Re: SMS plaćanje parkinga - NEZAKONITA RADNJA
SMS plaćanje parkinga - NEZAKONITA RADNJA
Collapse
X
-
Ustavni sud je na sednici pokrenuo postupak i za ocenu ustavnosti odluka skupština Beograda, Novog Sada i Inđije kojom su uređena pitanja javnih parkirališta.
Mislio sam da se odnosi na svih 6 gradova, a ispada da je zatajio neki poslanik iz nase gradske skupstine...
Nista, posto sam ostao sam-samcit, moracu sam sebe da pozivam na gradjansku neposlusnost.
Nego, kako prk.servis zna da li je vozilo vlasnistvo fiz.ili pravnog lica ? Jedino je MUP mogao da da takvu informaciju. Kad je uzimanje para u pitanju - sve je tip-top azurno i sve sluzbe saradjuju besprekorno. A kad treba da se nesto ucini obicnom smrtniku, to je onda peripetija do bola. Da bi dokazao da si drzavljanin, treba da neko iz galibabinca otvori knjigu iz 1949. pa da prosledi pismeni dokaz MUPu u gradu gde zivis....a ako im se ta knjiga raspadne usled pipanja od bureka masnih prstiju - nista od dokaza o drzavljanstvu !
I ako istekne registracija za 10 min i zaustavi te saobracajna - odmah te privode na 24h da ne bi slucajno ponovio isto teroristicko-vandalsko delo koje podriva celokupni monetarni sistem mile nam zemlje !
Opet se osecam kako tito na bombaskom procesu, u pravu je bio covekOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Moje iznenadjenje kada sam video da su i u Backoj palanci napravili zonu i naplacuju parkiranje SMSom???? Zaraza lopovluka se siri velikom brzinom...
Comment
-
-
Originally posted by deki-asconaUstavni sud je na sednici pokrenuo postupak i za ocenu ustavnosti odluka skupština Beograda, Novog Sada i Inđije kojom su uređena pitanja javnih parkirališta.
Mislio sam da se odnosi na svih 6 gradova, a ispada da je zatajio neki poslanik iz nase gradske skupstine...
Nista, posto sam ostao sam-samcit, moracu sam sebe da pozivam na gradjansku neposlusnost.
Nego, kako prk.servis zna da li je vozilo vlasnistvo fiz.ili pravnog lica ? Jedino je MUP mogao da da takvu informaciju. Kad je uzimanje para u pitanju - sve je tip-top azurno i sve sluzbe saradjuju besprekorno. A kad treba da se nesto ucini obicnom smrtniku, to je onda peripetija do bola. Da bi dokazao da si drzavljanin, treba da neko iz galibabinca otvori knjigu iz 1949. pa da prosledi pismeni dokaz MUPu u gradu gde zivis....a ako im se ta knjiga raspadne usled pipanja od bureka masnih prstiju - nista od dokaza o drzavljanstvu !
I ako istekne registracija za 10 min i zaustavi te saobracajna - odmah te privode na 24h da ne bi slucajno ponovio isto teroristicko-vandalsko delo koje podriva celokupni monetarni sistem mile nam zemlje !
Opet se osecam kako tito na bombaskom procesu, u pravu je bio covek
PS zna da li ja auto na fizicko ili pravno lice na osnovu podataka iz saobracajne koju stavljas na uvid pri kupovini pretplatne mesecne karte. Meni uvek traze licnu kartu i saobracajnu da provere da li sam vlasnik auta i da li zivim gde tvrdim da zivimBez licne ne daju da produzim mesecnu kartu iako je placam od uvodjenja zone.
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Originally posted by djukicSvaki oblik diskriminacije je zabranjen. Kad mogu pederi da taraze svoja prava ocu i ja da trazim da kao vlasnik firme imam sita prava kao i neko fzicko lice sa istim automobilom.
