Nigerijska "šema"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Nigerijska "šema"

Ne znam da li su svi upoznati sa ovom vrstom internet prevare, poznatom kao Nigerijska prevara, odnosno
    Nigerian Scam, Advance-Fee Fraud? Za one koji nisu, evo o cemu se radi:

Nigerian Fee - Scambusters
    ili
    Wikipedia - Advance Fee Fraud

Ja se vec evo nedelju dana dopisujem sa nekim prevarantom iz Nigerije, koji tvrdi da je advokat
    koji zastupa kobajagi nekog mog skoro poginulog rodjaka, kome sam ja eto jedini preziveli srodnik,
    pa mi je ostavio neke silne milione. I sad on tu provodi neke procedure da se to meni prebaci
    na racun, te daj dokaze ko si, te kontakt podatke, te ovo te ono

Ima da ga navlacim jedno mesec dana, cisto da vidim dokle ce to da ode Za sada smo
    se dogovorili da on "plati" troskove sredjivanja dokumentacije, a da tih 10 miliona podelimo
    bratski, 80/20% uz casnu pionirsku da ga necu prevariti

Bas me interesuje koliko ce mu trebati da odluci da mi izvuce neke pare, i sta ce da pokusa.
    Kad dodjemo do interesantnih detalja, mozda i pastujem neki deo prepiske

Ima li ko kakvu ideju kako da ga zavlacim? Citao sam o nekom liku koji je maltene godinu
    dana zamajavao jednog prevaranta, naterao ga da se uclani u neku izmisljenu crkvu, da se slika
    sa nekom smesnom odecom i ne znam ni ja sta. Hajde, dajte kakvu ideju sta da mu radim
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Nigerijska "sema"

Mozda si imao tetku u Nigeriji, a nisi imao pojma...
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Imas vremena ovih dana?
      Stara je fora, obicno posle nekog vremena nakon svakodnevne komunikacije kad steknu poverenje zrtve traze neki sitan novac u odnosu na mogucu nagradu, za neke tekuce troskove i naravno posle toga nestaju. Uvek je varijanta sa slanjem novca preko WU ili slicno bez mogucnosti ulaska u trag. Tim prevarantima je to full time job, jedna zrtva nedeljno i eto mesecne plate Probaj da organizujes video call...
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• hondaholic
        CBC Senator
        • 20.09.2007
        • 201
        • Beograd
        • 1993 Honda CIVIC 4x4

Navlacio sam ja neku snjku mesec dana, pa kad je shvatila da je lozim, pocela da mi salje svoje slike i da mi trazi 1200 dolara za avionsku kartu kao zaljubila se u mene

Sad su prevare mnogo goreg tipa i od juce su prisutne i u Srbiji.
        Ovo je kopija mail-a koji sam pre par sati dobio od prijatelja koji radi u SUP-u.

Obavestenje od kolega iz MUP-a.
        ************************************************** ************************************************** ************************************************** *****
        KOLEGA JE 22. 1. 2009. NA SVOM TELEFONU PRIMETIO NEODGOVOREN POZIV NA TELEFONSKI BROJ +393193260013..

Dozvolite da vas upozorim na nov oblik kriminalnih radnji - ovo se vec uveliko dogadja po Evropi a evo, stize i do nas.
        Tok nelegalnog rada je ovakav: korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku na svom mobilnom telefonu, propusteni poziv. Do toga moze doci tako da telefon stvarno zazvoni, a moze i da ne zvoni. Uglavnom korisnik dobije propusteni poziv. Kada korisnik mobilnog telefona pogleda broj koji zove i kada taj broj počinje +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., +394... i tako dalje (u ovom primeru, koji mi je poznat telefonski broj je bio: +393193260045) i ukoliko korisnik taj poziv odmah izbrise, tim potezom se osigurao i uradio pravu stvar. Ukoliko pak korisnik mobilnog telefona pozove broj propustenog poziva, korisnik mobilnog telefona postaje zrtva kriminalaca. U prethodnom slucaju koji mi je poznat, kolega je svojim odgovorom na propusteni poziv izgubio vise od 2.000 EUR. Određeni brojevi iz gore navedenih grupa uvlace korisnika u situaciju da, kada pozove te brojeve, ne moze da prekine poziv i tako napravi ogromni trosak na svom racunu.
        Brojne prijave MUP potvrdjuju da se broj ljudi koji odgovara na ovakve pozive povecava iz dana u dan i da korisnici mobilnih telefona sami sebe guraju u finansijske probleme i postaju zrtve kriminalaca.
        U nadi da cemo spreciti da se ovo dalje desava, molim vas da sa sadrzajem ove poruke upoznate sto vise ljudi.

