Zvucnici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

Zvucnici

Dakle, koje velicine su zvucnici u vratima mazde 323f bg?
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

...I ako bi neko mogao da iznese svoja iskustva sa ugradnjom zvucnika u komandnu tablu na 323f, kakav se zvuk dobija?

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Trebalo bi da bude isto kao kod BA i BJ tj 5x7", ali je najbolje napraviti adapter i staviti neku 16icu. To vazi za prednja vrata, a u zadnjima idu standardno ovalni od 16cm.

Gde u tablu ?!?

Comment

• amavrenski
        CBC Senator XXL
        • 08.08.2008
        • 306
        • Zrenjanin

covek je verovatno mislio ispod table. kad sedis, tu gde ti dodju kolena, ima isto napravljen otvor, mrezica, kao na prednjim vratima, pa je verovatno tu mislio da stavi zvucnike, cak i sa zadnje strane kad skines plastiku ima ostavljeno mesto za srafove za zvucnik. samo ni kod mene tu nema nista, a i mislim da za obican cd/mp3 player nije preporucljivo nakaciti 6 zvucnika, bez nekog pojacala.
        nadam se da razumes na sta mislim, ne znam kako drugacije da objasnim, gde se to nalazi.

Comment

• m.trivic
          CBC Član
          • 06.09.2008
          • 88
          • Beograd

da, na to sam mislio, u tabli ima mesta za te zvucnike, mada nekako nisam za tu varijantu jer tu idu koliko mi se cini zvucnici 10cm, a u vrata napred ipak moze da se spakuje nesto ozbiljnije.

Comment

• amavrenski
            CBC Senator XXL
            • 08.08.2008
            • 306
            • Zrenjanin

iskreno, sto se mene tice. ja imam u prednjim vratima 2kom i na zadnjoj polici isto 2kom, i sto se muzike tice to je za mene dovoljno. e sad ako ti volis da ti u autu ubija muzika, onda zna se sta ti je raditi, ti mali ti nece znaciti nista posebno...

Comment

• totko024
              CBC Član
              • 03.12.2007
              • 69
              • Subotica

Do koliko para si spreman ici pa cemo ti dati bolje preporuke?

Po meni je bolje da u vrata stavis zvucnike ,a na mesto tih od 10cm visokotonce..
              zoom - zoom

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Visokotonci nemaju svrhu ako se ne nalaze na visem mestu

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

jel to ono VISOKOtonac mora na VISOKO?
                  "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Miki nemo SRI-ja i Marinca da ti posaljem u posetu

Comment

• totko024
                      CBC Član
                      • 03.12.2007
                      • 69
                      • Subotica

Neces ga valjda ispod sedista?
                      zoom - zoom

Comment

• amavrenski
                        CBC Senator XXL
                        • 08.08.2008
                        • 306
                        • Zrenjanin

za svaki zvucnik pa i za visokotonac, je bitno da ga nista ne sprecava da raspe zvuk, znaci da nema prepreke... sad, razlika je u tome sto se razlicito sire visoke frekvencije, visoki tonovi, i niske frekvencije, niski tonovi, tj basevi. nize frekvencije, ili basevi mnogo lakse savladavaju prepreke, pa se tim i bolje cuju. a ujedno, za njih se od ukupne snage pojacala i najvise izdvaja.
                        najidealnije resenje je da se zvucnici ugrade u krov, ali je to naravno ne moguce. moze da ga stavi u principu bilo gde, samo je pitanje efekta...

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

pa i nije bas tako da je najidealnije mesto u krov...imamo mi ovde jednog strucnjaka na forumu on to moze jos bolje objasniti,ali radi se o tome da visokotonci imaju neko svoje ustaljeno mesto,obicno je to na takvom mestu da zvuk doalzi od napred,i da se rasipanje zvuka podjednako rasiri i nalevog i na desnog slusaoca,ili ako se pravi takav set-up da ide najvise na jednu stranu.osnovno pravilo svakog set-up-a je da muzika dolazi od napred(zamisli da sedis ispred bine i isperd bine )bar da ti se chini da to se desava.visoko tonce mozes da postavis u vrata ali da napravis da bacaju snop ka gore,nije idealno ali moze da posluzi.ja na primer imam i u tabli zvucnik,mada je raskacen ,meni nekako ovako lepse zvuchi.
                          i na kraju 1db vise je teze dobiti i skuplje nego 1ks...
                          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• totko024
                            CBC Član
                            • 03.12.2007
                            • 69
                            • Subotica

Ok sad sam pogledao gde mu stoje zvucnici,ako stoje samo u vratima ok slazem ,moja greska ,ali ako ima u kontrolnoj sto je naviklo biti iznad cajgera bar je tako bilo na mom starom micubisiju i tamo je idealno mesto za visokonce ne vidim problem.
                            Mada moze i na krov zavisi od ukusa

zoom - zoom

Comment

• amavrenski
                              CBC Senator XXL
                              • 08.08.2008
                              • 306
                              • Zrenjanin

iz prakticnih razloga se visoskotonci stavljaju napred, ali oni sto sede nazad manje osete visoke tonove nego oni sto sede napred.
                              ja ne mogu reci da sam neki strucnjak, ali se eto bavim muzikom pa nekako znam i te stvari. (muzicar)
                              najidealnije bi bilo kad bi i napred i nazad imao iste zvucnike, tj, raspored baseva i visokotanca... onda je u stvari pravi efekat, ali...

Comment

Working...
                              X