Uveo sam wireless internet zajedno sa komsijom.KOd njega je antena,i u sobi mu je ruter(valjda se tako zove) u njega ulazi kabal od antene i ima dva izlaza za lan kabal preko kog smo povezali kompjutere.Posto je udario grom ,jedan izlaz je crkao pa smo kupili lan razdelnik(laicki receno) za umrezavanje kompjutera i ima 4 izlaza .Tako da smo mi sad preostali izlaz iz rutera razdvojili na dva.Da li smo time oslabili signal ?Da li bi se na preostala dva izlaza mogao jos neko povezati,naravno ,da koristi svako svoj nalog(pod uslovom da internet i dalje radi istom brzinom)?
delenje wireless interneta
Collapse
X
-
Tags: None
-
-
Re: delenje wireless interneta
Vidi ovako druze... Normalno je da se brzina interneta usporava kada se vise korisnika kaci na jednu internet konekciju... Sto se vise ljudi prikaci na taj ruter odnosno kako kazes radelnik to ce internet biti sporiji... Tako da ti ne preporucujem da sirite taj krug... A ako vec imate wireless onda nema potrebe da sprovodis kabl do tvog kompjutera nego ti je najjednostavnije da kupis USB wireless adapter i da ga gurnes u komp i imas internet bez kablova... Zato se i zove wireless
Nadam se da sam pomogao
Comment
-
-
Mozete da nakacite jos "klijenata" samo pazite da vam zakupljeni paket ne bude premali, narocito ako je neko od vas heavy downloader. Sto se signala tice nije mu ni bolje ni gore s tim da ako je los signal necete moci da 'izgurate' veliki paket.
Sad videh odgovore pre mene... ovo sa USB karticom tesko da pije vodu, iz price mi deluje da oni imaju AP u client router modu, tesko da su kupili ozbiljnu igracku sa dva wireless interfejsa pa da bacaju po komsilukuwhile(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Ne,svako ima svoj nalog samo delimo signal.DA li tu zavisi koliko ko vuce ili smo svi nezavisni?
Da,da,nema reci o nikakvom bezicnom povezivanju racunara.To je vec ozbiljnija oprema.
Mene samo zanima da li smo mi i dalje nezavisni,nebitno koliko nas je prikaceno, jer i dalje svako koristi svoj nalog sa odgovarajucim protokom?
Comment
-
-
Nezavisni ste ukoliko svako ima pptp ili pppoe konekciju na svom racunaru. Opet kazem, zavisno od signala postoji ogranicenje u maximalnom protoku koji mozete da povucete mada znajuci cene kod nasih wisp provajdera tesko da ste u zbiru probili 5MBit-a.while(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
E,Vujke,bas to me zanimalo.
Ma,imamo svaki konekciju od 256 kbita.Sad,ne znam koliki je maksimalni protok mreze ali verujem da nije veliki.Nisam nesto zadovoljan,veza je cesto losa,diskonektuje se sama od sebe,nekad ne moze ni stranicu da otvori.O pingu da ne govorimo.
Prvih par meseci je bio ok a posle skace i preko 1000.Kazu da je ruter los,greje se i takver price...
Comment
-
-
Ma sta se cimas oko deljenja neta i to preko WiFi-a. Oprema te lepo izadje od 2000 do 10000 i mirna Backa. Ja evo imam rucno pravljen 3D Corner, koji od oka ima oko 15 dB, i Edimax-ov AP ( Da, da, da....nije nista losiji od Ovis Link-a, ako ne, cak i isti po pitanju kvaliteta, evo ga vec 3 godine sljaka bez prestanka i bez stucanja a bio tada 5000 dinara...TP Link ne treba ni uzimati u obzir u ovoj Low Budget verziji )...Eto sa sve kabelom od Antene do AP-a ( cca 3 metra ), pa od AP-a do kompa ( 20 metara iz dva dela ) izaslo me 6000 dinara. I ne bi mi palo na pamet da je sa ikim delim i da se zezam. A posto vidim da si iz Odzaka, i da je to teritorija koju pokriva W802 iz Sombora, evo ti njihov link i lepo se raspitaj, i resi se te "dvojnicke" bede sa vrata. Najiskrenije.
Link: http://www.w802.net/cenovnik.php#oprema
Comment
-
-
Ja sam selo pored Odzaka,gde nije pokriveno ali to nema veze.Vec ja imam internet sa komsijom(tu sam se posteno bip...).Sad je komsijin brat,koji zivi u istoj kuci prikacio se na nas internet bez mog znanja.Dobri smo i ne bih sad da se posvadjamo oko toga ali mi je krivo jer nije ni pitao.Pravi me budalom.Zato sam pitao da li ce nam mozda otezati signal,da se tako izrazim.
Comment
-
Comment