Zasto bas ovaj avatar?
Prva prava off road iskustva sam doziveo bas u Willys-u koga poseduje moj stric. Kao klinac pentrali smo se po sumama i brdima, isli da sakupljamo gljive, vucemo vodu i sto sta jos. U medjuvremenu je moj otac kupio jos dva komada, jednog willysa i jednu Mahindru koja je Indijska kopija willysa i ima malo jaci motor. Bilo kako bilo, motor iz willysa je stradao posto je stric zabunom (popio covek) sipao dizel umesto benzina i tako vozio do iznemoglosti, tj dok nije stao. Prethodno je pokupio jednu banderu s njim, tako da je sasija napred malo pokrivljena ali se da srediti. Uglavnom to je bio povod da se jeep rasturi i sredi, sto je rezultiralo rasturanjem u komade ali do dan danas nije ponovo sastavljen. U medjuvremenu su gibnjevi iskorisceni za neku prikoilicu ali je generalno sto se tice delova jos uvek sve na broju. Posto cale svih ovih godina nije imao vremena a ni sredstava da to odradi ljudski, stavio sam ga u avatar da me opominje da ja za to nadjem vremena. Willys je 1945god a Mahindra je 1969 kojoj je transmisija presla samo nekih 30.000, a motor je ubacen remontovan, kupljen na vojnom otpadu. Ona trenutno isto zalosno stoji i propada i ceka svoje bolje dane.
Za one koji nisu probali, jeep, znaci ne mora willys , bilo koji, bolje otvoreni, pruza neopisiv osecaj voznje u prirodi. Sredina kroz koju se prolazi se oseti u kosi i nozdrvama i kako se provlacis kroz prirodne budzake osecas se kao istrazivac koji otkriva novu zemlju i nove predele, sto je u sustini tacno jer smo toliko upuceni na zivot u gradu da ne primecujemo druge stvari koje nam se nude.
Eto kratka storija o avataru .
Evo i ja sam resio da promenim mog kostura Zasto ova? Pa ne moze da skodi a kad ne skodi.... sala, nemam mnogo mini slika pa sam ubo' prvu. Trebali bi da dodamo funkciju automatskog smanjivanja slika na forum.
Ja sam po prirodi malo blesav i volim da se zezam, prethodno Broj 1 je bio na temu majstorije a ovaj da li privremeni je malo onako pa.... svidja mi se eto....
A ja stavio svoj skromni kamioncic, tj Vektru dizel u avatar. Zasluzila je!
Mislim da auto u vlasnistvu treba da bude potpis, jer je to presek onog sto zelimo i onog sto mozemo, tj. to smo MI! Nazalost!!!!!
Comment