Zeitgeist, vredi pogledati

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dacha
    CBC Senator XXL
    • 23.06.2007
    • 356
    • Beograd, NBG
    • Xsara II 2.0i

Zeitgeist, vredi pogledati

Pojavio se i Zeitgeist Addendum, drugi deo filma Zeitgeist, ko je gledao zna o cemu se radi, ko nije pa recimo ukratko da su u pitanju dokumentarni filmovi koji se bave Amerikom i globalnim problemima u svetu, ljudskoj rasi, manipulacija ljudi na planeti kroz religiju, ekonomiju i politiku.

Drugi deo Zeitgeist-a se osvrce na monetarnu politiku kako americku tako i evropsku, problem sa fosilnim gorivima i zastoj u covekovoj evoluciji izazvan raznim drzavnim uredjenjima od kapitalizma preko socijalizma i slicno... da ne bih prepricavao sve definitivno vredi pogledati, ako nista drugo bar natera coveka da se zamisli o nekim stvarima nakon gledanja, ne ostavlja ravnodusnim...

Film je dobio razne nagrade i bio je zabranjen u Americi, tako da ga legalno mozete skinuti oba dela sa njihovog sajta, kako film tako i srpski subtitle. Takodje mozete i odgledati filmove direktno sa sajta preko youtube-a, mada savetujem download.

Adresa oficijalnog sajta je http://www.zeitgeistmovie.com/

Skida se preko torenta i prilicno brzo ide, jos jednom sve preporuke.
    The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
  • zzZZzz
    CBC Član
    • 12.12.2008
    • 84
    • BGD

Preporuka +1

Odlican film.

Jedino ne znam koliko su cinjenice koje su iznete proverljive i precizne. Pogledao sam nekoliko tih filmova (koje mnogi nazivaju teorijama zavere) i u nekima namirisao razna preterivanja.. tako da ipak ne treba slepo verovatni ni u njihove price.
    Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• dacha
      CBC Senator XXL
      • 23.06.2007
      • 356
      • Beograd, NBG
      • Xsara II 2.0i

verovatno i postoji neki subjektivan ugao cele price, ali i sam autor dokumentarca je jos u prvom delu napomenuo da cilj dokumentarca nije da ubedi nekog da je to bas tako, vec samo da iznese neke cinjenice i probudi svest kod gledaoca ostavljajuci ga da sam izvuce zakljucke...

p.s. i drago mi je da se jos nekome odavde svideo, vec sam mislio da sam jedini bar na ovom forumu ;]
      The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.04.2007
        • 1018
        • Zemun

Nisi jedini =]
        Dr. Fritz Indra

Comment

• kalibaR
          Moderator
          • 03.04.2006
          • 352
          • Beograd
          • AE86 rolle, Eclipse 1G

Re: Zeitgeist, vredi pogledati

hehe, nikako jedini

Comment

• maliomladinac
            CBC Senator XXL
            • 21.11.2008
            • 995
            • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Odgledao i prvi a sad i drugi deo...Mnooogoo dobar dokumentarac....Odusevljen!

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
            061/665-94-23

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Za preporuku su još Esoteric Agenda i Ring of Power...

Ako imate koju godinu školovanja sa ekonomskim predmetima, lakše ćete upiti materiju, a ako nemate, Zeitgeist će vas više o bankarstvu naučiti nego 10 Ekonomskih fakulteta u Beogradu.

Samo džaba ovakvi filmovi kada se gledaju samo kada zagusti. Sutra će se stvari smiriti, ljudi na posao vratiti, napuniti rezervoar, pustiti neku akciju na svom sveže kupljenom LCDu, zatvoriti se u četiri zida i utripovati kako su nešto postigli...

Samo jedna stvar. Ovi filmovi nisu napravljeni da bi neko išao od kafića, preko slava i foruma da samra ljude o ovom ili onom filmu i o tome šta je autor rekao tamo i tamo i kako na planeti žive neke "loše čike". Niti su napravljeni za bilo kakav revolting i revoluciju i masovno društveno udruživanje (bez obzira na Zeitgeist Moovment i Venus Project). Oni su napravljeni da stvore kritički momenat u ljudskom ponašanju i ljudskom razmišljanju. Na prvi pogled deluju da su to filmovi koji raskrinkavaju neke velike, ali literature o "njima" ima decenijama i to uopšte nije poenta. Po prvi put se neki filmovi pričaju o potrebi individualne kritike, u nedostatku koje neki ljudi i organizacije daju sebi previše za pravo...

