ciscenje cevi pistolja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

ciscenje cevi pistolja

kako najbolje ocistiti cev pistolja??

koliko god da cistim nemogu da je ocistim da bude 100% cista koristio sam zicanu i plasticnu cekicu i jos uvek mogu da vidim ostataka u cevi koi su tacno uz navojnice u cevi , pokusao sam da ostruzem smece sa mali srafcigerom ali i to nije uspelo jos uvek se mogu videti naslage ,koristio sam tecnost koja je u sprej boci bas namenjena za te stvari ali izgleda da neradi kako treba ...
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: ciscenje cevi pistolja

ma kakav sprej cc...
    drnch burazeru .. pa onda iscepash charshaf,vezes na pola kanapa..kanap vezhesh za vrata i provuchesh kroz cev pishtolja..
    pa "peglaj " 10 minuta .. ima da je ochistish i napravish nagrizhenost 70 %
    moze posle i celofan od kutija cigara ..malo da joj dash lazhni sjaj )))
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ciklon
      CBC Senator XXL
      • 11.08.2008
      • 362
      • Beograd

Iskustvo iz vojske!
      ponika marke ROG :-)

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kao prvo to što si radio žičanom četkicom i šrafcigerom je jako dobro, preporučuje se baš

Sprej je dobar ako se koristi odmah posle pucanja ili sutra preksutra najkasnije. Ako je već ostavljeno duže treba nasprejisati i ostaviti da prenoći. Ja koristim šipku za pušku i pamučne krpice, što tvrdje nabiješ krpicu na šipku i problači dok se ne oznojiš Onda lepo nauljiš sa odgovoarajućim uljem iostaviš par dana pa ponoviš postupak ako treba.

U ekstremnim slučajevima pomaže posle prvog čišćenja par metaka da se opali pa čišćenje, ako te komšija nervira imaš i razloga za dodatno čišćenje

Zaboravih da dodam, ne znam koji je pištolj ili revolver i od čega je cev.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Ja sam pre neki dan naprskao WD u cev, obrisao krpicom i iznenadio se rezultatima. Jel se nahvatala korozija u cevi pa ne mozes da skines?

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Verovatno ti je vec nagrizena cev. Ti ostaci koje vidis su verovatno rezultat neciscenja, pravi ostaci od metka ostaju uglavnom od lovacke municije (olovne) dok od mesingane malo teze. Postoji spiralna cetka koja sluzi za struganje ostataka olova iz cevi, pokusaj da nabavis negde ili idi kod nekog puskara da to pokusa da ostruze. Uglavnom ako jeste ostecena sad mozes da cistis do sutra, to vise nije to
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394

nisam sada grebao po cevi ,samo sam pokusao gares da ostruzem , a zicana cetka je dosla u kitu za ciscenje , jeste sve to stajalo ono 7 dana posle pucanja , koristio neku rusku municiju ,nicemu nevalja celi pistolj se zaprasio ,ali cev je katastrofa.
              natopio bi ja to u tecnos ali neznam dali ce naskoditi metalu
              inace radi se o CZ 97b .45 APC neznam koi metal je koriscen za cev prosle godine nisam ga cistio celu godinu i nikada se nije pojavila rdja na cevi ...

Comment

pazi ovako..ja kuci imam 3(cz 7.65 niklovani,cz85B ceski, i CZ05 ili ti EZ9 koji mi je najbolji pistolj ikada napravljen)pistolja i svaki cistim sa RADAR oilom ali nakon svakog pucanja odmah naprskam i sacekam 10ak minuta i onda onim cetkicama i krpicama derem par minuta i nemam problema.
                evo dok ti ovo pisem cekam da prode tih 10 minuta jer sam naprskao pistolj pa cu da ga cistim..
                za pusku mi je rodak iz vrsca donosio specijalni neki sprej kojeg nazalost vise nemam.a na njemu nije pisao naziv....

Comment

• Crki
                  CBC Član
                  • 26.07.2008
                  • 71
                  • Požarevac
                  • ford fokus

Po pravilu oružje se čisti odmah posle pucanja i sutra opet.Ako ti je cev takva ne savetujem ti da ga čistiš šafcigerom jer može da dođe do oštećenja cevi,najbolje i najeftinije rešenje je da odeš kod oružara da on to očisti.

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

zavisi kakva je cev,da li je hromirana ili ne...a li imam utisak kako ti to pises da je cev vec ostecena.hebiga pa preko u Usa imas tih stvari koliko oces,otidji u neki weapon Shop i uzmi nesto dobro..ja koristim ovo:
                    http://www.sambol.de/hauptset.htm idi na waffenreinigung
                    dobio sam preporuku od austrijskih policajaca,i sa njime se cevka od walthera sija ko sunce.
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

prvo kupis sinol ulje (u tvom slucaju ulje za oruzije) ima i jos jedno ,ne znam kako se zove,ali preporuka ako nisi bas dugo pucao iz pistolja,opali koji metak pre toga...
                      drugo,pistolj ima olucenu cev i ne smes nikako kvariti ili strugati po njoj
                      trece ,ono za kanap koji se koristi za karabine je dobra preporuka,ali sve to moze i sa cetkama i krpicama..

princip je sledeci
                      uzmes cetku i stavis krpicu na nju,provuces par puta kroz cev dok je nisi nauljio,to je bitno,jel ovako samo garez razmazujes ako je prvo nauljis (naprskas)
                      drugo
                      naprskas sinol u cev i polozis je ,posle par minuta okrenes da se svuda po cevi razlije ulje
                      dalje,uzmes opet onu cetku i novu krpu i guslas od korena cevi do vrha,jer se cev suzava ka vrhu
                      i posle svakog drugog provlacenja manjas krpicu,stavljas novu...

ako ti treba prakse,dodji pmozi mi karabin da ocistim,pa ces se usemiti
                      kad koči,cepa gume i prevrće se!
                      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Punto Abarth
                        CBC Senator
                        • 11.12.2006
                        • 220
                        • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

williams pominje wd, a ja sa istim imam nevidjeno lose iskustvo

od zajabancije sam jednom prilikom uzeo porodicno nasledje, holland&holand 1905 godiste i kao, ocisticu je i podmazati (a bila cista, uvek stoji zamotana u pamucne krpe)

i tako ja grunem malo wd-a po njoj, povucem krpicom i skinem lep sloj brunaze sa desne cevi...

Ziv sam se pojeo.
                        http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• SAAB PoWeR
                          CBC Senator XXL
                          • 26.04.2005
                          • 1394

kao sto punto pemenu
                          natopio bi ja cev i ostavio da stoi , samo me brine da ne naskodi kasnije
                          cev iznutra iagleda kao da je prevucena nekom legurom tako nebi da joj naskodim

sto se tice srafcigera nisam ja sada drljao po cevi samo malo skidao smece ...

Comment

• srdjanissan
                            CBC Senator XXL
                            • 20.11.2008
                            • 720
                            • beograd

nemoj wd,wd nije za to imas krs sprejeva za oruzije,kod nas i na pumpama...
                            bolje ispali koji metak,pa onako kako sam ti ja rekao...ako neko ima iskustva onda sam ja,ja i matori ukupno 5 pusaka pa kad je sezona ciscenje na sve strane!
                            kad koči,cepa gume i prevrće se!
                            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Na ovom forumu ima više oružja nego automobila
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X