************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** *************************

DISCLAIMER

This e-mail is confidential. If you are not the intended recipient, you should not copy it, re-transmit it, use it or disclose its contents, but should return it to the sender immediately and delete the copy from your system.

Eurobank EFG a.d. Belgrade is not responsible for, non endorses, any opinion, recommendation, conclusion, solicitation, offer or agreement or any information contained in this communication.

Eurobank EFG a.d. Belgrade cannot accept any responsibility for the accuracy or completeness of this message as it has been transmitted over a public network. If you suspect that the message
        may have been intercepted or amended, please call the sender.

************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** *************************
        1979 Chewrolet Camaro (for junk!!) but with potencial, 1974 Jaguar HE v12, Honda Civic Shuttle 4wd slamed, in perspecitve 2000 Mustang GT

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Jos jedan broj +361272400
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa nije bas da se razbacujem sa vremenom, ali posto mail proverim dnevno makar 100x, uleti mi poneki odgovor od tog kvaziadvokata, pa odvojim koji minut da mu odvalim neki naivni odusevljeni komentar, cisto da vidim na sta ce da izadje

Inace, pronasao sam onaj sajt, gde skupljaju price o ovim prevarantima: 419 Eater

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

A kako te nadje taj "strucnjak" iz Nigerije? jel preko spama?

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ma da, antispam filter ga propusti u inbox, ja bacim oko i rekoh ooooo, sad cemo orangutanu da iscimamo lanac

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Originally posted by hondaholic
                  Određeni brojevi iz gore navedenih grupa uvlace korisnika u situaciju da, kada pozove te brojeve, ne moze da prekine poziv i tako napravi ogromni trosak na svom racunu.
                  Brojne prijave MUP potvrdjuju da se broj ljudi koji odgovara na ovakve pozive povecava iz dana u dan i da korisnici mobilnih telefona sami sebe guraju u finansijske probleme i postaju zrtve kriminalaca.
                  U nadi da cemo spreciti da se ovo dalje desava, molim vas da sa sadrzajem ove poruke upoznate sto vise ljudi.
                  Moze li se negde naci vise informacija o ovome ?!
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ognjen
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2008
                    • 438
                    • Novi Beograd
                    • -

Imaš o tome u današnjem Press-u čitavu stranu. Verujem da ima i u drugim novinama.

Comment

• ///M_Power
                      CBC Senator XXL
                      • 05.05.2008
                      • 335
                      • Beograd - Minhen

Obavestavaj sta se desava... Pre jedno 5 godina, u Kanadi, moj dobar prijatelj je isto naleteo na jednog nigerijca... tj dobio mail slicne sadrzine. Elem, postavio se isto kao i ti, i gurao je da vidi dokle ce ovaj ici. I u jednom momentu, trazi nigerijac pare, mislim cak da posalje pismom 50-tak dolara (ne secam se vise tacno koja suma)... ali ne lezi vraze, trazi mu moj prijatelj da njemu prvo nigerijac posalje 20-tak (ili tako nesto) dolara kao znak dobre volje...
                      I posle jedno mesec dana ili vise... stize pismo sa 20 dolara...

Bilo je tu jos detalja i prepiske... trajalo je to oho-ho. Zaboravio sam sve zanimljivosti, ali sad si me podsetio na njega pa sam se silno nasmejao. Znam da mu posle bilo zao nigerijca...

