Legalizacija?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavm
    CBC Senator
    • 13.02.2007
    • 208
    • Beograd, Zvezdara

Re: Legalizacija?

Molim vas, ovde je uputstvo za beograd, a važi i za ostale gradove
    Добро дошли на званичну веб страницу града Београда. Пронађите информације о градским властима и службама, важним догађајима и животу у Београду

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by panto
      Tačno, bespravna gradnja je krivične delo. Prema zakonu koji je donesen, mislim 2003 godine, onome ko započne bespravnu gradnju, sleduje mesec dana zatvora, a započeti objekat se obavezno ruši. NIKO nije pozvan na odgovornost po tom zakonu, već je sad donet novi, po kojem se to sve može legalizovati . Uzalud je Dositej Obradović pisao: "Zlim običajem valja na svaki način ispočetka protivstajati, da se ne uvode i ne ukorenjavaju; zašto kad se već uvedu i utvrde, silom i na sramotu hoćedu da se za zakon drže i počituju". Ne zna ova gospoda, koja prima platu da radi na poštovanju i sprovođenju zakona, taj "govedarski jezik". J.b.š državu i njene zakone, važno je od ovog ludog naroda izvući još koju paricu, te ostati još koji dan na vlasti....
      Tačno tako. Sa jedne strane imaš ljude koji su radili po zakonu, čekali građevinske dozvole jer je bila priča da nijedan objekat koji je izgrađen posle 13. maja neće biti legalizovan a onda odjedno to više ne važi i ispade da su pametni oni koji nisu poštovali zakon. Isto kao za registraciju automobila koji su bili na CG table.

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Ja sam predao, tj. poslao sam papire za garazu. Jos za vreme one prve legalizacije 2003 godine tada sam predao za kucu. Od tada jos cekam jer opstina treba da izvrsi prekategorizaciju zmeljista.
        Ono sto je bitno je da posle 2003 godine NEMA VISE divlje gradnje. Ovo je trajalo do 2006 godine kada je ponovo receno od sad pa na dalje NEMA VISE divlje gradnje. E sad 2009 godine ponovo je receno NEMA VISE divlje gradnje a gradi se i dok ovo kucam (23.30h)...

Poentaje da se zadovolji forma, objekat necu prodavati i bas me zabole za legalizaciju. Imam papir da sam predo a oni nek se lepo hebu... Sa sve geodetskim slikama i ostalim ludorijama. Cak je cuveni Gradonacelnik rekao da je dovoljno da se prijavite. Skupstina grada ce doneti propise i olaksice i saopstice ih naknadno. Uzas. Sto se tice brzine, treba ce im 3 godine da sve samo razvrstaju a kako su brzi dolazi 2011 godina pred izbore a tada nece niko talasati

P.S. Sve sam sam zidao, nisam uzeo od drzave stan, kredit ili bilo sta drugo ...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• MASEKR
          CBC Početnik
          • 04.04.2008
          • 5
          • Beograd

Ja bih samo zeleo da pitam da li neko zna da li je moguce
          legalizovati kucu ako se ne vodite na parceli kao jedini vlasnik?

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

moguce je, treba ti saglasnosti ostalih vlasnika. u mom slucaju konkretno, 25 ljudi mora da potpise u sudu...
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Cvrle je pitao:
              Zbog cega i na osnovu cega se mora platiti jos tih tricavih milion i par stotina hiljada dinara i sta dobijam sa time?
              U stvari se ne dobije nista, niti ce vrednost kuce biti veca, niti imas bilo kakve koristi od toga. Vec su kolege napisale da je to fora da se malo poveca budzetski pazar . U stvari , legalizacija je da neko u nekoj kancelariji unese neki redni broj u neki delovodnik i da odstampa jos 10-listova koje ce da ugura u fasciklu u kojoj stoji 50-ak listova sa istom sadrzinom kao onih novih 10 komada.

Sretna okolnost je sto je tvoj dom (kao i moj) napravio deda 60 i neke, pa cemo da prodjemo samo sa taxama, a i to mi je zao sto treba da dam. Moja matematika kaze da ce u najboljem slucaju sve da izadje malo jace od 1000 eur u 2. zoni u Nisu (geometri, taxe, nov projekat...)

Ne bih da citiram, samo da znas da potpuno isto (anarhisticki ) razmisljamo. Istini za volju, da se nisam zbog legalizacije svadjao sa zenom, ne bih ni sad podneo zahtev, nego 'ajd....1000 eur i vracam sexualni zivot u normalu
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
              X