Padobranci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Padobranci

Hajde mozda sam prerevnostan.... ili pak nisam pazio na casu.... ali sta se desava sa onim pravilom da se novi clan MORA prvo PREDSTAVITI (u jel' da odgovarajucoj temi) pa tek onda imati pravo da pise po forumu.
    Ista prica vazi i za oglase... koliko se ja secam bio je neki limit poruka koji je trebalo napisati (smislenih naravno) pre nego sto bi bilo omoguceno clanu da postavi oglas. U zadnjih nekoliko dana sam natrcao na nekoliko poruka, koje su oglasi o prodaji kojecega, a obelezene su kao prvi post na forumu.

Ovo pisem samo zbog toga sto mi nekako upadaju u oci ti padobranci (isti su na svim forumima) koji odma oce resenje, odma zahtevaju traze prodaju.... kao sto jednom od njih mislim dora lepo rece... ako djonom ulazis nekom u kucu, kako ocekujes da ce te docekati?

Savrseno mi je jasna dilema oko primene ovakvih pravila, ali bi makar ono prvo, predstavljanje, trebalo i dalje zadrzati. Makar kao princip, da se vidi da je novi clan makar NESTO procitao, a ne odma drlj po forumu.

Licno me posebno takvi iritiraju kad postave pitanje, dobiju x odgovora... a cesto se vise i ne pojave da procitaju odgovor niti kazu makar hvala...

Sta ja znam... otpadam po forumima vec predugo.... mora da sam se svega vise nagledao pa mi je prag tolerancije manji ali sam ipak morao ovo da izjavim za "dnevnik"

Nije upuceno ni prema kome, niti protiv ikoga... ovo je cisto jedna opservacija.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Padobranci

Pravilnik je odavno izmenjen da se ne mora ali je poželjno predstaviti se. Ljudi to pogrešno tumače pa pišu generalije, ne treba i to je napomenuto u pravilniku.

Obzirom da je velik priliv članova a i uopšte korisnika interneta, nama koji smo naučili neka druga pravila to nije ok, ali smatram da je stvar kulture svakog šta će raditi i kako. Dok ne zadire u neka druga pravila oko vredjanja, spama i slično, nepredstavljanje ili postavljanej glupog i nedorečenog pitanja na koje se očekuje odgovr sad i odmah je takodje odraz kulture i poštovanja ili nepoštovanja tudjeg vremena i truda.
    Pošto sam smatrao da je veća šteta kad se njih 5 zgrane an čoveka predstavi se pa se to množi sa puta novih članova po svim forumima, ostavio sam to na volju novim članovima.

članstvo na ovom forumu je dobrovoljno kako onih koji ga održavaju tako i onih koji ga posećuju. Posetioci nisu u obavezi da budu kulturni a održavaoci nisu u obavezi da takve posetioce drže na sistemu. Nažalost ovo je sad preveliko za nas malo koliko nas ima da stignemo na sve strane i da uradimo onako kako bi želeli da to bude il iizgleda. Zato se briše a u buduće će i češće da se poteže za iksićima i brisanjem bez opomene i brazloženja. Mislim, ko za par meseci napravi 1000 poruka taj je Tesla, a to niej nivo ovog foruma, mi nismo Tesle.

Svako malo se pojavi neko ko trubi u tom slučaju o demokratiji, ljudskim pravima u Koreji i sl... Na kulturno ću odgovarati kulturno na nekulturno delete i nema jeda.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

Imam predlog

Prilikom registracije na forum treba se popuniti jedan formular (pričam generalno jer se ne sećam kako izgleda na ovom forumu....davno sam to radio ) pa onda dobiješ na email notification email sa šifrom i linkom za aktivaciju, jel tako i ovde?

Ako jeste onda lepo u tom mejlu OGROMNIM slovima napisati prvo da je novi korisnik u "obavezi" da se pretstavi na tom i tom mestu pa da onda piše topike ili postove na ostalim podforumima.

Nadam se da je ovo tehniki izvodljivo

Deluje mi prosto a mislim da bi bilo i efikasno u dobrom %.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Deluje prosto ali jedino kad usavršim najzad onu pesnicu što izleće iz ekrana kad stisne ono pročitao sam i slažem se a nije ni pogledao Čujem da je kolega Dovlak uznapredovao na sličnom projektu ali ne deli rezultate

šalu na stranu, radim ovo baš prilično vremena i jednostavno ne vredi. Kulturnima ne treba objašnjavati a nekulturniam ne vredi objašnjavati. Pravila su takva da se pravi najmanja šteta. Primarno je da se ne zagadjuje forum sa glupo postavljenim pitanjima, nema glupih pitanja, niko se nije naučen rodio ali ima glupo postavljenih pitanja.

https.autogas.rs

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

Ja se tebi Dora divim... i tebi i ostatku cbc ekipe.... na ovoliko iskazanim ZIVCIMA. Prosao sam sve faze forumasenja, od clana do admina, na vecim i manjim forumima.... I shvatio da me je vreme pregazilo
          Te osnovne kulture komunikacije, odavno vise nigde nema, ali se i dalje tome cudim.... Ove nove generacije znaju samo za instant verzije zivota i svega, nema cekanja, nema price, sad/odma/sve ili te vec tera u "rodni kraj".

