Narucivanje sa Amazona?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stalker92
    CBC Senator
    • 05.09.2008
    • 243
    • Novi Sad, Srbija
    • 1981 Ford Taunus Tc3

Narucivanje sa Amazona?

Imam vaucere u vrednosti od 50 evra za amazon, i pregledao sam malo sta bih mogao da narucim i posto sam izbalavio na gomilu sitnica u sekciji Automotive na amazon.com shvatio sam da se u Srbiju dostavljaju samo knjige , bar sam ja tako shvatio... Kao i da su postarine manje na britanskom amazon.co.uk, gde sam bacio oko na neke knjige o americkim klasicima... Zanima me da li je neko imao iskustva sa gorepomenutim sajtom, koliko bi me kostala dostava do Srbije itd.
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Re: Narucivanje sa Amazona?

NE znam tacno koliko kosta "putarina" ali znam decka sto moze da porucuje odatle ako ti slucajno bude trebao cimni na PP
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• JaMaL
      CBC Senator XXL
      • 14.04.2007
      • 448
      • JaMaL

Sve zavisi od vrednosti paketa i velicine itd... i ako nema racuna nasa carina ti trazi racun i po tome naplacuje carinu i PDV... carina zavisi od toga sta je u posiljci... 5-40%... mislim da je najbolje da odes na sajt carine i vidis tarife...

treba da znas samo jos 1 bitnu stvar... carina se zaracunava na osnocnu cenu sa PDV om a pdv samo na osnovnu cenu... tako da malo i tu ukradu...

shipping nije strasan i oko 15-35e je sve zavisi od velicine paketa...

Comment

• stalker92
        CBC Senator
        • 05.09.2008
        • 243
        • Novi Sad, Srbija
        • 1981 Ford Taunus Tc3

Sta ja znam, nasao sam na nekim domacim forumima skroz pozitivna iskustva ljudi koji su samo platili amazonu dostavu, i PTT im doneo pakete (sa knjigama) na vrata, bez ikakvih dodatnih troskova, dok ipak ima par iskustava ljudi kojima su poslali DHLom i UPSom pa su spediterski troskovi bili veci od vrednosti paketa, obratili su se u support amazonu, paket je povucen i poslat normalnom postom novi, sve nadoknadjeno... Tako da mislim da cu pokusati, nista me ne kosta posto sam ove vaucere dobio dzabe, ako mi zviznu neku cifru jednostavno cu odustati od toga i gotovo...

Comment

• Mirror
          CBC Senator
          • 29.01.2009
          • 206
          • Novi Sad

Hmm... a imaju li negde da se pokupe/dobiju jos ti vauceri?

Imas ovako... http://www.amazon.com/gp/help/custom...?nodeId=596184
          Tu pogledaj cene shippinga. A da li odredjenu stvar salju internacionalno, napravis account (nije komplikovano), pa ces tamo staviti shipping address, pa kada uradis kod nekog ITEMA >>ADD TO CART, pa PROCEED TO CHECKOUT, pa SHIP TO THIS ADDRESS... onda odmah kaze da li je dozvoljeno da se taj item salje na tu adresu. Ako jeste moze i to je to.

Zatim, koliko znam da je nesto tipa 20e max da se ne carini. Ali je to 20 evra zajedno sa postarinom! Prijatelj moj narucuje original CD redovno preko neta. Ranije je mogao npr 5 i stignu postom bez problema. Sada naruci jedan po jedan, pa uklopi u cenu tako da ne prolazi carinjenje.

A najbolje je da proveris sa nasima, mada ni oni sami nekada ne znaju reci sta moze a sta ne moze.
          Carinjenje paketa Savska 2 TEL 11 / 364 30 57
          Sektor za zalbe na rad carine TEL : o64 / 732
          "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• stalker92
            CBC Senator
            • 05.09.2008
            • 243
            • Novi Sad, Srbija
            • 1981 Ford Taunus Tc3

Hvala svima na savetima, stigla su mi vec dva paketa, bez ikakvih problema (narucivao sam knjige). Koliko sam shvatio ukoliko je vrednost manja od 20e, ne placa se carina, i cak donesu na kucnu adresu, dok sam za paket od nekih 40e platio oko 270 dinara i isao na postu da ga licno preuzmem.

Sto se tice postarine, platio sam samo pri samoj kupovini na amazonu i nista vise.

Comment

• Mirror
              CBC Senator
              • 29.01.2009
              • 206
              • Novi Sad

Nema frke...
              Za taj paket od oko 40e... znaci carina je bila 270din. U pitanju su knjige? To dodje da je nesto ispod 10%... 8%npr? Da li je pisalo koliko % je carina?
              "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• stalker92
                CBC Senator
                • 05.09.2008
                • 243
                • Novi Sad, Srbija
                • 1981 Ford Taunus Tc3

Ne secam se stvarno...

Comment

• Mirror
                  CBC Senator
                  • 29.01.2009
                  • 206
                  • Novi Sad

...damn.

Comment

Working...
                  X