hidromasažna kada ili tuš kabina?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 230
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2007
    • 775
    • Semberija

Re: hidromasažna kada ili tuš kabina?

Inace ne vidim nijednu prednost kade, ekonomska svakako ne postoji, a i nisi seka persa valjda da se banjas u mirisljavim samponima, kristalima i ostalim sarenim lazhama

Prednost je što u kadu staje dvoje bez problema, a u tuš kabinu ne. Nisam seka persa, nego bivši fizioterapeut, pa znam koliko je hidroterapija korisna.
    Dok sam radio u banji, pre 6-7 godina, ljudi su plaćali grdne pare za 15-20 minuta hidroterapije dnevno, a nakon 7 dana su bivali kao novi. Dobro, bilo je
    tu i elektroterapije, i termoterapije, ali bez obzira i ovo je samo od sebe dovoljno za kući.

Odlučio sam se za kadu, definitivno. Oko kade uvek mogu da stavim odgovarajući panel i da je zatvorim kao tuš kabinu, a od tuš kabine ne mogu napraviti kadu nikako
    Hidra Stil iz Brčkog pravi hidromasažne kade, cena im je slična kao Kolpa San, tako da idem sutra u Brčko da vidim uživo kako to izgleda.
    155+75=230
    VIVA LA VITA!!!

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

U vezi paravana (panela, svejedno), ako taj proizvodjac ima prihvatljivo cenovno/kvalitetno resenje - onda OK. a ako zagusti imas u KG jednu firmu koja se zove POLYAGRAM, oni prave paravane za male pare od stakla i plastike. U NI se slicna zanatska radnja zove MARKIZA, mogu da ti nadjem telefone za obe.
      Znam da su ljudi pravili to i od lexana sa alu profilima i to resenje moze da izgleda svetski.
      Ako izadjes na KOLPA-SAN sajt , tamo ima i univerzalnih paravana (doduse za pravougaone kade). Ja u kuci imam TP-140 QUAT - sklapa se kao harmonika, stranice su od plastike koja ima mehurove vazduha koji izgledaju kao kapljice i to je jedina varijanta na kojoj se nikad nece videti tragovi kamenca. Za odrzavanje je najgore providno staklo , da bi bilo cisto treba covek (ili zena) da upotrebi krpu od jelenske koze posle svakog tusiranja....
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Keketarac
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2007
        • 588
        • Novi Sad
        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Posle obilaska xy salona i gomile Kineskih proizvoda, pri renoviranju kupatila sam se odlucio za ugaonu akrilnu kadu domace firme Polyagram. Korektno je uradjeno i cena je povoljna (na slici).

Vecina prodavaca mi je preporucila da uzmem plastiku na paravanu (sa imitacijom kapljica vode) umesto stakla, posto u slucaju eventualnog pucanja stakla (pri padu u kadi) ne ginu teske posekotine.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Plastika je plastika a staklo je staklo. Plastika je jeftinija, tako i izgleda. Staklo je "gospodsko" resenje, mnogo lepse izgleda, a za svako padanje i razbijanje stakla ima leka - pancir folija preko i kraj.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kuntalo
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2007
            • 342
            • Predgradje

Постоји ли онда шанса да панцир - фолија "склизне" због паре?
            Save the Panda!

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Latinicom, molim te, zvanicno pismo Foruma.

Da sklizne zbog pare? Ne. Jednom kad se zalepi, a treba mu 24h bez prisustva vlage ili bas prejakog sunca, ne mozes da ga odlepis sve i da hoces

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Za stakla u tus kabini koriste se kaljena stakla koja pucaju i rasprsnu se u sitne i bezopasne komadice. Otuda i cena stakala za tus kabine. Nije potrebna nikakva folija, a i sama debljina stakala je takva da bas treba udarac da bi prsla...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Staklo malo vece tus kabine je tesko jedno 50kg, i kad pukne to je onda 50kg "bezopasnih" komadica stakla koji itekako mogu da iseku. Ne kao obicno staklo, ni priblizno, ali je i dalje staklo u pitanju. Folija ga drzi na mestu da ne popada.

Comment

• ///M_Power
                    CBC Senator XXL
                    • 05.05.2008
                    • 335
                    • Beograd - Minhen

Ti komadici nisu bas toliko bezopasni... i oni umeju dobro da poseku.

