Kupovina povlašćene parking karte za parkiranje u III zoni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Kupovina povlašćene parking karte za parkiranje u III zoni

Posto ce neko svakako da pobrise OT, kao sto rekoh, auto je kevin, ona radi po ceo dan i da se jos sa tim ne bi zamajalvala, ja joj sredjujem sitnice oko auta, njena licna treba samo za taj parking..
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• MarkoFaca
      CBC Veteran
      • 10.09.2007
      • 108
      • Karaburma, Beograd
      • Opel Vectra C 1.8

Originally posted by LuccaGabazzi
      Evo ti predlog: Garaza Parking Servisa naplacuje mesecno 1800 din parkiranje u vremenskom periodu od 17h - 8h, dakle celu noc.
      U tu cenu je uracunato parkiranje vikendom i praznicima. S obzirom da vozis firmin auto i kuci nisi pre 16-17 h to je idealno resenje.
      O tome sam i ja razmišljao, imam dve garaže u relativnoj blizini kuće: jedna je kod "Politike" a druga je kod SC "25. maj". Meni ne bi bio problem ni da ostavljam kola kod Vuka u nezoniranom području pa da se prošetam ili dođem tramvajem, ali mi je sve to teško palo jer se motam sa klincem od 3,5 godine svaki dan... OK, sad je lepo vreme, pa ćemo se snaći nekako, malo park, malo Tašmajdan, itd. Ali šta da radim kada krene kiša i sneg?!

Mislim stvarno... U tom pamfletu što daju kada zakupiš parking kartu piše "PREDNOST STANARIMA". Čekaj, ja sam takođe stanar (koliko sutra idem da promenim adresu u LK) ali ne vozim svoj auto, nego službeni, i on meni kaže da ne mogu da se parkiram ispred svoje zgrade?! Ma nemoj...

A ova situacija: čovek preko puta mene živi tu CEO ŽIVOT, ima 60+ godina. Kupio je prošle godine auto na lizing, na 7 godina. U saobraćajnoj piše da je vlasnik vozila HYPO-ALPE-ADRIA lizing ili kako se već zove. I sad mu oni kažu da ne može da se parkira ispred svoje zgrade jer auto nije njegov, nego lizing kompanije...?! I šta sad?!

To je klasična otimačina od naroda. Kao biće više mesta za parkiranje, šatro. Ne sećam se kada sam se u sred bela dana parkirao u npr. Kolarčevoj koja je takođe zonirana, ili ne-daj-Bože u Kosovskoj, Palmotićevoj, itd.

Uostalom, njihova je poslednja, a ja mogu da se slikam, tj. da plaćam parking radnim danima, a subotom da ustajem ranije da pomeram auto

P.S. Koliko je vremensko razdoblje kada mogu ponovo da platim parking u npr. III zoni?! Recimo platio sam uzastopno 3 sata, i otišao posle isteka parkinga. Posle koliko mogu ponovo da se parkiram?! Nekada mi se čini da je to bilo sat vremena, ali ne znam da li su nešto promenili, zaboravio sam da pitam u međuvremenu...

Comment

• gti16v
        CBC Senator XXL
        • 05.08.2007
        • 343
        • BGD
        • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

To sa kolima na leasing su resili nekako... A to sto si stanar mislim da nece mnogo da ih interesuje ni kad promenis adresu u l.k. Poznajem coveka koji je kupio auto na svoje ime, skapirao da ce morati da se prijavi tu gde jeste da bi dobio povlascenu parking kartu, prijavio se, a onda su mu iz parking servisa trazili da izvadi novu saobracajnu sa novom adresom iako se auto vodi na njegovo ime da bi mu odobrili parkiranje.. Tako da to sa firmom ne verujem da ce da progutaju... U svakom sl. javi sta si uradio.

Comment

• madic
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 844
          • Beograd

Jedina poenta njihovog postojanja je da otimaju pare od naroda,
          tako da ne verujem da će ti izaći u susret.
          Takođe, nemoj da se nadaš da će biti više mesta za parking.
          Biće sve isto samo će morati da se plaća.