Nekako mi je cbc bio mala oaza gde se to bas ne vidi tako jako, ali je kanda nedavno neko pustio kajase.... pa se i ovde taj "stil" pocinje osecati.....

No sta da se radi, zivot ide dalje...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Bez obzira na sve to, vratiće se koliko tolik osve u normalu, ne bih ovde da pričam zašto su otišli kajasi jer će se opet pokrenuti maratonske priče ok otoga ko kome treba i zašto. Svešćemo CBC na onu meru koja je u skladu sa normama ponašanja kakve ja znam. Ko ne bude shvatio, tražiće drugi forum. Samo na ovoliko mase treba vremena za to. Drugo, odustajanje starijih i pametnijih ili potkovanijih članova pred stihijom ne dovodi do poboljšanja, ovaj forum nisu napravili modovi i admini nego članovi. Svi se predaju i popuštaju pred stihijom

https.autogas.rs

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

Originally posted by Dora
              ovaj forum nisu napravili modovi i admini nego članovi.
              Hocemo akcije, hocemo acije

eto kako jedna izjava moze da se protumaci.
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

@DraxNS
                Svaka ti je ka u Njegosa podrzavam tvoj stav i mislim da bi trebalo obuzdati stihiju i najezdu instant (nekulturnih) clanova ,ali politiku foruma odredjuju vise instance na celu sa Dorom i tako ce se raditi kako oni zbore
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Više instance moraj uda se prilagode koliko moraju, u prevodu, mogu da duvu bez 15 čoveci koji bi podržali ovakav ispravan stav i dežurali svugde.
                  U velikom sa miskušenju da zatvorim forum na mesec dana (prijem novih članova) da se sredi malo stanje.

https.autogas.rs

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

He he verovao ili ne citam temu i bas mi to pada na pamet,mogao bi forum da se "zatvori" na neko vreme,kad vidim nisam jedini sa tom idejom
                    Ima to i losih strana jer cinjenica je da se u moru ljudi koji dolaze da postave oglas ili nesto pitaju pa nestanu pojavljuju i kvalitetni ljudi koji doprinose ovom forumu.
                    Mozda je resenje postavljanje rigoroznijih uslova za registraciju?Ako je to uopste tehnicki izvodljivo?
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Nikako, ne postoji taj blesimetar koji može meriti šta će biti. Nemožemo postaviti testove kao za vožnju pa ko položi prolazi

Ti što dodju i postave pitanje pa odu ili oni što ostave oglas pa odu, su bezopasni i uopšte ne smetaju. To pitanje će nekom kasnije pomoći ako je dobro na njega odgovoreno, oglas će možda nekom članu značiti ešto prilikom nabavke dela ili prodaje dela.

Ono što smeta je spam. Primer danas, gledam temu iz bivšeg BMW dela koji još čami tamo u ćošku nedostupan i malo da poradim an tome. Divna tema kako se resetuje ček servis lampica, pošalju ljudi sve, slike, pinove, koji šta znači, načine resetovanja i sve što treba nekom oko tog auta. E onda krene priča oko ulja pa razglabanje, onda krene priča oko sudara koji je jedan član imao i završi se na kraju sa problemom koji bi bio za dijagnostički deo foruma. Podelim temu, pobrišem višak, podelim podeljeno i odustanem jer izgubim živce.
                      Tako su i ovde mnogi odustali jer se od spama ne može živeti, mnogi osećaju potrebu da napišu makar pet poruka na dan, koje nemaju nikakve veze sa temom, nisu čak ni šaljive da se nasmejemo, nego tek onako i ja sam nešto napisao.

Zato sad brišemo na destine hiljada poruka, mnoge teme koje su imale 10% pameti su otišle u nepovrat ali će se to nadoknaditi vremenom. Forum će biti kakav treba pa makar sa tri člana

https.autogas.rs

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Ma ove sa oglasima sam vise prokomentarisao u kontekst padobranaca,ja kada sam dosao na forum bilo je nezamislivo ne predstaviti se,a kamoli odmah uleteti sa oglasima...
                        A sto se tice off-a i spama to je tek prica za sebe.Svaki dan tema sta da kupim za xy eur koja je u sustini mlacenje prazne slame jer je "obradjena" bezbroj puta,a i sve se svodi na ono svaki ciga...Pa onda otvaranje nebuloznih tema za svaku sitnicu,tek da svako ima svoju temu.Kapiram da to proistice iz toga sto je sve manje dobro potkovanih,a aktivnih clanova.Po meni je resenje vise modova i eventualno ukidanje brojaca poruka.
                        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• BaneT
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 562
                          • Beograd

ako se bude ozbiljnije razmatralo o zatvaranju novih naloga na mesec dana onda možda ne bi bilo loše dozvoliti otvaranje novih naloga ali na preporuku starih naloga-članova, dakle kao šema za ulazak na privatne trekere.

Taj koji preporučuje novajliju će istome reći osnovne manire.

Comment

Working...
                          X