Pazi samo da montiraš odgovarajuće dizne inače ima sve da začadiš!Obično na šporete montiraju dizne i priključak za gasnu instalaciju koje su većeg promera.U kompletu idu i dizne sa priključkom, za kako ti kažeš bocu pa to obavezno promeni.Ovo možeš i sam da uradiš.Da ne zaboravim, uvek na stovarištu biraj što noviju bocu, prvo u njoj ima manje prljavštine(više gasa), ventil bolje radi, a i lepše izgleda!
Kad se pogledaju te boce u onim kavezima stice se utisak da su neke iz kraljevine SHS. Zar ne moze da se kupi nova boca (ili odabere sto novija) pa da se na odgovarajucim mestima samo dopuni ? Imam jednu od 2,5l sa malim gorionikom (za kaficu na izletima) i uvek mi je dopune, posto obicno na lageru imaju samo one od 12,5.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Možeš da puniš svoju bocu...i tako je puniš/dopunjavaš godinama bez ikakvog saznanja u kom stanju je boca i ventil na njoj. Konkretno, neobrćam pažnju na izgled, nego da boca uvek koju kupujem ( naravno pre toga donesem svoju ) uvek ima na svom ventilu termoskupljajuću foliju...elem, htedoh reći, u punionicama gasa se proverava stanje boce i ventila da ne bi došlo do katastrofe....
Kome je izgled bitan ako mu se potencijalno, iz prikrajka, radi o glavi?
Osim sto je kuvanje na gas ipak jeftinije,postoje i dodatne prednosti gasa.Recimo,mnogo se manje oseca miris isparenja nego na struju,jerbo plamen sagoreva mirise.Zatim,hrana manje vata za posudu prilikom pecenja jer je nacin prenosenja toplote drugaciji.Mozes da kuvas i kad nema struje .Kad bi imao pare za neko izivljavanje,kupio bi Bosh plocu 5X plin sirine 80cm.I ugradnu rernu takodje sirine 80cm samo ta kombinacija kosta oko 65k
tacno,crevo nisam dobio,ali ventile i rezervne dizne za TNG i CNG jesam.
medjutim,strujni kabal nisam dobio
neotpakovan je sporet bio,kaze covek koji isporucuje , da 90 % modela sporeta dolaze tako,bez gasnog creva i bez strujnog kabla ... valjda zato sto se nezna dali imas trofazni ili monofazni steker u kuhinji ,i zavisi od snage osiguraca na fazama,kako se vezuje pozadi kabal u trofaznoj varijanti.
@Brick .. jeste,rerna je na struju.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Tako i printere prodaju, bez kabla. Da kupujem sporet, ja licno ne bi izasao iz radnje dok mi ne daju kabli za sprski okrugli jednofazni steker sa 2 rupice, a za slucaj da ne znaju sta je to poneo bi im fotografiju.
Trgovci u Srbiji kao da su bunike jeli...ispada da covek kupi sporet, pa se posle vija po gradu da kupuje uticnice, luster kleme i ostalo da bi moglo da radi !
Ajde da kazemo da je razumljivo za kotao za grejanje : velika snaga, kabli se uzima u zavisnosti od udaljenosti od podtable, 4-zilni, veliki presek, cena...
Ali bre za sporet ...
To je kao kad dodje majstor da popravi dimnjak pa kaze "aaaa , pa ti nemas sitan pesak, ne mozemo danas nista " K'o da ga ja nosim po dzepovima, pa sam slucajno obuk'o druge pantalone. Otkud ja znam da ti treba pesak i jos odredjena vrsta ? I na kraju od komsije pozajmim cekic, mistriju, sve sto ovaj nije poneo, i sve vreme prinosim rakijicu i meze. Njegove su samo ruke, a kako radovi odmicu mislim se da ga oteram kuci i sam da napravim, posto sam duplo vise vremena izgubio da ga hranim i pojim nego da sam sam popravio sam samcit taj dimnjak.
Izvinjavam se, al pao sam u vatru, sinoc sam imao iskustvo "da se najezis"
Zorane, u zdravlje da se sluzis
hvala .. ,nije strasno,skinuo sam kabal i uticnicu sa starog sporeta
ok sporet ... ovo - ono .
vishe me je iznenadilo to da u 1 litar TNG ima zamo 7,2 kwh .. tako da sigurno nije TNG neka Veeelika usteda u odnosu na struju,ali jeste malo jeftinije i brze.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment