SMS plaćanje parkinga - NEZAKONITA RADNJA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • [darkside]
    CBC Veteran
    • 19.03.2009
    • 107
    • Beograd

SMS plaćanje parkinga - NEZAKONITA RADNJA

SMS plaćanje parkinga u Srbiji nije po zakonu. To ne može da prođe ni u jednoj državi na svetu, pa su smislili da to uvedu kod glupih Srba i mi smo naravno oberučke prihvatili. To je nezakonita radnja jer se vrši kupoprodaja usluge bez fiskalong računa, nema nikakvog zvaničnog traga o tome itd. Što se tiče sigurnosnih propusta, to je tek za one koji su sa Marsa pali: čovek koji kuca kazne to može da radi i kod svoje kuće - čuka broj table BG (pa neki nasumični brojevi tablica), ili broj koji je video i zapisao! I šta? Kazna se stvori pritiskom na dugme, i to je to!! Ja bio na Bahamima, kola u garaži, a neko bio dokon i dok je gledao utakmicu pisao mi kaznu za parkiranje. Mislim, to je toliko smešno da nemam reči. Gde je dokaz da sam ja parkirao kola tamo i u to vreme?

Firma koja je odradila software za to je Hrvatska i JEDINO je tamo to mogla da uvede. Nigde više nisu mogli, a probali su. Svi su ih naglavce izbacili takoreći, jer ovakva glupost nigde ne može proći pravni okvir.

MISLITE O TOME dok mahnito čukate broj svojih tablica u mobilni sledeći put!
    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: SMS plaćanje parkinga - NEZAKONITA RADNJA

nije kazna vec doplatna karta...

cela ta prica oko parkiranja je velika prevara jer je uredba donesena na nivou grada a ne drzave. dakle, obavezni smo da placamo pretplatu RTS-u jer je zakon o tome izglasan u skupstini ali placanje parkinga je uredba donesena u skupstini grada Beograda, Nisa, NS, KG i td... a kako skupstina grada nije zakonodavno telo ta uredba je ... ja licno ne placam parking niti cu sve dok se to ne bude regulisalo zakonom.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

Izvini ali ja sam u Grckoj platio po istom sistemu kao kod nas
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Ne bih ovaj tvoj komentar ( darkside) bas uzeo zdravo za gotovo, pogotovo sto parking servisi imaju ugovor sa nasim mob. operaterima tako da traga u poslovanju svakako ima a da li zloupotrebe ima pa svakako da ima ali ipak mora de se uslika, ne moze nista da prodje bez slike. ..
        Ako vas nesto do detalja interesuje ja mogu da se raspitam kod prijatelja koji je inace podparol Parking Servisa U Novom Sadu , tako da sam mogao da cijem mnogo o tome sta se radi kako i sta se tek planira.
        Izmedju ostalog uvek su tu kiosci, ti odes i kupis tiket , zagrebes i postavis na shoferku i miran si znas da si platio svima i p.servisu i drzavi i gradu ...a usput si "sigurno" uzeo fiskalni racun na trafici Jel ?????

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Ne dobijes fiskalni racun ni kad placas racun za mob. telefon na kraju meseca, zar ne? A na istom je uredno prikazana usluga SMS parkinga sa uracunatim PDV-om, sta je problem?
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

U novom sadu ne može da ti izda doplatnu kartu bez slike kola sa svih strana da ima dokaz da nije zatekao parking kartu na mestu, a sistem beleži da nisi platio sms-om (koje je sasvim legalan način plaćanja), i to ljudi čekaju i po 20 minuta pre nego što lupe "kaznu", sasvim su fer, znam iz iskustva.

Ne vidim u čemu je problem, čak sam oduševljen tim načinom.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Ma jok treba da ukinu placanje sms-om pa onda da jurimo kontrolora ili kiosk sa kartama

@Zverko

Kako ne placas parking?Ne parkiras u zoni uopste ili skupljas kazne?
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

Mozhda samo skine tablice...

