Komunalna policija - vasa misljenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladaa
    CBC Član
    • 07.08.2009
    • 65
    • nis

Komunalna policija - vasa misljenja

Kao sto smo svi obavesteni od 2010 bice komunalnih policajaca na ulici. Rece mi drug koji radi u niskoj opstinskoj upravi da se prica da ce visak radnika iz uprave biti prekvalifikovano za te policajce. To mi je dalo povod da malo pogledam sta i kako u vezi te policije. Da ne duzim, oni ce biti pokusati da rese jedan opsti haos u u svakom nasem gradu i drzavi uopste, tj pokusace da makar malo uvedu neka osnovna pravila ponasanja normalna u celom svetu a koja su za nas daleka buducnost. Sta vi mislite o tome? Hoce li uspeti ili ce to biti jos jedan nacin da se iz dzepova ljudi izvuce i to malo para sto imaju.
    SKR je SKR za SKR
  • little
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 912
    • BGD
    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Re: Komunalna policija - vasa misljenja

mene su ubedili

"zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• mb12
      CBC Senator XXL
      • 06.11.2006
      • 640
      • Vrbas
      • Mazda 626 2.0 TD

Ma kakav crni red ako budu imali zagarantovanu platu. Jedino ako budu radili od procenta, tj kao saradnici onda se možemo nadati da će raditi svoj posao. Evo npr na početku moje ulice ima par porodica koje se bave trgovinom sekundarnih sirovina. Od njih , četvoro, dve sve to rade u svojim dvorištima, a dve sav otpad deponuju preko puta svojih kuća, na livadu u državnom posedu. Komunalni inspektor Ragaji iz Opštine Vrbas, je par puta dobijao prijave za tu divlju deponiju, i sav njegov odgovor komšiji je bio:

"Ljudi zar nemate srca, pa oni su sirotinja. Ja sam se dogovorio sa tadašnjim predsednik mesnog saveta, gdin Rafilom Ruskovskim da ih nediramo ( slobodno neka krše zakon u prevodu ) jer su oni sirotinja, a nemaju velika dvorišta..."

Šta dalje pričati, a on neće da izvuče svoju guzicu iz tople fotelje i da uradi posao, iako pacovi se množe na toj divljoj deponiji a svi moraju da prolaze putem jer se boje iste te dve porodice jer su agresivne.

I da , da napomenem, sve to ima prizvuk trpanja pod tepih jer se radi o Romskim porodicama, što sam tek na kraju pomenuo, Međutim to nepije vodu, jer su i ove ostale dve porodice Romske nacionalnosti, ali znaju reda, i lepo to rade u svojim dvorištima.

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

@mb12

i sad što ti ne možeš da se rešiš cigana iz svoje ulice ceo ovaj projekat ne valja?

jel to hoćeš da kažeš ili ja nisam razumeo?

ili si ove cigane pomenuo tek onako?
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

kakva ce im biti ovlascenja ? Trebalo bi da imaju neka sredstva prinude, oruzje, pendrek, da imaju pravo da legitimisu...da ne bude kao kontrolori u busevima, pa da ih ljudi bembaju gde stignu.

I nacin placanja na % nije losa ideja, mozda ce ih biti teze podmititi .

Svidja mi se ideja, ja sam ZA !
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

Al nacin placanja na % ce dovesti do represije sa njihove strane Kako god, u pocetku ce raditi kako je propisano, a posle cemo da vidimo...

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

Originally posted by jevtic
              @mb12

i sad što ti ne možeš da se rešiš cigana iz svoje ulice ceo ovaj projekat ne valja?

jel to hoćeš da kažeš ili ja nisam razumeo?

ili si ove cigane pomenuo tek onako?
              Ne, pogresno si razumeo. Ionako sam pripadnost naglasio na kraju citavog izlaganja.

Zakljucak mog izlaganja je bio da ce sve isto biti ako ti Komunalni policajci budu radili za fiksnu platu. To jest, šiljiće svoje organ reprodukcije na sitnicama, a na stvarne i velike probleme će zatvarati oči. A ne ko taj Vrbaški ( iliti Vrbaski ) komunalni inspektor Ragaji koji ima fiksnu platu, i njega zabole njegov organ reprodukcije za muke i nevolje tamo nekih ljudi iz neke beznačajne ulice, jer to vidi mali broj ljudi, a i što bi se cimao, jer ionako dobija platu, a i ako treba da ispuni neku kvotu, on je ispuni na nekom manje škaljivijem mestu.

Pravo rešenje bi bilo da im daju platu na procenat, pa kad bi se "kidali" od želje da što više i što veće probleme reše.

