ko moze da me uputi koliko para da trazim od osiguranja za pucanje bubne opne
odsteta
Collapse
X
-
Re: odsteta
Koji tip osiguranja, kolika je premija, gde je nastalo oštećenje, u sklopu kojih aktivnosti, ko je nosilac osiguranja, koliki je to ostavilo procenat invalidnosti...
Svaki deo tela ima svoju vrednost u procentima, bar kod životnog sa nesrećnim slučajem (mogu posle da potražim ugovor da ti kažem koliko "cene" bubnu opnu).Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
-
-
Što kaže bezopasni određuje se zavisno od osiguravajućeg društva i polise, ne možeš ti da tražiš nekuu sumu.
Postoje tabela za bukvalno svaki prst, a kamoli šire za delove tela.
Bezopasni to prilikom kojih aktivnosti je došlo gledaju samo ako je saobraćajka, na radnom mestu ili usred bolesti.
Za bubnu opnu ne znam, mogu da proberim sutra nps...ali u Dunavu recimo za slomljen nokat 38000, ruka gore-mislim da je klučna kost oko 150000...itd.. + troškovi lečenjaPre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!
Comment
-
-
Ja imam kombinovano životno sa nesretnim slučajem (žena i ja, manje se plaća, a osigurani smo kao da je svako posebno), plus što dodatno plaćamo bolnički dan i dnevnicu, odnosno oni će nama da plaćaju ako se nešto desi lečenje i dnevnicu za svaki dan što ne radim.
Koliki se iznosi dobijaju u slučaju nesreće/invalidnosti/smrti zavisi od premije koja plaćaš i nekih procenata koji zavise od godina u trenutnku potpisivanja ugovora, a premija opet zavisi od toga koliko želiš da uštediš kad ugovor istekne.
Jedini uslov je da u prve 2 godine ne smem da izvršim samoubistvo, posle i to računaju kao nesrećan slučaj.
Ne mogu nikako da se snađem sa ovim njihovim tablicama, sa mojom premijom otprilike 15-20.000 za smrt, a za "delove tela" se od 30000 evra uzima procenat koliko koji deo vredi... oko i palac na ruci su najvredniji od "sitnijih" delova, palac na nozi ne vredi skoro ništa...
Ono što znam napamet je da svaki mesec dajem 80 premija (koju mi vraćaju na kraju) +3+3+2+2 za bolničke dane i dnevnicu (to je dodatno i to ne vraćaju).
Za 10 godina ja njima 9600, a oni meni vrate (opet po onim tablicama na osnovu pristupnih godina) minimum 12.800 evra, na to se dodaje dobit osiguravajućeg društva, tako da je čovek rekao da iznos koji on očekuje prema dosadašnjim iskustvima 15-16 hiljada. Dalja preporuka je da te pare prebacim u penzioni, plaćam eventualno još koju godinu dok mi ne dosadi da radim i sa 50-ak godina u penzijuFifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
Ok, to je neko strano osiguravajuće društvo, jel da? Posle toga imaš dogovor sa njima da li želiš da ti odmah isplate ili u ratama. U međuvremenu možeš da uzmeš pozajmicu pa ti se odbija od glavnive. U slučaju nesrećnog slučaja ceo taj iznos od 15ak hiljada podiže onaj na koga si naslovio.
Gledala sam po tabeli generalno, naravno da ne mora da znači, uzimala sam neki prosek. Ostale iznose (za ruku i nokat) znam iz iskustva (ne ličnog) i odnosi se konkretno na Dunav osiguranje, kao primer.Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!
Comment
-
-
Pa sad kako gledaš, kad sam ja potpisivao ugovor bilo je domaće DDOR Novi Sad, sad je strano Fondiarija i nudiće neke još bolje uslove, ali to kad bude možda i pređem ako bude moglo, imam insajdera tamoFifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
Comment