Uplata pazara svakodnevno?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

Re: Uplata pazara svakodnevno?

Mozda se nismo razumeli. Ja radim na selu i tu je iznos dnevnog pazara, kada je ``visok datum``,jedva do 1000 dinara, ali kada stignu plate i penzije onda se to drasticno menja. Posledica toga je da je u proseku situacija zadovoljavajuca i da se i dalje nalazim u sistemu PDV-a.
    Samo sam hteo reci da u situaciji kada ima tako mali iznos pazara nema svrhe naredni dan ici i uplacivati ga posto troskovi odlaska premasuju iznos koji treba uplatiti, zbog toga mi je praksa da takve iznose uplacujem zajedno sa nekim narednim pazarom ili ako bas idem u grad pa mi je usput.
    www.paluba.info

Comment

• MarinaNS
      CBC Član
      • 09.04.2010
      • 29

-Pa kod tebe inspekcija zaluta jednom u tri godine razumem ja tebe ali,ako je cesto tu,bolje plati gorivo i idi u banku,nego da ti dodje reketas zvani inspektor i zvekne kaznu da ne znas sta te snaslo nasi zovu pa diktiraju pazare,mi to odradimo i odnesemo papire a oni plate kad stignu da odu u banku al su trgovacke u redu il kako se vec sad zovu,ponavljam ne radim str zato je pametnije da imas knjigovodju tebi ne bi trebalo da naplate usluge vise od 30e

Izmeni postObriši postPrijavite ovaj postInformacijaOdgovori sa citatom
      -

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Jasno mi je to za inspekciju jos od samog pocetka, a inace imam knjigovodju samo sto nije 30 nego 100e mesecno. i jedno vreme sam pazar uplacivao svaki dan dok mi nije rekao da mogu da ipak radim ovako kao sto sam opisao a da inspekciju ako naidje uputim kod njega a on ce sa njima resiti situaciju.
        www.paluba.info

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

pazar sine svaki dan, jedino ponekad omasim petad za subotu ali sve to nadoknadim u ponedeljak

ne volim da pomisle kako nesto nije u redu a i uvek trebaju pare na racunu, ako pomesam svoj novcanik sa firminim moz' da bude svasta

Comment

• MarinaNS
            CBC Član
            • 09.04.2010
            • 29

-100e? Svasta..dobro mozda..Ne znam koliko si naporan kao komitent
            -

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Nije, nego ljudi ne cene svoj rad, a nelojalna konkurencija radi svoje... penzionerka koja uzme 5 preduzetnika da im vodi knjigovodstvo po 30€, nema agenciju, nikom ništa ne plaća i njoj super, ne prati redovno propise, pa nekad nešto i zezne, a kao što znaš vlasnik radnje je odgovoran i on plaća kazne i ide u zatvor...
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• MarinaNS
                CBC Član
                • 09.04.2010
                • 29

-ne znam tacno bas cene jbg knjizare,cvecare,autoprevoznici,otpadi,optika,apot eke,gradjevinske firme,trafike,str,sztr,stur,doo mozda sam pogresila ne zameri jedino su komisioni otpali mogu da pitam mamu ako bas treba ja sam mislila da nije tako puno za jednu radnju ..u selu negde.
                -

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

Pa ne znam kod nas je takva cena,mozda je to i zbog toga sto je ovaj definitivno najbolji knjigovodja u opstini, a mozda i da bi odbio pojedine sa kojima nece da se zamlacuje, a mozda i zbog toga sto nisam SZR nego DOO.
                  P.S.
                  U svakom slucaju to i nije mnogo imajuci u vidu da njegove klijente poreznici gotovo da i ne posecuju. Mene su za 5 godina posetili samo jednom i to da bi mi urucili opomenu o neuplacenom porezu na dobit iako sam znao da to moram da uplatim ali sam se pravio pametan.
                  www.paluba.info

Comment

• Pele
                    CBC Senator
                    • 01.07.2006
                    • 262
                    • Požarevac

Ja plaćam 50 evra, za trgovinsku radnju ..... toliko mi je naplaćivala dok sam bio na dvojnom i u PDVu, i toliko mi je sada kada sam na "prostom", i van PDVa .... i da sam znao da je ovako dobro van PDVa, nikada ne bih ni tražio pri otvaranju radnje da udjem u PDV .....

Kakav PDV kakvi bakrači ...

Comment

• Bojan1212
                      CBC Senator XXL
                      • 15.07.2008
                      • 468
                      • Zemun
                      • Honda Accord

Originally posted by kuzmar
                      a mozda i zbog toga sto nisam SZR nego DOO.
                      E, to menja stvar. Sad MarinaNS daj ponudu coveku

Comment

• MarinaNS
                        CBC Član
                        • 09.04.2010
                        • 29

-
                        -

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Idi begaj, sad ispade da je jos 100 e malo sto placam ?!?
                          www.paluba.info

Comment

• MarinaNS
                            CBC Član
                            • 09.04.2010
                            • 29

-Malo je..Veruj mi.Ja se ne bih becila za racunarom i gubila u papirima za 100e.Jedino ako si od onih sto dodju jednom u tri meseca i donesu par faktura svaka po 450 000 i cao..
                            -

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Milsim da je teze omlatiti MP kalkulacije za STR sa 2x mesecnom nabavkom od po 1000 artikala, nego jedno pristojno preduzece sa cirka 10-ak racuna dnevno. Ili se varam ? STR ima onaj PK1 obrazac od 18 kolona iz koga nista ne moze da se vidi, a dvojno je ipak preglednije, mogu da se prate i kupci i dobavljaci preko kartica... da sam ja knjigovodja ja bih STR-ima naplacivao duplo vise nego preduzecima !
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• kuzmar
                                Moderator
                                • 18.12.2009
                                • 783
                                • Lazarevac
                                • Pezo 207 1.6 HDI

U svakom slucaju ko je kako do sada uplacivao verovatno ce nastaviti isto i ubuduce da radi.

Nego me interesuje nesto drugo, pa ako neko zna da mi odgovori. Posle koliko vremena zastareva potrazivanje neplacenih racuna za kablovsku televiziju?
                                Radi se o sledecem, iz revolta zbog loseg kvaliteta signala i nepostupanja kablovskog operatera po mojoj prijavi prestao sam da placam racune koji su uredno stizali. To stanje je trajalo vise od 2 godine (mislim da je u pitanju nekih 27 meseci), da bi se teko od januara ove godine kvalitet signala popravio i ja nastavio da placam racune ali od tog meseca. Do sada nisam imao ni utuzenje, ni iskljucenje niti bilo sta drugo. Interesuje me tacan rok zastarelosti ali i tacan clan zakona kako bih radi eventualnih nesuglasica mogao da se pozovem na taj clan zakona.
                                www.paluba.info

Comment

Working...
                                X