Agregat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • scarab26
    CBC Senator XXL
    • 27.09.2006
    • 353
    • bgd

Agregat

U jeku gasno energetske krize ide nova tema:

Treba mi agregat za tasta i tastu u selu za pumpu za centralno grejanje ako nestane struje jer imaju kotao na drva i ugalj. Naravno i za jos nesto malih potrosaca tipa svetlo, tv. Gledao sam ima Einhell i Guda 2-taktni sa 650w na izlazu za oko 13.000 dinara i 4-taktni sa 2kW za 25.000 dinara. Ovaj 4-taktni naravno trosi 50% vise goriva, ali daje 3 puta vecu snagu koja mi verovatno i ne treba. Sve komplikuje to sto sam na oglas nasao nekog lika iz Leposavica koji ima SuperPower kaze korejske i to 75eur za 1kW 2-taktni i za 130eur 2kW 4-taktni. Garancije nema, to je garant neka sema preko Kosova, a guglajuci nisam naso ovu marku SuperPower. Cenim da za Einhell i Guda delovi mogu da se nadju jer su to marke koje se ipak uvoze.

Kakva su vasa iskustva i saveti.
  • ostres
    CBC Senator XXL
    • 01.06.2008
    • 305
    • Zemun

Re: Agregat

Ja dosta koristim Einhelov alat i prezadovoljan sam - za kucnu upotrebu je odlican a cene su jako povoljne. Ako im agregat treba kao sto rece za svaki slucaj ako nestane struje onda je OK. Sto se tice 2 ili 4 takta ne znam, ono sto je bitno je da daje dovoljnu snagu za pogon pumpe.
    Live together, die alone.

Comment

• nemanya
      CBC Veteran
      • 29.03.2008
      • 199
      • Beograd

Kad bi mogao ti da makneš neku malu Hondicu,gde bi ti kraj bio

Ovako kako si ti naveo potrošače (pumpa,sijalice),mislim da će te sasvim OK podmiriti 650W - 1kW agregat i to dvotaktni.
      Nisu to veliki potrošači uopšte,čak i pumpa je reda 100W
      Možda bolje od nekih proizvođača koji se uvoze,mada opet te dilerske mreže se samo odjednom ugase.
      "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Milan.87
        CBC Član
        • 18.05.2008
        • 76
        • N.Beograd

Za pumpu mnogo ti je lakse da nabavis pretvarac sa 12v na 220v, nego da agregat drnda celu noc. I sigurno ce manje para potrositi, potrebno je samo da dopunis akumulator kad ima struje.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

Zovi Miroslava 064-172-67-44.Beograd. Profesionalno se bavi proizvodnjom pretvarača 12-220, cena je koliko ja znam oko 70e??? za 200W.automatski dopunjava akumulator kad dodje struja ,isto tako automatski prelazi na akumulator kad nestane mrezni napon.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
          X