Najvece ulaganje parking servisa je farba i softver za naplatu parkiranja...Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
To niko ne spori, i niko iz te firme ne trazi da ima bilo kakve povlastice po pitanju toga sto ima 2, 20 ili 200 auta. Platice svima parking kartu, godisnju ili mesecu, pa trazite parking po zoni kao i svi ostali. Ako nadjes parkiras se, ako ne nadjes nisi nasao, trazi dalje kao i svi ostali. Razlika je u tome, dakle, sto i te firme voze iste automobile sa istim obavezama i pravima na isto mesto pod istim uslovima kao i svi ostali vozaci - samo sto za njih parking karta kosta 10x vise.
Da imaju neke povlastice tipa prvenstvo pri parkiranju, zonu samo za firme, sta ja znam - ali nemaju. Nego jednostavno za istu uslugu placaju visestruko skuplje. E, TO je problem.
A 200 ljudi koji koriste tih 200 auta ce svejedno morati da dodje na posao, i da se parkira negde, tako da 200 auta dolazi pa dolazi. I neshvatljiva mi je njihova logika - daj da odrapimo firme po dzepu da ne parkiraju sluzbene automobile u centru? Pa sta su time resili, da li neko zaista ocekuje da ce neko da ostavi auto van zone pa nastavi peske do posla, ili prevozom? Pre ce biti da je u pitanju samo jos jedno ****snje ovaca sa levim izgovorom, nista vise.
A i ne vidim na koji nacin i zbog cega bi trebalo diskriminisati vozila firme koja ima sediste u zoni u odnosu na nekog ko je u istu tu zonu zabasao slucajno iz drugog dela grada, i ne mora BAS tu da se parkira. Po nekom pravilu, ta firma kojoj je tu sediste ima vise prava da ostavi svoj auto unutar te zone nego taj "sa strane" - pa opet nije tako. I ne treba da bude, ali opet ne treba ici ni u drugu krajnost diskriminacije.
Comment
-
-
PS Beograd je pustila korenje i u mom mestu. Tako da su od prosle godine uveli zone parkiranja i placanje SMS-om. Cak su ogranicili parkiranje u zoni I na 2 sata. Covece kao da je Palanka Beograd.
I nema ono vise 15min pa tek onda da pisu kaznu ako ne platis, sad vec posle 5min pisu kazne.Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks
Comment
-
-
Evo da se i ja pohvalim da sa dobio opomeu pred tuzbu od advokatske kancelarije koja je u beogradu a koverta sa papirima i slikama poslata
iz Vrnjacke Banje gde je i navedeni PS i gde nije placen parking.
Ovi imaju i slike vozila ali je slikano u razmaku od 3 minuta tri slike su mi poslali uz opomenu (u crno beloj varijanti), za sada se jos ne uzbudjujem ali videcemo sta ce biti dalje,
interesuje me da li neko ima iskustva ko je iz Vrnjacke banje ili nije platio parking SMS-om.
Comment
-
-
Ovaj sistem postoji i u Krusevcu oko 2-3 god. Takodje i ovde postoje zone i vremensko ogranicenje. Prvo totalno je idiotski da u ovako malom gradu postoji ogranicenje od jednog sata kada ti je sve na 10min. Boli me uvo da premestam kola. Par puta sam iskusavao srecu i posle 2-3 sata opet nisam imao nikakvu kaznu, sto bi reklo da ovaj sistem polako ovde izumire. DOk recimo imam druga koji vec godinu dana vuce 10ak kazni a opet normalno registruje auto i prelazi granicu. Nije toliki problem tih 20din nego je problem sto ja ispdam neki majmun sto placa a baja pored mene u petici sedi vec 5 dana.
