Maskiranje tablica - cemu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Maskiranje tablica - cemu?

Primetio sam da masa ljudi koji predstavljaju svoje automobile zamagle, tj zamaskiraju registarske tablice.
    Auto dileri to rade samo iz jednog razloga a to je jer se preko tablica moze proveriti ispravnost podataka koje je naveo u oglasu. Znaci za automobile se vodi evidencija kroz mrezu servisa i kroz godisnje tehnicke preglede i belezi im se predjena kilometraza kao i sta je sve menjano. A posto dileri redovno vracaju kilometrazu kod matorih vozila koja se izvoze za Tursku, rusiju, Bugarsku itd... zamaskiraju im tablicu u oglasu.
    Kao sto se vidi, u tekstu oglasa recimo stoji telefon, mail, adresa prodavca tako da razlog maskiranja nije neka bojazan od kradje ili slicno nego iskljucivo provera vozila.
    A pristup podacima nije omogucen svima nego samo ovlascenim dilerima i serviserima automobia.
    Bent u op zoek naar informatie over het kentekenbewijs, schorsen, apk, rijbewijs en tellerstanden? Deze informatie en meer vindt u op de website van de RDW.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Ima tu jos jedna stvar, a to je zakon o zastiti privatnosti koji vazi u EU, pa je kaznjivo slikati tudj auto, kucu ili sta vec bez odobrenja.

Znam iz iskustva jer sam imao malih probelema prilikom kupovine auta jer par ljudi nije dozvolilo da se slikaju auti, pa da se slike salju meni kao potencijalnom kupcu. (mislim da bi dintel to mogao bolje da objasni jer govorim o Italiji)

Druga je prica sto narod ovde zatamnjuje tablice pre kacenja na net, to su verovatno pokupili sa stranih foruma i neta, po onom principu" video sam da je tamo tako, pa tako i treba", a i zbog nekih ideja da ce ih policija nahvatai (a ne zna se zbog cega), ako im vidi tablice.

Kriju se kao da idu sa im autom da orobe banku ili tako nesto. , a auto jedinstven sa sve 14 spojlera i 17 boja.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mire
      CBC Veteran
      • 15.12.2004
      • 127
      • Beograd

mislim da je poenta ovoga da ljudi imaju mracnu stranu, dark dark side...

xe xe xe

dostupnost podacima (pogotovo servisnim) treba da bude javna ukoliko se auto stavi na prodaju (stavi da se javi neko iz javnosti i kupi prokleti auto)
      da bi potenc. kupac znao o kakvom se autu radi

dok god se ne prodaje stvar je vlasnika sta je radio sa svojim autom, zar ne?
      Mail in function again

Comment

• mire
        CBC Veteran
        • 15.12.2004
        • 127
        • Beograd

Originally posted by sri98
        zakon o zastiti privatnosti koji vazi u EU, pa je kaznjivo slikati tudj auto, kucu ili sta vec bez odobrenja.
        pa josh ce da bude kaznjivo i gledanje u tudje kuce sa ulice

je*ote, pa sta ce nam oci...
        Mail in function again

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

JBG, i to ti je jedna odlika demokratije.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Hebeš demokratiju, sve je to zamazivanje očiju.....Ja moju tablu nisam nikad skrivao....da neće možda neko da mi oduzme autorsko pravo...
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Inace priometio sam kad se slika uvece sa blicom tablica vecinom ostaje blurovana od odsjaja blica,imam bas jednu sliku Micre i tablica izgleda kao da je blurovana u photoshopu a nije

Comment

• Skyline GT-R
                CBC Senator XXL
                • 13.02.2005
                • 806
                • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by mire
                Originally posted by sri98
                zakon o zastiti privatnosti koji vazi u EU, pa je kaznjivo slikati tudj auto, kucu ili sta vec bez odobrenja.
                pa josh ce da bude kaznjivo i gledanje u tudje kuce sa ulice

je*ote, pa sta ce nam oci...

Jbg. tako je...Evo ja pre neki dan hteo da unesem fotoaparat u teretanu.Hteo malo da izlikam sprave i objekat...da posaljem drugoima dole.....I posto znam za taj zakon koji vazi i u USA, cisto reko da pitam....jeste to "samo" teratana ali...necu da me neko cima.I....posle par minuta natezanja....ispostavi se da mi treba "posebna dozvola" za slikanje E pa reko.....da ga J bas kad mi za TO treba posebna dozvola!
                Tako da nemoj da te cudi kakv je tek zakon za slikanje tudje (licne) imovine.

Comment

Working...
                X