google bot ??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladaa
    CBC Član
    • 07.08.2009
    • 65
    • nis

google bot ??

Uvek sam se pitao sta predstavljaju ti bootovi? Ima ih uvek u spisku online clanova, roze boje su i pise yahoo boot, google bot a mislim da ih ima i sa drugacijim nazivima? Procitao sam negde na netu da mozes u mozilu da ubacis google boota i da ulazis na puno foruma iako nisi clan i sta ti ja znam gde sve jos.Mozda je ovo glupo pitanje ali me zivo interesuje sta je to kako radi i cemu sluzi
    SKR je SKR za SKR
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Re: google boot ??

Sluze da indeksiraju pretaragu,da bi se kasnije na pretrazivacu (google ili yahoo) blize vrhu nasao forum...Bar ja tako mislim...

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

tacno. zato svaki put kad nesto trazis u googletu a vezano je sa auto on ti izbaci prvih pet linkova CBC
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

I nije boot (cizma) nego bot (skraceno od robot). Tek da se koriste prava imena. Boot je takodje izraz za inicijaciju racunarskog sistema, ucitavanje bios-a i samog operativnog sistema.

Comment

• stalker92
          CBC Senator
          • 05.09.2008
          • 243
          • Novi Sad, Srbija
          • 1981 Ford Taunus Tc3

Originally posted by vladaa
          Procitao sam negde na netu da mozes u mozilu da ubacis google boota i da ulazis na puno foruma iako nisi clan i sta ti ja znam gde sve jos.Mozda je ovo glupo pitanje ali me zivo interesuje sta je to kako radi i cemu sluzi
          Ne postoji nista sto "instaliras u mozilu", nego kad kucas nesto u Google Search imas pored linka Cached, i kad to kliknes mozes da vidis sadrzaj iako nisi registrovan. To mu dodje kao neka kopija stranice iz odredjenog momenta na Googleovom serveru.

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Hm, jedino ako je admin nema pojma o životu pa još uspe da pokvari fabrička podešavanja, google i ostali botovi kod nas imaju status člana i pripadaju grupi botovi i vide otprilike sve što i gosti... tako da ne mogu ni da vide ni da indeksiraju ono što vide registrovani i ostale grupe sa većim pravima.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• stalker92
              CBC Senator
              • 05.09.2008
              • 243
              • Novi Sad, Srbija
              • 1981 Ford Taunus Tc3

Pa to stoji, ali na nekim foruma na kojima treba da se registrujes da bi video bilosta mozes preko Google Cache da vidis sadrzaj bez registracije. verovatno je na to mislio kad je postavio pitanje u prvom postu

Comment

• vladaa
                CBC Član
                • 07.08.2009
                • 65
                • nis

Nisam mislio na to.Postoji mozilla add on koji se zove google bot, i kada ides na tools pa user agent switcher, izaberes njega i onda si bot Naci cu link jer znam da sam ga zapisao, instalacija i podesavanje je komplikovano cak i za iskusne a lik koji je to stavio kaze da ne postoji deo foruma ( koji vidi google ) gde ne moze da se udje.Ne razumem se bas mnogo ali naci cu link
                SKR je SKR za SKR

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Re: google bot ??

Ti se lažno predstaviš kao bot i konkretno kod nas na forumu vidiš samo ono što i gosti/botovi, to šta će da vide i rade botovi se na normalnim sajtovima ograničava datotekom robots.txt, a kod pbpbb foruma još i dodatno praćenjem botova i njihovim pravima... čak i kad bih obrisao google bot, on bi i dalje indeksirao, samo se ne bi video u spisku kao google bot nego kao gost i opet ne bi video više ništa od onog što vide gosti...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by stalker92
                    Pa to stoji, ali na nekim foruma na kojima treba da se registrujes da bi video bilosta mozes preko Google Cache da vidis sadrzaj bez registracije. verovatno je na to mislio kad je postavio pitanje u prvom postu
                    To je tačno i ja to koristim ali to je propust admina. Ako nije bitna tema ili deo foruma i nije nešto strašno, ali deo foruma koji neću da se vidi na gugletu se jednostavno zabrani za robote i nema ih u kešu, ima naslov teme ali nema ništa dalje... Primer je admin ili moderator deo ili Vudrigin deo oko dijagnostike ili bilo šta slično. Bilo bi najbolje da svi vide admin deo ili da se vidi forum koji se naplaćuje...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X