Comment

• vladaa
                CBC Član
                • 07.08.2009
                • 65
                • nis

Originally posted by deki-ascona
                kakva ce im biti ovlascenja ? Trebalo bi da imaju neka sredstva prinude, oruzje, pendrek, da imaju pravo da legitimisu..
                Imace ovlascenja kao policajci. Mogu i da legitimisu i imace i pendrek i lisice i kratku fizicku obuku A ako nista od ovog ne vredi zvace policiju. U sustini ja sam za, ali ako se budu ponasali kao i vecina uniformisanih ( nadjoh negde tekst predloga zakona i imace pooodooosta ovlascenja za sve i svasta ) mislim da smo obrali bostan
                SKR je SKR za SKR

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Trenutno imaš poresku inspekciju koju interesuju samo pare (tokovi novca) sa jedne strane i sve ostale... u praksi se najčešće, za početak zajebancije, susrećeš sa tržišnom, koja ima zadatak da proveri da li imaš otirač ispred vrata, držač za kišobrane i sl... ako slučajno čuje/oseti neku mašinu/buku/miomirise i/ili ako se neko žalio na tebe, onda traži papir protiv buke, protiv zagađenja, krvnu sliku, bris nosa... ako nemaš obaveštava ekološku ili drugu nadležnu inspekciju koja onda dodje pa izda naređenje za testiranje i onda izlali testeri koje naravno debelo platiš i onda... i tako do besvesti mi od našeg poreza i još plus para (naravno usput mora i neka kazna da padne), plaćamo gomilu iskompleksiranih neradnika.

Sad još hoće da im daju veća prava, u neku ruku dobro, ako stvarno uspeju da sklone ovo ruglo sa ulice u mom komšiluku, (razumem ja da je divlja pijaca počela zato što ljudi nemaju da jedu, ali je vremenom preraslo u bezobrazluk, sa sve tezgama i gomilom smeća i smrada na sred najveće novosadske ulice, ljudi koji dođu u grad autobusom/vozom imaju "lep" prvi utisak), ali ako dodje kod mene u formu da me drka za glupost, a pored ima njih 10 koji nisu registrovani i njima ne može ništa zato što nemaju firmu, nego navodno baš vole da plaćaju iznajmljeni lokal i da tako u njemu bleje ceo dan... i onda se iskaljuje na meni... ma znate šta hoću da kažem.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Slazem se u potpunosti. Samo prebacuju neradnike i reziju iz jednog u drugo drzavno jaslo...
                    Mislim ja sam prvi koji ce da ih podrzi ako budu radili svoj posao kako treba, i u neku ruku mi je drago da ce ih biti, ali ipak smatram da ti ljudi nemaju naviku niti volju za (pravi) rad...

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

Ja sam za da 90% ovih kursadzija i salabajzera predju u komunalnu ionako sire **** po ulici a vamo ih biju,lupaju,ne smeju da krenu na prave kriminalce,za to imamo specijalne jedinice i zandarmeriju. Ovi ionako su tu da lece komplekse (cast izuzecima). Podrzavam ako budu stvarno resavali probleme prljavstine i bacanja smeca,i da se stave kante,a ne moram po rancu da vucem flase i kese do kontejnera ili kante,a neki ljakse baci gde stigne,takodje problem pasa da rese i vlasnika istih i da ukazu na realne probleme a ne da okrecu glavu i jure nekoga ko je npr zaustavio auto gde nije smeo illi pustio muziku,
                      da budu sto vise na ulicama oko skola,parkova i obave da sklaDa ne kinje ljude i svakako sam da nemaju velika ovlascenja,da im i jaja ne rastu sa njima,da razvijaju stvaran komsijski odnos ,koji i reklamiraju
                      kad koči,cepa gume i prevrće se!
                      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

Pozdravljam ideju svakako.Treba to kod nas itekako,zbog bezbroj sitnih gluposti bar.
                        Plasim se samo da to u praxi ne ispadne nesto sasvim drugo,kao i mnoge druge stvari u "nasoj" interpretaciji,pa dobijemo samo jos jednu njivu za branje zelenog bostana .

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

znaci to je novo uhlebljenje salterusa pred otkazom i vozaca bez vozila usled smanjenja javnih troskova..

ne bi me cudilo i da izmisle javnog pratioca koji ce da te prati gde god budes isao i belezi gde si bio i koliko si para potrosio

Comment

• madic
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 844
                            • Beograd

Ako ce da sklone preprodavce knjiga u Kosovskoj zbog kojih ljudi koji zive tu nemaju gde da se parkiraju i zbog kojih je guzva u celom kraju, podrzavam.

Comment

• Pele
                              CBC Senator
                              • 01.07.2006
                              • 262
                              • Požarevac

Država je izmislila još jedan način da oni koji primaju plate iz budžeta, a treba da budu višak, nastave da primaju plate iz budžeta, a da budu "neophodni".

Zašto sada, kada je eko-kriza? Zašto sada, kada im prete otpuštanja, koja nikako da otpočnu?

Zašto ne pre godinu, dve ili tri? I tada su bili neophodni, i tada su nam trebali?

Ista stvar kao i sa parking servisima, izmišljaju nova radna mesta, zarad socijalnog mira.

Comment

Working...
                              X