Da li su vam na pumpi sipali onoliko koliko ste platili?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Da li su vam na pumpi sipali onoliko koliko ste platili?

Ideja je stara jos od vremena post-inflacije kada je prodaja benzina na pumpama zaista bila unosna u poredjenju sa prosecnim primanjima.
    Naime, posle vrlo losih mojih iskustava kada vam u rezervoar nekim cudom stane i vise nego sto mu je zapremina, a i mojih prijatelja, dodjosmo na ideju da otkacimo rezervoar sa instalacije a da motor napajamo iz neke kantice, privremeno samo za te operacije kontrole.
    Cilj je bio testirati pumpe u kraju i videti koliko su precizne u tocenju goriva. Naravno sipalo bi se 20-30 litara ali okruglo, u suv rezervoar koji bi se posle okrenuo naopacke, da bi mu se izmerio sadrzaj. Toliko sam/smo bili besni da smo cak i mislili ubaciti video kameru u auto, koja bi bila skrivena i snimala aparat za tocenje kako okrece brojcanik. Naravno po okoncanju testiranja koje bi se svelo na dobrih desetak pumpi bi se napravio dokumentarac o tome zasto nasi automobili trose vise nego sto bi inace. Ideja je bila da se to prosledi nekoj od televizija koja bi to prikazala i zaustavila takvu rutinsku naviku. Naravno pitanje je da li bi ijedna televizija mogla/smela to prikazati iako bi bilo sve jasno dokumentovano ali naravno nikad nismo dosli do toga jer je sve ostalo na nivou ideje.

Znam da su mnogi imali slucna iskustva i naravno da danas stvari stoje drugacije u tom smislu, ali ukoliko bi se to odradilo da li bi bilo legalno objaviti te rezultate u nekom casopisu ili na televiziji. Svaki snimak se moze osporiti pod pretpostavkom da je montiran tj. da je odliveno gorivo ili slicno.
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Moje iskustvo je ovako:
    Uvek gledam da sipam kad mi ostane za oko 100km benzina u rezervar koji je 70 L .

Nikad nisam sipao ispod 67 öitara pa sve do 74L.

Sta da se radi?
    Mesec dana sitne placke sam uvek u stanju da istrpim
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

ma kradu i sad i krstevaju gorivno sigurno

Comment

• Black Knight
        CBC Senator XXL
        • 13.10.2004
        • 2020
        • Novi Beograd, kicblo

pa da...sta mi vredi i ako mi sipa ako mi sipa vodu!? kao sto rade...

meni su ok na Dejtonu i Zmaju
        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Nikad Na Slapu!!!!

Znate Pumpu Slap na konjarniku pored auto puta, kod "plavog mosta", nikad tamo.
          Meni u novog Yuga koji ima rezervoaR 35-37l sipali ni manje ni vise nego 47, plus imalo 1-2l plus nije sipkano na kraju da se slegne jos 1 l bi stao!!!
          znaci u Yuga mi stalo 50l mora da su od loseg lima ovi rezervoari kad se toliko sire...

Cist Lopovluk

Comment

• cuore sportivo
            CBC Senator XXL
            • 16.01.2005
            • 954
            • Bezanijska Kosa
            • Alfa Romeo 147 1.6

Sipam vec 4 godine na istoj pumpi u Beogradu..........mala pumpa kod Dejtona.Cak da kazem imam i svog pumpadziju,ako tako mogu da se izrazim.Sipam benzin 98 svo vreme i to kada pokazivac nivoa dodje na pola rezervoara.Ne mogu da kazem da li kradu,krste ili slicno jer ne radim na pumpi,da bih imao uvid u to.Medjutim pumpadzija me opomene ...." Ova tura je losa...sipacemo samo 10 litra......"

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

Sto se tice provere kvaliteta goriva, to je vec problematicno jer kako su mi rekli malo je laboratorija u Beogradu koje bi to mogle da izvedu a da to bude potpuna analiza, i na viskoznost i oktansko/cetanski broj , cistocu... i da to ne bude astronomska cifra.
              Tako da nam ostaje da verujemo proizvodjacu da isporucuje gorivo po deklaraciji o kvalitetu a da ga posle niko ne krsti.

Comment

• VTEC
                CBC Veteran
                • 06.11.2004
                • 199
                • Novi Beograd

U zadanje vreme sam tocim gorivo. Lepo iskustvo imam sa OMV pumpama jer na Nis-ovim pumpama, kao i na Beopetrolu, kad sam sam tocio gorivo moglo je da se oseti po trzanju pistolja da dosta vazduha protrcava kroz crevo
                16 v's thats 8 more than i need!

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Mislim , ovako, vi ste se navikli na miris sumporu pri sagorevanji ali ja niosam
                  Ceo odmor imam osecaj da neko pali sibice oko auta
                  Nijedno sipanje nije pokazalo razliku
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Jedno vreme sam konstatno sipao na OMV u J.Gagarina i kada sam prestao da sipam kod njih auto je poceo da trosi nekih 10% manje.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gianluigi
                      CBC Član
                      • 10.03.2005
                      • 65
                      • Beograd

na omv-u kada predjes 500 din pocinje kradja. barem se meni tako cini

Comment

• luka.l
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 490
                        • Beograd
                        • ВАЗ 21213

Hm, pa da se lako testirati koliko goriva ide kroz pistolj u odnosu na to koliko pise na aparatu. Stanes na neku samousluznu pumpu i u flasu od recimo dve litre sipas do vrha i gledas koliko je izaslo na aparatu.
                        - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                        - "I vi ste dobro."

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a ako postoji sumnja postoji i trzisni inspektor. a bilo je slucajeva, pa i na TV kada je pozvan inspektor i vrsena i kontrola kolicine i kontrola kvaliteta.

kada vec pricamo o benzinu, bilo pre neki u dnevnoj stampi sto be se reklo sitnim slovcima- vest.
                          potpisan je novi protokol o neogranicenoj slobodnoj trgovini izmedju SCG i MK a u okvriu toga su na spisku i naftni derivati, kao i LPG koji su eksplicitno navedeni. stupa na snagu od 1.1 2006. sto znaci da ce tada moci slobodno da se uvozi grcki (tj makedonski iz grcke rafinerije u Skoplju) benzin.

mislim da to nece biti bitna razlika u kvalitetu, niti MK a niti u grckoj benzin nije nesto posebno kvalitetan.

ali, dobro je da se pocinje sa liberalizacijom, nece dugo biti ni za druge zemlje slicnih aranzmana, nadam se.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

Working...
                          X