Skoro je bas bila neka frka ovde, lik dolazi do svojih kola i zatice kaznu i dolazi lik iz parking servisa i oni se tu peglaju 2 sata. U tom momentu nailazi lik koji je satro neka manga i ulazi u A6 sa recenicom sta se tripujes i placas to ja nisam platio nijednom od kada to postoji, uostalom pitaj lika iz parking servisa. Liku puca film i kako sam cuo izlomio je ovog iz parking servisa. Dakle problem je sto niko ne placa i sto su redari vune pa pisu samo nekim jadnicima. Ja sada treba da ispadam ovca a neko pored mene ustedi ladno 1-2k mesecno.
@206 Moj cale se bas nesto raspitivao oko te razlike izmedju cene za fizicka i pravna lica. Navodno, oni pod vozilima za firme prvenstveno podrazumevaju vanove i kombije i onda navodno zauzimaju vise mesta i ruze izgled itd itd... Neke nebuloze, uostalom nema veze s vezom, a i to sto su naveli kao argumente se uopste njih ne tice.
Comment
-
-
Čitav problem ovde je tehničke prirode. Niko ne bi trebalo da spori da parking mora da se plaća. Sećam se kako je bilo ranije, kruži se satima da bi se pronašao parking u centru grada. I parking se plaća svuda u civilizovanom svetu, ako hoćemo uređenu državu.
Ovde je problem što ovi na vlasti nisu znali kako da to ubace u zakonski sistem, pa smo došli do kontradiktornosti - državni organ (opština/grad) sprovodi ne baš zakonitu radnju naplate parkinga. Zašto? Verovatno što ovi na republičkom nivou nemaju vremena da menjaju sijaset zakona (o krivičnom postupku, Obligacionim odnosima itd.) da bi se plaćanje parkinga uskladilo sa propisima. A grad ne može da čeka, i onda imamo papazjaniju. Svaka čast Zverku i ostalima (znam veći broj ljudi) koji koriste nesposobnost vlasti i ne obaziru se na kazne (doplatne karte).
Comment
-
-
pa nije nam bas na cast ali mi je vise pun kufer da placam bagru i njihove bahanalije. kako se koji direktor iz PS promeni tako mu menjaju sluzbeni auto... ma bre...deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Evo informacije koja je stigla u moju medisku kucu a iz Parking servisa u Novom Sadu :
Iz JKP „Parking servis“ obaveštavaju da će narednih dana početi sa utuženjima svih nesavesnih vozača, koji su nepoštujući Odluku o javnim parkiralištima, dobili doplatne karte, a nisu ih platili.
Iz “Parking servisa” mole građane koji nisu izmirili ovu obavezu, da provere da li imaju neplaćenih doplatnih karata. Izmirivanjem ovih dugova, pre utuženja, izbegli bi se nepotrebni sudski troškovi. Sve informacije oko plaćanja doplatnih karata građani mogu dobiti na telefon info-centra 472 41 40.
Pa ko nije platio platice al preko suda ...bar oni tako misle .
Comment
-
-
Novim ZOBS-om je ovo pitanje regulisano kao i u starom, odnosno nikako jer se uopste nije pominjalo. Kao ni u bilo kom drugom Zakonu.
Tek sad niko nije obavezan da im plati nista za ove kazne zbog cinjenice da je pokrenuta ocena ustavnosti mehanizma po kom se naplacuju ove doplatne karte. Pa sad pokusavaju da uhvate "zadnji voz" i utuze koga mogu za slucaj da se odredba oceni kao neustavna, u kom slucaju nemaju pravo da vise tuze bilo koga niti da ti prilepe doplatnu kartu - dok to ne regulisu Zakonom.
Comment
-
-
odlicno, bas to mi je trebalo
jednog kolegu iz firme su utuzili, posto se nije pojavljivao na sudu. poslali su nam dopis da smo duzni da mu stavimo administrativnu zabranu na prihod dok ne isplati dugovanja ka parking servisu ...
pozvao sam ih, zahvalio na paznji i to je to
od onda se nisu javljali ...
to je bilo jos pre novog zakona...Pametniji popusta, ali mentalno...
Comment
-
Comment