Bicikl i krovni nosac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Re: Bicikl i krovni nosac

@nesho Ima alpin sajt, ali nemaju cene nigde.

@cvrle: Kakvi su shimano alivio pogoni? VIdeo sam neki polar bajk za oko 25 000din, model se zove nord nesto. Full suspension ram, v-brakes, alu pedale i dalje nisam mogao da vidim jer je bio okacen na neki nosac na plafonu.

Comment

• cvrle
      CBC Senator XXL
      • 11.06.2006
      • 1008
      • Beograd,Banovo brdo

Shimano alivio ti je klasa ispod deore opreme. Neka klasifikacija od vrha pa na dole bi bila xtr,deore xt,deore Lx, deore, pa tek onda alivio. znaci neka srednje niza klasa, rekreativna, i za tu namenu odlicna. Pogon ti se zove onaj deo koji okreces nogama i na rekreativnim biciklama uglavnom stavljaju u najbolju ruku Alivio, kao i menjace, kocnice.Pa onda malo ako hoce da podignu cenu stave recimo zadnji menjac deore i sl.. Polar je inace od domacih sklapanih bicikli najbolje resenje, lagan ram i dobro koncipiran, kvalitetan, mnogo bolji od Capriola. Polar inace radi Planetbike po licenci kanadske firme Polar, tj. od nje stizu ramovi a dalje se pakuje ovde sa Shimanom i propratnim delovima za koje su uvoznici. Cena i nije jaka toliko i krecu se u toj velicini koju hiljadu manje neki modeli pa na gore.
      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Williams
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 556
        • Beograd- Cerak

Danas bio u malo u razgledanju. Capriolo ubedljivo najgori sa odnosom cena/kvalitet, neki bolji model sto sam video kosta blizu 50 000. Srednja neka varijanta sa Alivio opremom oko 30 i nesto hiljada (mislim da je gila).

Planetbike u Vojvode Stepe nema losu ponudu, ali mislim da su i oni malo digli cene. Scott neki solidan je oko 60k dinara, polar (mislim da je avalanche model) alu ram, alivio sa zadnjim deore-om i disk kocnicama oko 36000. Pitam ih tamo za Nord Pick, kazu da se ne proizvodi vise i da mu je cena bila izmedju 35 i 45k dinara.

Na kraju odem u Merkator u onu veliku radnju na spratu i naletim na Genesis Impact, pogon i ostala cuda Deore LX (zadnji mislim da je xt), neki Shox amortizer sa lockoutom, V kocnice, rapid shifteri itd za 33 999. I uzeh taj na kraju, kako ce se pokazati, videcemo. Jest da je mogao bolji neki polovan, ali ovako ne moram da razmisljam.

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Odlican si bike kupio mada ga nema u ponudi za 2009 te im je verovatno stariji model te je cena sa tom opremom takva, mada je ne volim nesto Genesis jer su mu ramovi malo tezi od ostalih u klasi ali to je tebi totalno nebitno. Odlicna oprema pogonske grupe i dugo ce te sluziti uz redovan servis. Amortizer je verovatno Rock shox neki od modela i oni su generalno kvalitetni tako i da najslabiji taj je bolji od nekih drugih proizvodjaca. Sluzice te bike odlicno u to ne sumnjaj i polako u pocetku, oce noge da bole na uzbrdici

Sta si uradio za nosace? Ima li toga i kakve su cene?
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Nosac sam nasao obaranjem sedista, bez skidanja tockova . Svraticu ovih dana do sajma automobila, mozda tamo imaju neke nosace. U ovom trenutku mi je previse da izdvojim 250-300e za thule, ali mi se cini da je to prava stvar. Na nekom od onih ciklo foruma sam video da se neko zalio na ovaj nosac za 5ta vrata jer se desavalo da se izgrebe lak, da je van gabarita auta, trebaju eksterna svetla itd. Video sam da imaju neke varijante sto se kace na krov za oko 70e, pa bih morao da ih pogledam dobro pre kupovine. Najmanje mi treba da ubijem nekog sto vozi iza mene.

Koje su najbolje brave za zastitu od kradje?

Kakvi su ovi bezicni ciklokompjuteri?

Hvala Cvrle na upucivanju i temeljnim odgovorima

Comment

• Punto Abarth
              CBC Senator
              • 11.12.2006
              • 220
              • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

e gospodo, tema jeste malo zamrla, ali moram da pitam...

Ovi nosaci sto idu na kuku za vucu prikolice... Da li se srafi na mesto gde ide (euro)kuka, ili se srafe na kuku,?

Tj, da li je sa takvim resenjem potrebna sama kuka, ili ne? Bio sam danas u planet-u, ali nisu imali nista na stanju da pogledam. Ljubazna plavusica se nije razumela da mi pojasni, sem cene necega sto nema...
              http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• kizazox
                CBC Član
                • 14.09.2007
                • 19
                • Beograd

Moras da imas kuku.Nosi dva bajka ali ja vise od jednog ne bi stavljao na taj nosac.Desavalo se da se okrene(ne u stranu nego da padne ka ulici) pod opterecenjem dve bicikle.

Comment

• Ognjen
                  CBC Senator XXL
                  • 21.02.2008
                  • 438
                  • Novi Beograd
                  • -

Da ne otvaram novu temu, ovde je slična tematika.

Imam nosač za bicikle koji se montira na peta vrata i može da nosi 3 bicikla, težine do 45 kg. Vozim normalno jedan veliki i dva dečija bicikala i sve je to lepo fiksirano. Sada bi hteo sa tim nosačem i 3 bicikla do RS, pa me intresuje da li mogu imati problema sa policijom tamo. Ako neko ima iskustva, bio bi zahvalan na svakoj informaciji.

Comment

Working...
                  X