I love my

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Da, to ce bas pomoci...

Ne skuplja kazne nego doplatne karte. Osom toga, sta ako ih ne plati? Posalju mu opomenu pred tuzbu, koju ignorise. I sta onda?

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Pa verujem nista,ja znam jednog koji ima gomilu tih doplatnih karta i nista,cak ga niko i ne cima...Nego cak je neko i ovde na forumu spominjao da nije mogao da registruje auto zbog neizmirenih kazni za parking?To bi mogao da bude problem ako uvedu.

edit:
                    evo teme viewtopic.php?f=7&t=27599&hilit=registrujem+kazne ,samo je ovde izgleda za placanje kazni zasluzna sluzbenica na tehnickom pregledu

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Cista glupost. Da ne kazem nesto drugo...

Ja jednom zaboravio da platim zvake na trafici pa nisam mogao da registrujem auto.

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

U Srbiji je sve moguce pa i ta ******stina.
                        Btw naso sam tu temu,eno je u prethodnom postu...

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ne znam kako ja onda svake godine uspem da registrujem 4 automobila, na vlastito ili suprugino ime, od kojih 2 imaju mozda 10 neplacenih doplatnih karata. Poslednji registrovan pre jedno mesec dana, apsolutno niko ne pita nista za parking servis, ne znam odakle nekome ideja da to uopste proveravaju i da imaju NACINA da provere.

Isto kao i za toboznje provere na granici, pa ako nisi platio doplatnu kartu ne puste te preko granice dok ne platis - niti proveravaju niti mogu da provere. Prelazim granicu 2-3 puta nedeljno automobilima od kojih svaki ima neizmirenih doplatnih karata, i nikad nikakav problem, a redovno proveravaju preko sistema na granici, i mene i auto.

Sasvim je druga prica ako imate neplacene kazne koje vam izda policija ili sudija za prekrsaje.

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Ma ne mozes preko grane ako nisi oprao zube

U vrhovnom sudu je u proceduri provera zakonitosti svaka odluka u svim pomenutim gradovima. Ne odnosi se na doplatne karte, nego na uzurpaciju zemljista u te svrhe. Pojednostavljeno, gradske vlasti su zloupotrebile mogucnost, pa su ispartali sve sto su mogli, svaki prostor 1x4m gde su mogli da zavuku cetku, umesto da obeleze samo prostor oko bolnica, uzi centar, sportske hale i sl.

Stalno pricamo o nemogucnosti registrovanja , a to je apsurd, MUP nema veze sa parkiranjem osim ako nije zabranjeno znakom. MUP se naslanja na zakon, a zakon se ne krsi posto je ispartano tamo gde je parkiranje dozvoljeno.

Da dodam da sam odavno u Zverkovom timu : doplatnih karata imam sijaset, nekad bacim , neke cuvam, ponekad stigne neka pretnja iz neke advokatske kancelarije. Vidim i 206 nije za bacanje.... mozemo da se menjamo ako hocete . Nishke su bas lepe, bele sa plavicastim aplikacijama
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

[darkside] izrekao si dosta pausalnih stvari bez ikakvog argumenta

Kao sto ti je receno, placas PDV na poslati SMS i mobilni operater transferise novac parking servisu (BTW. i profit ostvaren time kod oba preduzeca podleze porezu na prihod preduzeca)

Sam sistem naplate funkcionise dosta lako i brzo i za razliku od nekih sms sistema za parking (vidi dole), ne treba da se registrujes, placas karticom, itd

Evo kako su resili u Lonodnu recimo...

Inace, se slazem da je cela naplata parkinga u Srbiji sprdnja, jer osim sto su zone lose postavljene i presiroke (a imaju i mnogo kratak vremenski limit), nema (osim donekle u Beogradu) dovoljno javnih garaza, gde mozes da parkiras auto koliko ti zelis....da ne govorimo o neadekvatnom sistemu javnog prevoza

Comment

Working...
                              X