Što se tiče garaže kod Politike, može da ti bude potrebno više vremena da
          uđeš u nju nego da nađeš mesto za parking.

Ali, naravno da treba da probaš.

Comment

• MarkoFaca
            CBC Veteran
            • 10.09.2007
            • 108
            • Karaburma, Beograd
            • Opel Vectra C 1.8

Ja bih da platim kol'ko kažu, ali izgleda slaba vajda od svega toga

Za "Politiku" si u pravu, par puta sam pokušao da se uparkiram i jednostavno sam odustao, plus što je mesečni zakup ~3.000 dinara... Evenutalno "MGM", ali mi je bašbaš daleko (zbog klinca), ja sam na uglu Gundulićevog venca i Venizelosove...

U svakom slučaju - probam, pa javljam

P.S. Ako neko ima neku vezu u PS-u, neka viče

Comment

• madic
              CBC Senator XXL
              • 07.10.2007
              • 844
              • Beograd

Nek ti je sa srećom.

Inače, mislim da ne smeju da ti napišu kaznu ako se parkiraš na neobeleženom mestu.
              Samo što onda može pauk da te odnese. Ali ako nađeš neki štek možeš da nastaviš da se parkiraš za dž.

Comment

• MarkoFaca
                CBC Veteran
                • 10.09.2007
                • 108
                • Karaburma, Beograd
                • Opel Vectra C 1.8

Tako je, zato su i jasno iscrtali mesta za parkiranje i uredno ih obeležili tablama i (uskoro) zelenom bojom po trotoaru.

E sad, mogu da se zavučem u "štek" i da ne platim parking, ali pandur ako već ne može da me odnese sa paukom, može samo da mi napiše kaznu za nepropisno parkiranje, tako da mi se ni to ne isplati

Gledali smo ja i klinac pre neki dan kako su došli sa dva pauka, jednim manjim i jednim većim (koji može da odvuče dva auta), znači ukupno tri komada su uzeli, a ostalima su polepili kazne... Doduše, nekoliko njih je uspelo da zbriše na vreme, uz prek pogled pandura A moj klinac stoji na trotoaru, pije sokić i viče: "Tata, tata, vidi kako ga nosi pauk, tataaaa" Zanimljivo deci, jbga...

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Pa mnogo je bolja ta kazna nego da te odnese pauk.
                  Ovako možeš barem da probaš da eskiviraš dok ne zastari.

Kod mene nikom nisu pisali kaznu za nepropisno parkiranje a uvek ima kola na trotoaru.

Comment

• MarkoFaca
                    CBC Veteran
                    • 10.09.2007
                    • 108
                    • Karaburma, Beograd
                    • Opel Vectra C 1.8

Nisam siguran, ali mislim da je dosta skuplja kazna za nepropisno parkiranje od same "usluge" pauka...?! Proveriću. Npr. sve zajedno je lupam 8.000, od toga je kazna 6.000 a pauk 2.000...

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Kazna je pre par godina bila 800 dinara, ne znam da li je umedjuvremenu poskupela jer je nisam placao od tada. a kada ti ga odnesu onda prvo u menjacnicu da zamenis 100tinak e
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Samo da još jednom pohvalim parking servis.

Ovde kod mene u kraju, takođe u trećoj zoni, su iznajmili 9 parking mesta nekoj filmskoj ekipi.
                        U prevodu, oni su ista mesta za koja ja kao i ostali stanari plaćamo zakup, iznajmili i uzeli pare.
                        Svako dana prevazilaze sami sebe, postali su takva stoka da se to više ne može opisati rečima.

Moj auto je bio parkiran na jednom od tih mesta i u trenutku kad je počelo iznajmljivanje,
                        tako da me ne bi čudilo ni da me je odneo pauk. Tuga...

Comment

Working...
                        X