Taksisti, opet...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Taksisti, opet...

Oduševljava me "naslov" u dnevniku, taksisti blokirali Srbiju, od kada je Beograd Srbija? I odmah frka i odmah se popušta zahtevima, joj kako ću da nahuškam pekare i smisliću još koga, pa kad ne bude hleba 7 dana... posle toga ima da ukinu fiskalne kase.

U ovoj državi se sve radi na URA, i čim je URA odmah može dogovor, može odlaganje, a samo odlaganje je kršenje zakona.
    Da vidim samo da mi uđe inspektor u lokal, neće "živ" izaći ima da mu serem dok ne umre.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Taksisti, opet...

........pa taj recept je već (više puta) oproban.Videli su to taxisti od advokata,zubara i dr.......nažalost tako je.......

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Dobro da je neko pokrenuo ovu temu. Ne radi se samo o BG-u, protestuju i ovi na pruzi u Lapovu. Nego, jel ja imam prava da kršim prava drugih ako ja imam problem? Pisala neka devojka na B92 da nije mogla majku da odveze do urgentnog zbog protesta. A neki Bečlija koji je kupio kartu do Atine brzim vozom, ne može da putuje zbog nekih radnika u Lapovu. Aman U BG je nemoguće živeti poslednjih par meseci, samo neko štrajkuje. Da sam student zezao bih se. Ali šef ne prašta kad se zakasni na posao.

A na BG taksiste (u drugim gradovima to je druga priča) neću da trošim vreme, Samo start je preko 150 dinara! Bez 500 kinti ne možeš nigde po gradu taksije (uži centar). I dalje preovladava milje 1990-ih, sve može, prljav i neuredan taksi i najpametniji sam i znam sve (čast izuzecima).

Ovo je (ne)moć države na delu!

Comment

• milannik
        CBC Senator XXL
        • 23.12.2004
        • 1455
        • Niš

Ma ti taksisiti i meni sve vise idu na onu stvar.
        Nisu placali ni druge poreze (socijalno, penziono, i sve ostalo) mi smo morali. Njima otpisali nas jurili.
        Sad mi svi ostali moramo da imamo fiskalne kase, iaoko obrcemo manje kesa od njih, a oni nemoraju...
        Tesko drzavi kada mi koji nosimo ovu zemlju pocnemo da strajkujemo.
        Sve bih to ja najurio, ne u rudnik, nego u Gruziju ili Irak pa da tamo ispoljavaju svoj bes.

Comment

• kuntalo
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2007
          • 342
          • Predgradje

U Kinu, S. Koreju... Evo, Kim Džong Il ili_kako_već zabranio neuredne frizure. Kako bi odgovorio ovim "ugroženima", ne smem ni da zamislim.
          U normalnim zemljama, pak, postupak je jasan. Rezultat postupka je - "ugroženi" iza rešetaka, iza zida.
          Save the Panda!

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

iz dana u dan sve vise izlazi na videlo pravo lice ove drzave... necu nista da komentarisem samo cu reci, javasluk na sve strane... katastrofa i bice tako sve dok zakon ne bude bio isti za sve !!!
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Postignut dogovor s taksistima

http://www.b92.net/info/komentari.php?n ... 980#rating

Aaaaaaaa... pa ovo je za neverovati! ovde izgleda svako ko zakrci Nemanjinu (pa gospodin premijer ne moze lepo da izadje iz dvorista zgrade) dobije sta je trazio. a sta ce se to promeniti prvog marta pa ce se tada opusteno uvesti fiskalne kase u ta kola? A znate sta ce onda biti? Posto je rok za prijavljivanje ilegalne gradnje 11. mart, e onda ce gospoda taksisti reci kako nemaju love za kase kada vec treba da iskesiraju debele pare za legalizaciju..i eto ih opet u Nemanjinoj..a vi budale od Beogradjana i ostalih i dalje placajte 2 soma od aerodroma do Bezanijske Kose i nemoj slucajno da je neko zatrazio racun za tu uslugu.
              I gde je sada gospodin Dinkic sa svojim iskakanjem iz zbunja da vidi ko ima fiskalni racun..pa neka me uhvati kako ga nemam jer ga NISAM DOBIO od taksiste pa neka ga ganja..ma ja lepo kazem - bojkot taksistima! Da im NIKO ne udje u kola mesec, dva, pa da ta gomila neradnika vidi kako je to kada mora da se pomucis da zaradis..
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Alekre
                CBC Senator XXL
                • 12.09.2005
                • 780
                • Smederevo

Ljudi u lapovu dugo vremena nisu videli plate i pitanje je kakva je im situacija u domacinstvima, da li imaju hlebac, sira, mesa... Izgleda da je to jedini nacin da se skrene paznja na te porodice.
                Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Viper
                  CBC Senator XXL
                  • 25.11.2004
                  • 700
                  • Kać

Dobro poznata prica u ovoj drzavi vlada sila, nemojte zaboraviti kako su ovi dosli na vlast, prema tome sa takvima samo silom mozes pregovarati, nemojte sad da pomislite da drzim taksistima stranu ali setite se samo sta nam rade, takse na kubikaze pa takse na benzin pa takse na plin pa odvodnjavanje (jadni poljuprivrednici), zobs, fiskalne kase....itd, sta li ce jos da izmisle da bi narodu oteli pare.
                  Da se svi trgnemo i malo da izadnjemo na ulice i udarimo proteste mozda bi i postigli nesto, ovako se samo medjusobno jos vise mrzimo a ovi trljalju ruke i trpaju pare u dzepove.
                  I DONT NEED SEX
                  goverment fucks me every day!

