Ne znam da li su svi upoznati sa ovom vrstom internet prevare, poznatom kao Nigerijska prevara, odnosno
Nigerian Scam, Advance-Fee Fraud? Za one koji nisu, evo o cemu se radi:
Nigerian Fee - Scambustersili
Wikipedia - Advance Fee Fraud
Ja se vec evo nedelju dana dopisujem sa nekim prevarantom iz Nigerije, koji tvrdi da je advokat
koji zastupa kobajagi nekog mog skoro poginulog rodjaka, kome sam ja eto jedini preziveli srodnik,
pa mi je ostavio neke silne milione. I sad on tu provodi neke procedure da se to meni prebaci
na racun, te daj dokaze ko si, te kontakt podatke, te ovo te ono
Ima da ga navlacim jedno mesec dana, cisto da vidim dokle ce to da ode
Za sada smo
se dogovorili da on "plati" troskove sredjivanja dokumentacije, a da tih 10 miliona podelimo
bratski, 80/20% uz casnu pionirsku da ga necu prevariti
Bas me interesuje koliko ce mu trebati da odluci da mi izvuce neke pare, i sta ce da pokusa.
Kad dodjemo do interesantnih detalja, mozda i pastujem neki deo prepiske
Ima li ko kakvu ideju kako da ga zavlacim? Citao sam o nekom liku koji je maltene godinu
dana zamajavao jednog prevaranta, naterao ga da se uclani u neku izmisljenu crkvu, da se slika
sa nekom smesnom odecom i ne znam ni ja sta. Hajde, dajte kakvu ideju sta da mu radim
Nigerian Scam, Advance-Fee Fraud? Za one koji nisu, evo o cemu se radi:
Nigerian Fee - Scambustersili
Wikipedia - Advance Fee Fraud
Ja se vec evo nedelju dana dopisujem sa nekim prevarantom iz Nigerije, koji tvrdi da je advokat
koji zastupa kobajagi nekog mog skoro poginulog rodjaka, kome sam ja eto jedini preziveli srodnik,
pa mi je ostavio neke silne milione. I sad on tu provodi neke procedure da se to meni prebaci
na racun, te daj dokaze ko si, te kontakt podatke, te ovo te ono

Ima da ga navlacim jedno mesec dana, cisto da vidim dokle ce to da ode

se dogovorili da on "plati" troskove sredjivanja dokumentacije, a da tih 10 miliona podelimo
bratski, 80/20% uz casnu pionirsku da ga necu prevariti

Bas me interesuje koliko ce mu trebati da odluci da mi izvuce neke pare, i sta ce da pokusa.
Kad dodjemo do interesantnih detalja, mozda i pastujem neki deo prepiske

Ima li ko kakvu ideju kako da ga zavlacim? Citao sam o nekom liku koji je maltene godinu
dana zamajavao jednog prevaranta, naterao ga da se uclani u neku izmisljenu crkvu, da se slika
sa nekom smesnom odecom i ne znam ni ja sta. Hajde, dajte kakvu ideju sta da mu radim

Comment