TNG u bocama za domacinstvo & Struja ?!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by deki-ascona
    Ajde da kazemo da je razumljivo za kotao za grejanje...
    Mislio sam na neke gasne
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ali bre za sporet ...
      nikada se bar zadnjih decenija nije dobijao kabl uz sporet, i to nevezano za cenu.

sporet ionako ne smes (po zakonu, ako ga se pridrzavas) da sam priljucis na napon, i ne smes sam do postavljas prikljucni gajtan, i ne smes sam da bilo sta radis na elektro instalaciji.

ima jos uredjaja koji su zabranjeni za samoprikljucivanje, pomenut je kotao za grejanja kao jedan od.

za sporet je predvidjeno da ga pusti u rad ovlasceno lice, a to je elektricar sa licencom.

isto tako, zabranjeno je zakonom da sam prikljucis kucnu bocu TNGa na sporet, i da sam pustis u rad.

e sad, kakva je praksa je nesto drugo.

rezona ima, jer nisu bas svi sposobni niti imaju savesti da naprave prikljucak kako treba, a postoji rizik od pozara koji nije zanemarljiv u slucaju cak i manjih gresaka. (resimo kod trofaznog nije dobro odabran raspored opterecenja po fazama, ili nepravlino postavljeni kratkospojnici na prikljucnim klemama sporeta).

bojler isto tako dolazi bez kabla ako je grejac jaci od 2000W.

ali, dobar trgovac ce znati koji kabl i uopste materijal je potreban, a takodje i poslati svoj ovlastenog elektricara da besplatno prikljuci sporet kod musterije (besplatno rad, naplati samo dolazak u realnom iznosu).

tako su se nekada prodavali sporeti, ves masine, TA peci, itd... a bio je prevoz ukljucen u cenu po pravilu do kucnog praga.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

1 litar CNG (iz gasovoda) ima samo 0.01kWh energije u sebi tako da je LPG ne tako los, pre svega jer je konvertovano stanje u tecnost pa je veca gustina "pakovanja" energije.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Ne sme ni na gasnu instalaciju da se priključuje samostalno. Čak mislim da treba i saglasnost distributera gasa.
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
          X