacija mnogo bolja..i nikad nikakvih problema nisam imao...
                      Sto se tice povratka u Srbiju iz Klagenfurta najblize ti je preko Ljubelja I Kranja do Auto-puta i onda samo pravo sve do Bgd-a...Ja licno vec neko vreme izbegavam taj pravac zato sto je ubistveno dosadan....Od Ljubljane do Bgd-a imas bukvalno 4 krivine i to je to...Vise koristim onaj pravac u prethodnom postu em izadje jeftinije em zanimljivije!Jedina mana je malo veca kilometraza i duze vreme cca 1 sat sve ukupno pa sad na tebi je da odlucis................

Comment

Working...
                      X