Kupovina zlatnih poluga

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darth Malak
    CBC Senator
    • 26.05.2008
    • 207
    • Beograd

Kupovina zlatnih poluga

kao sto mozda neki znaju postoje razne vrste poluga ,malecke,male, srednje itd , u zapadnoj evropi gradjani mogu bez problema da ih kupuju ,deponuju , prodaju itd medjutim kod nas izgleda da jos uvek vazi neki stari zakon jos od vremena SFRJ da gradjani ne mogu kupovati takozvano valutno zlato tj. poluge se sertifikatom.
    malo sam guglao i nisam nasao podatak da li je takva kupovina moguca a nisam ni zvao zlataru majdanpek da ih pitam , jel neko nesto zna ?
    ne bi bilo lose kupiti , seka jos uvek traje , evrozona pred mogucim raspadom ( malo verovatno ali moguce ) americke fed. rezerve stampaju li stampaju dolare ...
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Kupovina zlatnih poluga

Matori, pa ceo svet je pao na tu foru, kupovina monetarnog zlata. Zbog toga mu je i cena skočila. Sada ti je kupovina zlata jednaka bacanju novca u Savu. Opametili su se ljudi, a i fondovima koji prodaju IJ sa bazom u monetarnom zlatu pada biznis.

Bolje kupuj fjučerse na naftu i neke plemenite metale. A ako hoćeš baš nešto čvrsto u ruci, onda platina. Njoj počinje ubrzano da raste vrednost i manje češ da se izložiš!!!!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Darth Malak
      CBC Senator
      • 26.05.2008
      • 207
      • Beograd

ma moze i platina nije problem nego nisam nasao ama bas nista kod nas , bas cu pozvati zlataru majdanpek da ih pitam...

nego radim Grckoj firmi pa ih malo i zaj***vam da ce proci kao mi 90-tih , cak sam i pokazao onu nasu novcanicu od 500 000 000 000 dinara a plus sto Angela Merkel kaze svi oni sto ugrozavaju euro zonu treba da izadju tj. da se izbace

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma ljudi ne nasedajte na provokacije berzanskih mešetara. Sutra će se zlato vratiti na nivo od pre par godina, pa će biti kuku lele, kao inflacija. Preko noći će se izgubiti i 60%. Taman kada je stala jagma za monetarnim zlatom i primirile se strasti na berzama, kao zatvaraju se neki zlatni rudnici u JAR. Pa samo ako rasteš na dudu možeš da nasedaš na to.

A Grčka je posebna priča. Ono što su Grci potrošili, to će Nemci da plate. A slično će biti u svim mediteranskim neradničkim zemljama.

Zato je bilo par pametnih evropskih zemalja koje su ostale van EU monetarne zone u cilju izbegavanja uravnilovke.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Moram da prodam moje poluge odam

Kad pomenuste Grcku sta mislite o sezoni ovoj. Da li da zurimo sa uplatama letovanja ili da cekamo tu uranilovku?
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma tamo je država u problemu. Zadužila se preko mere, ali ne i pojedinci. Mada ako bude štrajkova, neće stranci dolaziti masovno, a onda sledi pojeftinjenje u avgustu!!!!

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ma tesko da ce nemci da plate. vis da ih teraju da prodaju zemlju tj u fazonu vozis mecku a nemas pare da je odrzavas. ni spanija a bogami i portugal nisu u boljoj poziciji a sve zajedno ih prati italija. jedino nemci, francuzi i UK imaju kintu + sto jedino oni i skandinavci cuvaju svoju monetu ... no, videcemo sta ce biti. u svakom slucaju ja nedam agencijama ni cent nego prva polovina avgusta... brrmmm i pravas grcija. btw, ako neko ima visak para pa bi da ga ulozi u nesto sad je trenutak za kupiti nekretninu u GR na moru !
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Darth Malak
                CBC Senator
                • 26.05.2008
                • 207
                • Beograd

eto , samo da dobijem na loto jednu sedmicu i eto mene kupujem par grckih ostrva , ionako jos malo pa bagatela... pa onda ipak malo zlata u svici

generalno silom prilika poznajem dosta Grka i gospoda koja rade ovde ne kukaju , firme im sve zivo placaju,imaju extra plate i ne pada im napamet da se vracaju , svim silama pokusavaju da ostanu i da se ne vracaju nazad ali oni sto dolaze iz Grcke kukaju na sav glas... pricali smo cesto i pre nego sto je Grcka vlada objavila dug i sve ostale probleme , da veoma lose zive , prosecne plate kako kazu su oko 800-900 evra , niko nema para da kupi svoj stan , iznajme stan u takozvanim jeftinim krajevima Atine gde ima dosta kriminala itd jer ne mogu u nekom boljem kraju, cene su visoke ... mada kad im ja ispricam kako je kod nas bilo devedesetih odma zacute i ne veruju da je bas tako bilo ali kad se malo bolje raspitaju onda pitaju a kako smo preziveli ?

a sto ce cena letovanja tice kada ih uporedim sa proslogodisnjim i nisu nesto snizili a opet su mi kukali kako im je turisticka sezona propala , nasta ih ja odmah bodem sa Turskom kako je bolja usluga, nize cene itd

ako ne naprave bolju ponudu i ova im nece nesto biti ali oni se kao uzdaju u Srbe jer su nam ukinute vize ...jbg

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Pošto je tema bila o zlatnim polugama, a počeli o Grčkoj. Ko nije pazario monetarno zlato do sada i ne mora, nije hića. Ko ima višak novca, pravac Albanija pa neka kupuje zemlju na jonskom moru oko Sarande. Još uvek je džabe, a cene non stop rastu. Usluga je na nivou Turske od pre 10 godina, znači potencijal.

Što se tiče cene nekretnina u Grčkoj, i da bankrotira Grčka vlada, ne znači da će to mnogo uticati na cenu nekretnina privatnih vlasnika. A ostrva, pa to će kupovati bogati grčki amerikanci, kao i što je ostrvo Scorpios bilo u vlasništvu Onazisa.

Comment

• Darth Malak
                    CBC Senator
                    • 26.05.2008
                    • 207
                    • Beograd

pa da lepo zatvorimo temu , ja bi ipak kupio tozla i ima neka firma u Novom Sadu ( Svajcarska firma ) koja nudi te usluge itd ... naravno kad bi imao para
                    suma sumare mislim da ce seka jos dosta potrajati , da li u vecem ili manjem obimu ne znam ali ce se naci veliki svetski igraci ( mesetari ) da je odrzavaju i da izvlace ogroman profit

Comment

Working...
                    X