VOIP - da li je neko probao ? :|

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

lose sam procitao ugovor...

"clan 8

korisnik se obavezuje:
    -da ce telekomunikacionu uslugu koristiti samo za svoje potrebe
    -da javnu telekom. uslugu nece koristiti u svrhu pruzanja telefonske usluge primenom bilo koje tehnologije, a posebno primenom VoiP tehnologije
    -korisnik se obavezuje da uvodjenje servisa i njegovo koriscenje nece krsti vazece zakone i propise."

znaci uzmem telefon i zovem (samo ljude koji imaju isto ovo [voip])?
    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

Znaci ako sam dobro razumeo nema price izmedju telefona i kompijutera.

Comment

• Black Knight
        CBC Senator XXL
        • 13.10.2004
        • 2020
        • Novi Beograd, kicblo

VoiP = voice over IP
        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• VTEC
          CBC Veteran
          • 06.11.2004
          • 199
          • Novi Beograd

Originally posted by brick
          a ko i zasto da bilo sta otkriva ?
          VoIP je legalan servis preko interneta u sta spada i ADSL prikljucak a jedino je zabranjen preko PSTN, klasicne komutirane mreze (koriscenjem Telekoma kao posrednika a bez placanja naknade za interkonekciju) na divlji nacin kako se to kod nas znalo praktikovati i to jos kao javni komercijalni servis.
          za privatnu upotrebu VoIP ali iskljucivo preko interneta nije nikada ni kod nas bio "otkrivan" niti se pravio problem.

(kod nas se radio tzv VoIP a u stvari preko Telekomove mreze samo se nisu placali iskorisceni medjunarodni impulsi po CEPT sporazumu, prakticno se potkradala drzava i gradjani u privatne svrhe nazovi "provajdera" telefoniranja koji su se jedini i bunili sto se ometaju u ilegalnom radu).

prema mojim informacijama, a mislim da sam vrlo dobro obavesten o sustini...

Bas me to zanima Brick...kakva je trenutno situacija odnosno kakve trenutno postoje mogucnosti da se kod nas vrsi servis VoUP odnosno da budes provajder. Ako neko zaobidje telekomove linije u popunosti da li podleze zakonu zabrene pruzanja VoIP usluga...Daj mi bilo kakve detalje koje znas o tome.

Hvala
          16 v's thats 8 more than i need!

Comment

• Dutchman
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 741
            • Vracar centar sveta

pa sigurno postoje poshto postoje 4 firme koje su registrovane bash za pruzanje VoIP usluge, znachi da se zakon u medjuvremenu promenio.
            Prevelika slika u potpisu!

Comment

Working...
            X