Zanimljivo!!! Mozda!!! Price iz Nepricave!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igormanojlovic
    CBC Početnik
    • 22.08.2009
    • 8
    • krupanj

Zanimljivo!!! Mozda!!! Price iz Nepricave!!!

Pre nekih godinu do dve dana resio ja da kupim automobil i tako gledao ponude po zavicaju i posle nekih mesec dana svidi se meni seat cordoba (lep automobil onako na prvi pogled), krenem ja tako skupljati informacije od mehanicara a oni mi odgovaraju tipa u njemu je golf-ov motor jeftin je za odrzavanje, imas delove na svakoj "trafici" itd. priupitam ja mog "prijatelja" svercera sta mi je ciniti a on odgovara dal si ti normalan kakva cordoba neces ti njega nikome prodati, ko mislis da ti kupi tog spanca to je sranje od auta i td. a za uzvrat mi nudi golfa 3 za nekih 1k eurica vise, medjutim ja ne budem "blesav" pa ti odlucim da ustedim 1k eurica i kupim seata jao kuku meni, i za nekih godinu dana ja ti puknem jos nekih 1,5-1,7k evrica na popravke (vise bio kod me'anicara nego kod mene)... Tako nekako dovedem ti ja cordobu u extra stanje kad ono iskrsne mi prilika da kupim mazdu 626 '02g (automobil za kojim sam se sa setom okretao na ulici, i jos karavan(volim karavane)) mazdicu dovezao poznanik iz svice, istog momenta ti oglasim ja prodaju mog "ljubimca" seata kad eto ti ga muku mucim da ga prodam krenem ja sa nekom iole pristojnom cenom nece niko da ga pogleda spustim ja za pola od onoga sto sam ulozio opet nista, (ispostavi se da je "prijatelj" svercer bio u pravu), a strpljenje drugara od koga kupujem mazdu polako izdaje! zamolim ti ja opet "prijatelj" svercera da mi pomogne oko prodaje seata i saveta za mazdu kad me on naruzi i natuzi dal' sam normalan kome mislim kasnije da prodam mazdu koji ce mi djavo, sta da radim s njom znam li ja koliko je odrzavanje, potrosnja itd. i covek me baci u dilemu (uplasi me da ne bude u pravu kao za cordobu), ali ja tvrdoglav pa ne obracam paznju na njegove kritike nego cu ti lepo kupim japosa...
    ...tako da ne bih smarao vise sa mojom glavoboljom, jednostavno, AKO IMATE NEKO MISLJENJE SAVET ILI SLICNU SITUACIJU napisite, UNAPRED ZAHVALAN!!!

PSomagajte ljudi niko me ne podrzava u kupovini mazde a ja bih da se zabacim pustim mjuzu, izbacim ruku kroz prozor i polako prodefilujem gadom, i natrljam nos svima nek puknu od muke sto me odgovaraju od japanca!!!
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: Zanimljivo!!! Mozda!!! Price iz Nepricave!!!

Vec su ti rekli da se cuvas "cuknute" mazde (narocito zato sto nije cuknuta nego odvaljena ljudski), inace neces uspeti ni sa 1.75 k eura da je dovedes u red ... al ti bas ne slusas ...

A sto se cene od 3.350 E za 12 godina staru kordobu tice ... to ce ti neko drugi objasniti
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Meni nije jasno... Ovo je vec treci topic sa gotovo istim sadrzajem

Mazda jeste dobar auto i nekvarljiv (japanac je to ) ali mislim da postoji uvek bolja ponuda nego da se uzme ta sto je dobro odvaljena....

Momacki razbijen auto = stalni izdaci, vecito se nesto menja, popravlja

Stekaj bolje lovu, i kad naidje neka da je ocuvana itd, dresi kesu onda
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• pistre
        CBC Senator
        • 19.02.2008
        • 234
        • bg, vozdovac

ne kapiram takve ljude koji ispopravljaju ceo auto i bas kada treba da uzivaju u njemu oni ga prodaju i opet kupuju neki krs da bi ga ponovo popravljali ??? ili ti je dosadno kada nema sta da se radi na autu ? idi na neki duzi put sa autom pa ces videti sta znaci ispravan i siguran auto a sta lep a krshina, inaqce moj drugar kupio od tece kadeta pre par godina i promenio mu sve sem motora, i auto ga je ostavljao na ulici koliko god ga on popravljao i bas kada je sve sredio, vozio ga mesec dana bez kvara i valjda mu dosadio jer je auto izgubio "dusu" pa ga proda za 1000 eur kada su se takvi kadeti prodavali za 2000 i kupi gnoja III na kome je odmah radio generalnu, instalaciju... oko 2000 eur i i dalje traje moj savet ti je da nadjes devojku sala naravno

