Nisu ni oni svemocni, ali iz licnog iskustva sam se nekoliko puta uverio da vise mogu da ti pomognu u tim stvarima nego lekari.
Prost primer, pre nekoliko godina se desilo mojoj majci da padne i iscasi lakat.Odem sa njom kod lekara, tamo red ljudi cekaju a dezurni doktor ga nigde nema.Posle duzeg stajanja u redu ulazim u kancelariju i zaticem doticnog kako igra "Solitaire" na kompu i ne hebe da izadje uopste.Tek posle krace raspravke nevoljno ustaje i pocinje sa prijemom pacijenata.Dodje na red i moja majka, posalju je na rengen i lekar na snimku konstatuje iscasenje desnog lakta a na to stavi gips Alooo, "doktore" lakat nije ispao iz mesta mirovanjem i mirovanje ga sigurno nece vratiti na mesto.Kaze on tako treba i neka dodje ona na kontrolu za tri nedelje.
Posto je dijagnoza ovog gore debila bila krajnje sumnjiva , nadjemo broj telefona i odemo kod zene koja je poznata u celom Nisu po namestanju ruku, nogu itd.Zena skine gips pogleda lakat i uz malo muke(bolova) ga namesti.Povreda je sanirana posle manje od nedelju dana, mogu samo da mislim sta bi bilo da smo poslusali savete onog nazovi doktora iz klinickog centra
Comment