Uvek bi se pre odlucio za kadu, nego za tus kabinu... jedina varijanta gde je tus kabina OK jeste ako vec imas kadu...

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Djukic i 206 su u pravu sto se tice opasnosti od stakla. Video sam 10-ak polomljenih kabina (lomili ih kolege dok su ih postavljali kao exponate) , uglavnom tako sto su ih prenatezali kod namestanja, a ponekad su im ispadale iz kutija.
                      Kaljeno staklo kod KOLPA kabina ima oznaku "K" , i kad se razbije prosto se saspe celo iz rama. Komadici ne budu veci od 1cm2. Kineske kabine mahom imaju "obicno" staklo i ono se lomi kao prozor : otpadne ogroman komad, ostatak ostane u ramu sa tendencijom daljeg ispadanja. Za ostale proizvodjace ne znam, ali treba pazljivo pogledati deklaraciju, specifikaciju, karakteristike materijala. Licno nikad ne bih verovao prodavcu , cudo jedno kako umeju da lazu (svaki dan slusam pa znam ). Ponekad je i neznanje u pitanju, ali to ne opravdava niti umanjuje opasnost. Debljina stakla se krece od 2-6mm. Ono od 2 se uvija kad se takne prstom.

Jos nesto : sve sto stize iz EU mahom ima profile od Al, dok su kineske od vesto ofarbane plastike (metalik ili bele, svejedno). Verovatno kinezi imaju i bolji proizvod, ali na nase trziste dolazi ono sto je bezveze. Zajednicko za kade i tus kade je sto im je dno od zadebljanog akrila, u koji se srafe neki kutijasti profili, sa nogicama. Postoje i modeli koji te profile imaju postavljene po obodu/falcu kade (ili tus kade), pa se dalje opet nastavljaju po dnu. Takav proizvod je malo tezi i mnogo bolji, zato sto nema ni uvijanja ni bocnog opterecenja. Te nosace od domacih ima POLYAGRAM iz KG, ali ne na svim modelima. Dakle izbegavajte one koje imaju nosace samo na dnu. I uvek udjite u (tus) kadu pre kupovine, ako akril krcne ne kupujte je ni pod razno. I ne verujte kad se cuje krckanje, a kazu da nogice nisu podesene, pod nije nivelisan...to su sve stosovi - u pitanju je tanak i los akril.

Ako se setim jos necega napisacu.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Ajd kad je vec tema da postavim i ja jedno pitanje. Imam ozidanu tus kabinu sirine skoro 1.7m Treba da napravim vrata sa jednim fiksnim delom i jednim na nekoj vrsti klizaca.
                        E sad dilema je sledeca, koji materijal, kaljeno staklo je dobro ali je ko sto kaze 206 jako tesko, leksan je interesantan ali problem je sa kvalitetnim ramovima odnosno lepim ramovima.
                        Druga dilema je klizac koji mora da trpi vlagu odnosno vodu koji mehanizam uzeti. Sama montaza je jednostavna zato sto se srafi u plocice, postoji mogucnost cvrste veze... Ima li neko sajt tih ljudi iz KGa polygram ja nenadjoh
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Telefon034 381 412. POLYAGRAM DOO ...

Sajt im je trenutno van funkcije.

edit: inace je www.polyagram.com

Tek sam sad ukapirao : 170cm, pa tebi trebaju jedna balkonska vrata !! Niko nema toliko velika vrata za tus kadu. Pretpostavljam da bi visina trebalo da bude oko 190cm.... tu moze da se stavi sa obe strane nesto fixno, po npr 10-ak cm, pa da se onda stave jedna dvodelna vrata izmedju na ~150. Na sarke ili klizace svejedno.

ovde ima dobrih ideja

www.kolpa.si

Comment

• Air Jordan
                            CBC Početnik
                            • 16.11.2007
                            • 4
                            • Sabac

Ima li neko iskustva sa kvalitetom hidromasažnih kada iz Enmona?

Comment

• 230
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2007
                              • 775
                              • Semberija

Jes' da je malo off topic, ali šta mislite o Viega ugradnim vodokotlićima?
                              155+75=230
                              VIVA LA VITA!!!

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X