Elcometer 300 cemu sluzi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pokemoni
    CBC Član
    • 30.03.2008
    • 24
    • vojvodina

Elcometer 300 cemu sluzi

Bobio sam od druga pomenuti instrumen za koji ni on ne zna cemu sluzi.Koliko sam ja nasao na internetu trebalo bi da sluzi za merenje debljine boje na kolima.Ako jeste stvarno za to moze li mi neko objasniti kako se koristi hvala
    www.garage-dtm.com
  • ///M_Power
    CBC Senator XXL
    • 05.05.2008
    • 335
    • Beograd - Minhen

Zanimljiva stvarcica.
    Jesi li pokusao da nadjes website proizvodjaca konkretnog instrumenta, i skines uputstvo odande?
    Daj neke slike instrumenta koji si dobio.

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

služi se ovako: Prisloniš pipak, dakle "oštru" stranu na deo limarije i pritisneš dugme i izaći će ti recimo 140 um (mikromilimetara). Toliko je debeo sloj sveobuhvatnog materijala na tom delu limarije, dakle, boja, lak, prajmer-filer.

Git sam izostavio u ovom primeru jer nej da može da bude baš toliko danak sloj njega + ostali materijal. Sve u svemu korisna stvarčica kada kupuješ auto...pitaš prodavca: Jel farban a on dizel boy: Ma jok tebra, prva boja keve mi.......ovo ono...... a ti lepo prisloniš instrument i gledaš dal je dizel boy bio na krovu sa autom

Koristi se uglavnom kod poliranja automobila, da bi se znalo koliko može da se "guli" boje pri radu. Ali kod nas sa izudaranim kolima malko teže je za primenu...

Jel možeš da ga pitaš koliko je platio to? Gde je kupljeno?

Comment

• pokemoni
        CBC Član
        • 30.03.2008
        • 24
        • vojvodina

Instrument sam dobio iz Svedske a pomenuti je verovatno ukraden i lopovi nisu znali pravu vrednost pomenutog pa ga je dobio gratis i poklonio ga meni.Mislim da ta stvarcica nije ni malo jeftina donece mi jos neke instrumente.Pokusao sam i nasao web sajt proizvodjaca ali ne i uputstvo.Od dve sonde koje idu uz instrument ja imam samo ovu levo. ovo sam jedino nasao http://www.corrpro.com/corrproProducts. ... 1&cType=29
        www.garage-dtm.com

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Pomenuh ti na gonzi da ne ponavljam samo da dodam, da taj uredjaj najverovatnije sluzi za merenje mikro metalnih flahova kao i metalnih premaza koji se koristi u industriji. Na zvanicnom sajtu se taj model 300 ne pominje jer je verovatno stari model. A isto tako i gde god da sam nasao nigde se ne pominje Paint inspection gauge, dok recimo to se pominje za model 311. Mislim da bi to trebalo da se proba sa tom jednom sondicom da se vidi sta ce da meri i kakve rezultate izbacuje, mozda moze i boju.Imas ovde uputstvo za model 311 pa probaj da setujes 300-ku tako nekako pa vidi da li radi.

http://www.elcometer.com/international% ... /index.htm

Pa idi na download,pa manual, pa nadji model 311
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• pokemoni
            CBC Član
            • 30.03.2008
            • 24
            • vojvodina

Probacu nekako da vidim sta i kako radi i sta moze da meri,hvala vam na pomoci
            www.garage-dtm.com

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Elcometer 300 cemu sluzi

Najcesce korisceni model za merenje debljine boja u auto - industriji

Karakteristike meraca:

Opseg merenja: 0-1000um
              Rezolucija: 1um
              Koristi se za merenje debljina na feromagnetnoj i neferomagnetnoj podlozi, tj na svim vrstama podloga (Fe, Al, Zn ....)

Njegova primena pored merenja debljina kod farbanja automobila, je i kod ispitivanja da li je automobil havarisan ili ne. Zato pored lakirnica merac koriste i kuce koje se bave prodajom polovnih automobila.

Editovana reklama!!!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
              X