Zar nije svima dosadilo?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Zar nije svima dosadilo?

Nisam mogao vise da izdrzim, moram da podelim sa vama nesto sto me iritira. Da li ste primetili da svako ko pocinje novu temu i ima neki problem, pise na ovaj nacin: " Pozdrav! Vozim taj i taj auto, to i to godiste i imam problem. NAIME,.........."
    Pa zar ne moze nijedan drugi izraz da se upotrebi osim "NAIME"?
    Kome jos sta smeta nek pise, ipak smo mi jedna zajednica i visimo ovde svaki dan da naucimo nesto novo, pomognemo nekome ili neko nama i odmorimo mozak od svakodnevnih gluposti. Treba da postoji neki red sto se tice postavljanja teme i pisanja osnovnih informacija, ali mene nervira taj sablon reci po kome vecina, uglavnom novih clanova, pise, a mislim da nisam jedini kome je to zapalo za oko rec "naime".. Trebalo bi je staviti na blacklist, ono kao psovke, i da se napise nesto drugo umesto toga

P.S. Za blacklist se salim
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Zar nije svima dosadilo?

Jesu li psovke na crnoj listi ovog foruma? Naime, to me ne iritira previše, samo što to često obesmišljava i tako besmislene poruke i čitanje je čist gubitak vremena. I ovaj bold je šala, a istina je često ponavljanje tirada bez ikakvog smisla, u "akademskom" nadmetanju u vezi nekih pitanja.

Koliko god nastojao, da ne ponavljam već rečeno, u temi u kojoj sam često hiperaktivni deda, moram ponekad, da se vratim na neke bitne, ranije izrečene tvrdnje, radi nalaženja pravog rešenja problema.

Comment

• bljump
      CBC Član
      • 28.01.2010
      • 11
      • Novi Sad/Beograd

Mene i ne nervira toliko, ali ako tebi predstavlja toliki problem , onda mogu da ti predlozim kako to moze da se resi. Ja bih ti preporucio edukacijom . Za pocetak je dosta jedan forum gde ces ljudimo ponuditi alternativne reci koje ce koristiti umesto NAIME kao sto su elem (ili u skracenoj formi LM), ampak itd... Ako se forum pokaze uspesan i plodan , onda mozes da razmislis i o skupovima i simpozijumima na temu NAIME.

nadam se da sam ti barem malo pomogao

pozzz

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Bravo za avatar! Kako si uspeo da spojiš GOOD i EVIL!

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

Mene vise nervira ono BTW, WTF, LOL... Jel` ima jos neka skracenica ovog tipa?

P.S. Sta znace bre ove skracenice? Jel` moz` neko da napise znacenje ovih i drugih nepomenutih skracenica koje se koriste i na ovom ali i na drugim forumima?
          www.paluba.info

Comment

• bljump
            CBC Član
            • 28.01.2010
            • 11
            • Novi Sad/Beograd

Pa oni su uvek spojeni, ali je sve stvar perspektive Ja sto vise gledam u njega vidim samo Evil

salim se

Ta slicica se nalazila u nekom testu vizuelnog prepoznavanja i jako mi se svidela ...

pozzz

BTW - By the Way
            WTF - What the f--- (da ne bude da psujem)
            LOL - laughing out loud

a za dalju edukaciju, evo ti nekoliko linkova recnika koji se bave tom tematikom
            Internet ∓ Text Slang Dictionary - Glossary of Slang Words. Look up and define text slang & acronyms.

Internet Slang words - Internet Dictionary. Internet Slang. A list of common slang words, acronyms and abbreviations as used in websites, ICQ chat rooms, blogs, SMS, and internet forums.

pozzz

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

thx lol
              www.paluba.info

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

evo jos jedne hit teme...
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Jesa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2008
                  • 344
                  • Beograd
                  • Honda Civic 1.4 LS

lock
                  www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

To je sigurno, jer Veliki Brat gleda! Ja sam do sada mislio da btw = between.

Dalje čitanje je samo za zgubidane!

Moram da dam prav(n)opisno objašnjenje za smetajući problem:
                    naime za ovu srpsku reč pravopis objašnjava samo u vezi poziciono j u susjedstvu sa i. Suglasnik (sonant) j nesigurno se čuje i identifikuje u susedstvu sa i. Od ovog treba razlikovati strukturalno j.

I meni dođe posle svega da kažem j... ga, ali iako je po Vuku, ne volim da psujem!

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

NAIME, ja imam problem jer mi je auto IZRAUBOVAN te tako nemam veliki BENEFIT od koriscenja istog te Vas molim da mi pomognete i da mi odradite neku KOST BENEFIT studiju kojom cu opravdati dalje koristenje istog ili neku FIZIBILITI stidiju kojom ce se opravdati AKVIZICIJA nekog novog automobila LOL BTW...

E ovako to izgleda kada na novojapijevskom pisem post...
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• bljump
                        CBC Član
                        • 28.01.2010
                        • 11
                        • Novi Sad/Beograd

Ja bih to recimo napisao na sledeci nacin :"
                        NAIME, uzrokovano amortizacijom trenutnog motornog vozila u mom posedu zeleo bih da trivijalnih KAJS STADIJEM nadjem optimalnu strategija prema novijem motornom vozilu u odnosu na trenutno u mom posedu. Po odabiru optimalnog slucaja prethodnog istrazivanja sprovesti FIZIBILITI studiju kojom bih uvideo trenutno za mene nesagledive aspekte AKVIZICIJE novijeg motornog vozila naspram reparacije trenutnog motornog vozila u mom vlasnistvu.

"

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Naime , meni se povraca kada vidim politicare da se (narodski) prose ravaju na televiziji. A tek na televizijama voditeljke koje akcentuju televizija na tele...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Imam li ja pravo na odštetu zbog neovlašćenog objavljivanja moje slike u ovom forumu? Ili se samo radi o neverovatnoj sličnosti? Naime to je moja slika bez proteze! Koju skidam samo kad perem preostale zube.

Uki izvini, možda nisi očekivao, da se u ovo izrodi!

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Uki, to "naime" u stvari niko ne koristi u govoru, samo u pisanju ! Ja ne mogu da se setim kad sam cuo nekog da je rekao "naime".
                              Uostalom , budi sretan sto jos niko nije napisao "na ime" , posto ima sijaset takvih primera

Eto, npr. Djukic : je napisao "prose ravaju" , a ja bi to napisao "pro-seravaju" (kao neki tamo "seravaju", a ponekad i "proSERAVAJU"

Djukicu, ne ljuti se, al' nije se moglo odoleti, glagol je mnooogo jak

Evo, moja zena upravo tvrdi da je proseravanje pridev , a ne glagol, napravih sebi svadju u kuci....
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                              X