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Mislim da taxisti nece da izgube nista sa f.kasama : do 4 mil. rsd nece da doguraju godisnje, tako da nece upasti u PDV sistem, kucali bi sve sa 0% PDV, samo sto bi morali da pare ubace na racun. A to su opet njihove pare i kao preduzetnici mogu slobodno da raspolazu njima, da kupuju gorivo, gume, patike, igracke...

bez razloga se strecaju.

Ovo sto napisah ne vazi za advokate, rodjena strina mi je jedna od njih, u vezi poreskih obaveza i prihoda znam price "da se najezis" .

@bezopasni
                    Uzmi jednog trzisnog za taoca, cisto da vidimo da li ce drzava da se cenjka ili ce da ga zrtvuju

@milanik
                    A lepo sam ti predlozio da otvoris kafanu, a ja da ti poklonim softver za "narudzbine" preko fisk.stampaca, ziveli bi sretno do kraja zivota ! Ne zajedno naravno, nisi moj tip...
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• IlijaGM
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2008
                      • 313
                      • Gornji Milanovac

Mislim da protesti nisu bili u BG-u samo,bili su i u drugim gradovima shirom Srbije(tako su bar na vestima rekli).
                      Originally posted by zoranbg
                      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• dr_mire
                        CBC Veteran
                        • 10.01.2007
                        • 104
                        • Beograd, Banovo BrDo

Originally posted by Alekre
                        Ljudi u lapovu dugo vremena nisu videli plate i pitanje je kakva je im situacija u domacinstvima, da li imaju hlebac, sira, mesa... Izgleda da je to jedini nacin da se skrene paznja na te porodice.
                        Naravno, kao i više desetina hiljada radnika u ovoj državi. I šta sada?
                        Kada se oni sklone, da li drugi treba da stanu na njihovo mesto? Nisam baš siguran. To samo pokazuje da ne postoji pravna država, da živimo u policijsko-mafijaško-tajkunskoj državi.

...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• Pele
                          CBC Senator
                          • 01.07.2006
                          • 262
                          • Požarevac

Štrajkovali i u PO ....

Comment

• milannik
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2004
                            • 1455
                            • Niš

Pa evo i ja nisam zadovoljan sto me dave porezima, kao i jos mnogo ljudi.
                            Sta sad, treba svako malo da blokiramo pruge, puteve itd...

Comment

• 1nsane
                              CBC Senator XXL
                              • 28.05.2007
                              • 388
                              • Umcari - Grocka

Naoruzajte sirotinju !!!!
                              Salim se, evo sad ozbiljno.....
                              I ja imam stosta protiv taksista, buduci da radim kao vozac u GSP-u (tramvaj), svakodnevno se susrecem sa njima i gotovo uvek im se "nacestitam mayke" zbog bezobrazluka. Nemam razloga da ih gotivim uopste. Ali posto imam par drugara koji se tim poslom bave i od tog posla izdrzavaju porodice, znam kakva im je situacija i koliko su u syebani ovim zakonima. Da se razumemo, ne pricam o taksistima kojima taksi tabla sluzi za pokrice prihoda od kojekakvih mutljavina i slicno, vec o ljudima koji zaista zavise od tog posla. Taksista sa desetak godina starim autom (dizlo, naravno) mora da radi 12 - 14 sati dnevno 6 dana u nedelji ili 10 - 12 sati dnevno 7 dana u nedelji, da bi poslovao sa zaradom od jedne "normalne" plate i isplatio sve dazbine i amortizaciju vozila. Tj. tako je bilo do sada, a po novom zakonu - naravno, jos veci harac i gooomila novih propisa koji opet zahtevaju vece izdatke, tako da je ovo bilo neminovno. Naravno, pricam o postenim ljudima koji zavise od tog posla, a oni kojima je tabla samo paravan se slepaju uz njih jer i njima tako odgovara. U principu, totalno je druga prica u igri, a to je osnivanje privatnih firmi koje ce se baviti taksi uslugama, koje ce takodje osnovati vlasnici firmi koje se bave uvozom automobila i koji mogu da izdvoje 100 - 200 - 500(?) automobila za tu svrhu koji zadovoljavaju najnovije propise. Naravno, takvi "uspesni biznismeni" (ko je pomenuo deltu? ) nemaju nameru da krenu sa takvim biznisom sve dok se broj "samostalnih" taksista ne smanji bar za polovinu i koriste sve raspolozive metode da to i urade. Dakle, nije samo stvar u nametima, glupavoj fiskalnoj kasi i ostalim propisima, vec o primoravanju ljudi da napuste posao od kojeg izdrzavaju porodice. Najveca tuga je sto ce te nove mere pogoditi najvise one nesretnike koji posteno rade svoj posao.
                              I, da, dobroj trecini taksista bih zabranio i biciklo da voze, a kamoli da prevoze putnike , ali to nije tema ove price.
                              NO BRAIN
                              NO PAIN
                              1_N_S_A_N_E

Comment

Working...
                              X