Zabranjena Istorija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MASEKR
    CBC Početnik
    • 04.04.2008
    • 5
    • Beograd

Zabranjena Istorija

Sticajem okolnosti skoro sam pogledao predavanje
    prof.dr Jovana Deretica na temu istorije Srba (kao citavog naroda ,ne kao stanovnika drzava koje su
    nosile to ime) i prosto sam se zaprepastio.Naime jos od ranije mi nije bilo jasno kako to da ucimo da
    su se sloveni doselili na balkan u 7 veku a da su lepenski vir i vinca nalaziste kulture stare 7000 god.
    Prof. Dretic je 30 god istrazivao stotine antickih pisaca i otkrio frapantne stvari pa u svojoj knjizi navodi
    preko 200 antickih pisaca koji spominju srbe pre Hrista.Nastavak sledi moram s posla...

Nastavak..
    Naime o doseljavanju slovena na Balkan(inace ovo ime pocinje da se koristi tek od 18. veka) postoji samo jedno svedocanstvo Konstantina
    Porfirogenita koji i nije bio istoricar nego car.Skoro je organizovana tribina gde su ucestvovali predstavnici srpske istorijske skole
    iznevsi dokaze da Konstantin nije pisao to svedocanstvo jer se spominje ossoba koja je zivela 200 god posle njega.
    Ne postoji nijedan pisani trag o bilo kojoj bici ili sporazumu. Dakle skupina divljih plemena dolaze sa Karpata ,pobedjuju najbolje rimske
    vojske Dacane, Tracane..itd.. i tu se naseljavaju.A o tome nigde pisanoga traga!!!E sad nasuprot tome imamo vincansko pismo sa
    cijih 27 slova i ja sada pisem.Imamo svedocanstva o osvajacu koji se zvao Serbo (!!!!) Makeridov-da liste culi za njega? Ni ja nisam do tog momenta
    ali otkucajte na netu pa cete videti...Covek je iz Raske i ziveo je 2000 pre Hrista i po njemu je ovaj narod dobio ime Serbi.On je bio proglasen za boga Serbona.Imate zakonin u gradu Xantosu u Turskoj(nekad se zvao Srb) star oko 3000 god na kamenu velikom ka kuca gde sve pise serbskim pismom..
    Dosta od toga bi i mi mogli sada procitati.Inace pismo serba bilo je serbica i tako se zvalo sve do berlinskog kongresa. Tada se serbica naziva cirilicom a cirilica
    (pismo koje je cirilo doneo od hazara) naziva se glagoljicom. Znaci prava pisma bila su serbica i cirilica a ne cirilica i glagoljica!
    Inace ja pisem u dahu ali ako bilo ko hoce neki dokaz ili citat neka pita rado cu odgovoriti....
Working...
X