Comment

• nemanya
                        CBC Veteran
                        • 29.03.2008
                        • 199
                        • Beograd

Originally posted by ///M_Power
                        I posle jedno mesec dana ili vise... stize pismo sa 20 dolara...

oma bih mu poslao 500 dolara,keve mi!
                        "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• zmaj_pa
                          CBC Senator
                          • 13.05.2007
                          • 232
                          • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Pre dve godine prodavao ja neki auto preko autoscout-a.Javi mi se putem maila poznati doktor,bioenergeticar na radu u Americi sa sledecom pricom!Cerka mu se udaje za mesec dana...A pozelela je za poklon auto bas kakav ja prodajem!Posle par melova koje smo razmenili...sa podatcima,brojevima telefona,raspricali se o opstem stanju auta itd.Stize mail u kojem se potvrdjuje da doticni od mene uzima auto,navodi speditersku firmu koja ce auto preuzeti od mene i transportovati do neke luke u Italiji odakle ce auto put Nigerije.Jos me pri kraju moli da auto ne prodam nikom jer je bas moj auto sve sto njegova cerka zeli...(radilo se o Cliu 2 generacije iz 2000 godine koji nije imao nista posebno na sebi sem sive metalic boje i nekih alu felni uglavnom nista fensi)i zauzvrat sto ce auto sacekati bas njegovu cerku ponudio 500 stoja vise nego sto sam za auto trazio!Covek bi pomislio kako je to lepo....Em uvalis krntiju em za nju dobijes 500 eura vise!Ne znam ni sam zasto ukucam ja ime tog doktora na google i nadjem njegov sajt sa svim podatcima.Cak i komentare njegovih pacijanata kako svima pomaze divan covek ovo ono....Dosao i dan kada je trebalo da mi pare legnu na racun...Inace u dogovoru od ranije je to trebalo biti dan pre nego ta spediterska firma dodje po auto.Pogadjate pare nisu legle.....Sledecg dana ujtru zvoni mi mob....I na losem engleskom jeziku sa one strane javlja se zadihani doktor koji je toboze imao nekih ne odloznih poslova nije stigao da uplati novac ali da ce to uraditi danas i da cu novac imati najkasnije za dan ili dva na racunu.Ali da ja vec danas auto natovarim na kamion i posaljem sve papire po vozacu kamiona...Odmah sam provalio da mene tu neko radi pa sam doktora zamolio da nesalje nikakav kamion dok nelegne novac....Naravno nikad novac nije legao niti je on ikad vise zvao......

Posle par meseci na spigeltv je izasla reportaza o prevarenim ljudima bas preko ovog sajta autoscout24.Ljudi su kupovali basnoslovno skupe automobile po mizernim cenama...Naravno neki deo novca su morali da uplate unapred.Railo se o sumama od 200 do 500 eura...Drugi su pak naseli na ovu foru koja je i meni prodavana....Znaci poznati doktori trgovci advokati....Kupuju poklone svojoj deci i salju u Nigeriju...Skoro su uvek nudili 500 ili 1000 eura vise od cene koja je trazena.Ljudi su pristajali na to i gutali istu ili slicnu pricu....Nestalo je preko 400 automobila....Svi su zavrsili bas u Nigeriji

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Kako su vesti prevaranti ti Nigerijci, pada mi na pamet samo jos jedna nacija podjednako vicna slicnim prevarama, samo sto su malo bledji u licu

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

E sad 206, nemoj da preterujes

Ne znam da li ste citali u novinama, nedavno se desila slicna prevara- "crni novac". Slicna utoliko sto se u oba slucaja trazi manji iznos da bi se doslo do navodno neuporedivo veceg. neki Englezi slali spam kako imaju novac ofarban u crno nemam pojma odakle i kako im treba investitor da plati neku specijalnu hemikaliju za skidanje te crne boje pa da podele tih npr 100 000 evra... i neki likovi iz Nisa se primili na to i ladno englezi dosli kolima u Nis i uzeli im pare za izmisljenu hemikaliju i ove Nislije kad su shvatili da su ih zaebali uspeju da ih nadju i zatvore ih u podrum valjda i na***bu im se keve medjutim ovi uspeju nekako da pozovu ambasadu i onda ih policija pohapsi sve i Nislije i Engleze...

Comment

Working...
                              X