Dakle, koje velicine su zvucnici u vratima mazde 323f bg?
Zvucnici
Collapse
X
-
covek je verovatno mislio ispod table. kad sedis, tu gde ti dodju kolena, ima isto napravljen otvor, mrezica, kao na prednjim vratima, pa je verovatno tu mislio da stavi zvucnike, cak i sa zadnje strane kad skines plastiku ima ostavljeno mesto za srafove za zvucnik. samo ni kod mene tu nema nista, a i mislim da za obican cd/mp3 player nije preporucljivo nakaciti 6 zvucnika, bez nekog pojacala.
nadam se da razumes na sta mislim, ne znam kako drugacije da objasnim, gde se to nalazi.
Comment
-
-
za svaki zvucnik pa i za visokotonac, je bitno da ga nista ne sprecava da raspe zvuk, znaci da nema prepreke... sad, razlika je u tome sto se razlicito sire visoke frekvencije, visoki tonovi, i niske frekvencije, niski tonovi, tj basevi. nize frekvencije, ili basevi mnogo lakse savladavaju prepreke, pa se tim i bolje cuju. a ujedno, za njih se od ukupne snage pojacala i najvise izdvaja.
najidealnije resenje je da se zvucnici ugrade u krov, ali je to naravno ne moguce. moze da ga stavi u principu bilo gde, samo je pitanje efekta...
Comment
-
-
pa i nije bas tako da je najidealnije mesto u krov...imamo mi ovde jednog strucnjaka na forumu on to moze jos bolje objasniti,ali radi se o tome da visokotonci imaju neko svoje ustaljeno mesto,obicno je to na takvom mestu da zvuk doalzi od napred,i da se rasipanje zvuka podjednako rasiri i nalevog i na desnog slusaoca,ili ako se pravi takav set-up da ide najvise na jednu stranu.osnovno pravilo svakog set-up-a je da muzika dolazi od napred(zamisli da sedis ispred bine i isperd bine )bar da ti se chini da to se desava.visoko tonce mozes da postavis u vrata ali da napravis da bacaju snop ka gore,nije idealno ali moze da posluzi.ja na primer imam i u tabli zvucnik,mada je raskacen,meni nekako ovako lepse zvuchi.
i na kraju 1db vise je teze dobiti i skuplje nego 1ks..."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Comment
-
-
iz prakticnih razloga se visoskotonci stavljaju napred, ali oni sto sede nazad manje osete visoke tonove nego oni sto sede napred.
ja ne mogu reci da sam neki strucnjak, ali se eto bavim muzikom pa nekako znam i te stvari. (muzicar)
najidealnije bi bilo kad bi i napred i nazad imao iste zvucnike, tj, raspored baseva i visokotanca... onda je u stvari pravi efekat, ali...
Comment
-
Comment