Poenta filmova nije da ih doslovce prepričavamo, jer za dobar deo stvari je nemoguće naći ni mrvice dokaza. Poenta filmova je odradi pripremu mozga za obradu i prihvatanje svakodnevnih informacija koje nas okružuju.

Morate ih odgledati polako i nekoliko puta. I stvar je u tome što se misli i utisci o njima slažu u glavi mesecima. I ne, nikako nemojte nekoga nepripremljenog da dohvatite sa pričom "e što sam gledao u jednom filmu..." jer ćete napraviti kontraefekat. Taj "neko" mora sam da dođe do stanja da ga ovakve stvari interesuje, inače efekta neće biti.

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Hmm ja sam posle prvog dela ostao bez texta, citao sam dosta o sl. stvarima ali nikad nisam verovao ,sad je (uz malo preterivanja ipak) bilo puno dokaza koji govore u prilog da je sve ovo istina. Neverovatno ,ovo svako treba da pogleda narocito ameri ! takodje za preporuku je i 911 lose change seckond edition i The Corporation.

Pozz
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Coha_V6 turbo
                  CBC Senator
                  • 04.06.2007
                  • 217
                  • Zemun

Otkrovenje!
                  Odgledah Addendum pre neki mesec, i potpuno druga slika mi je u glavi oko raznoraznih desavanja kod nas i u svetu od tada. Za svaku preporuku je, sesti lagano i najbitnije BEZ predrasuda odgledati jednom...pa svariti i ponovo utvrditi gradivo.
                  I evo, prodjose praznici, i krenulo se u Sharenu Lazhu ponovo.

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

Zeigeist je za širu publiku, čitajte/gledajte David Icke-a. To je pravi hardcore.

Comment

• kalibaR
                      Moderator
                      • 03.04.2006
                      • 352
                      • Beograd
                      • AE86 rolle, Eclipse 1G

...sve dok nije počeo da priča o reptilima...

Zeitgeist pokret je počeo da se širi planetom
                      Z-day - 15. mart 2009

mada, sve mi ovo izgleda nekako smišljeno, kao da ima neki viši cilj

Comment

• Manfred
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2007
                        • 905
                        • Beograd

ja sam poceo da gledam, ali meni deluje kao neka sekta.... nisam imao strpljenja da gledam vise od pola sata prvi deo... ko zna zassto je to dobro

Comment

• boolero
                          CBC Veteran
                          • 07.10.2004
                          • 175
                          • Beograd

Naravno da je smisljeno...pa pogledajte "resenje" na kraju filma.

Protiv globalizacije...globalizacijom
                          OTS

Comment

• PINHEAD
                            CBC Senator XXL
                            • 30.03.2005
                            • 373
                            • BG, Vidikovac

Odgledao sam prvi Z ....... prvo se nalozish ( normalno ), onda odesh malo i procitas FACTS iliti chinjenice, i onda shvatish da Z ima puuuuno rupa i potpunih ******shtna. Ima i sasvim "tachnih" delova dodushe.... ne trazite mi sad da idem u detalje - pocetno mesto nek vam bude IMDB forum ovog filma pa krenite dalje da rovarite po internetu.

Evo spremam se da dam 2 sata zivota i drugom delu .... zanimljivo je i drzi paznju, ako nista drugo

A to sto se tice ekonomije sto pominje Bane - sve bi to bilo lepo, samo da je bas tako ... ali nije bas tako
                            EI9, EJ9, EK9......

Comment

• CLD
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2005
                              • 1225
                              • Belgija - ranije Luna-Chico

pogledajte film sa Clive Ovenom, The International, jeste da nije dokumentarac ali je dobro uradjen sa slicnom tematikom.

Comment

Working...
                              X