Comment

• kunivan
          CBC Član
          • 13.01.2009
          • 23
          • Beograd

Postovanje 'kolega forumas',

Dakle, da se prikljucim diskusiji. Da li treba da prodas polovan auto koji si ispopravljao (doveo u ekstra stanje, kako kazes) i kupis drugi kome znas da fali kojesta? Pa sad, ako vise volis da popravljas automobile nego da se vozis, onda pretpostavljam da treba. Ja licno volim vise da se vozim, pa je zato moja politika da treba kupiti najnoviji i najispravniji auto koji covek sebi moze da priusti, ali to sam ja...O ukusima se ne raspravlja, rece djavo i sede u koprive
          Ima i ono pravilo po kome se nikad polovan auto ne menja za drugi polovan, jer ovom od koga se rastajes bar znas mane, a za ovaj drugi pojma nemas sta te ceka...Opet, ja to pravilo postujem, drugi ne moraju

Pozdrav!
          Opel Astra G 1.4 twinport sedan 2005.

Comment

• igormanojlovic
            CBC Početnik
            • 22.08.2009
            • 8
            • krupanj

Ljudi u svakom slucaju hvala na komentarima i savetima, sto se tice cordobe gore sam naveo da je u extra stanju i to samo u odnosu na period kada sam je kupio a u sustini ona je daleko od extra stanja automobila to mi je rekao i moj mehanicar i preporucio mi da je sto pre prodam...a sto se tice mazde verovatno nije idealan automobil ali od ulaganja u njega koliko se razumem imam samo ono sto sam naveo inace motor bi trebalo da je u extra stanju sto mi je najbitnije a jos je dobijam po extra povoljnoj ceni, tako da i ulozim nesto u nju verujem da nije strasno jer ce me kupovina izaci negde oko 4k do 4,2k, opet naglasavam da nisam neki specijalista u sferi automobilizma zato i molim za pomoc nekoga ko se vise razume od mene, a jos kako o automobilu kakva je mazda 626 mastam vec duze vreme i mogu samo da se nadam da ce mi se isplatiti i da necu mnogo pogresiti...kako sam svestan cinjenice da mozda pravim veliku glupost zato i necu da srljam vec se raspitujem kupim informacije povescu i drugara mehanicara da mazdu pogleda iz svog ugla pa tek onda odluciti da li da je kupim...
            Reci cu samo da mi vasi saveti jako znace i jos jednom se zahvaliti...

Comment

• stevak
              CBC Senator XXL
              • 31.05.2009
              • 1215
              • Zemun
              • Saab 9000 cs 2.0T

@igormanojlovic
              Evo ti moje iskustvo, a sam odluči.
              Kad sam rešio da kupujem auto, u glavi sam imao samo cifru do koje hoću da idem, ali nisam znao i koji auto bih uzeo. Svašta sam do sada vozio, i razne marke, i razne modele, i nove i polovne, pa sam u startu računao da ću morati da ulažem u njega.
              E sad, neznam ko mi je "ubacio bubu" da kupim saab, ali mi se učinilo zanimljivim jer njega nikad nisam imao. i tako, kupih ja saab pre nepuna 2 meseca. Na neke popravke sam dao manje para nego što sam računao, a veći deo na ono što nije bilo neophodno (xenon sijalice, novi farovi, nove letnje gume, tempomat, chip tunning...)
              Sad uživam u vožnji i žalim što ranije nisam seo u ovaj auto koji me pleni svojim tehničkim rešenjima svakom danom sve više.
              I da... uopšte ne razmišljam o tome da li ću moći da ga prodam i koliko će to trajati.
              A mazda se, ipak, lakše prodaje od saab-a. Uostalom, jednom se živi
              Naravno, ako je lupana, traži bolju.
              ex SAABotražitelj

Comment

Working...
              X