Automatska maska za varenje!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

Automatska maska za varenje!

Koju masku iz naslova kupiti za 10 000- 12 000 din.?Koristio bi je uz vac aparat u auto limariji.Neka polu profi bi zadovoljila moje potrebe.Koju marku da gledam i na sta da obratim paznju(koji odziv,DIN,baterija/solarna ...)?
    viewtopic.php?f=15&t=31792
  • djape1977
    CBC Senator XXL
    • 08.03.2008
    • 401
    • bg
    • fiat 132 i lada 2103

Re: Automatska maska za varenje!

za te pare neces naci dobru. kvalitetne su od 20.000 pa navise.

Comment

• rudic.m
      CBC Senator XXL
      • 30.07.2008
      • 407
      • Odžaci

To su vec profi maske za neku ozbiljniju upotrebu.
      Kakva je marka Castoline?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kad izgubiš oči (vid) sasvim će ti biti svejedno što je ova poluprofi ali je zato bila jeftinija. Nije maska bušilica pa da se kaže ovom se radi 8 sati i pritiska se pa treba da je Hilti a za par tipli može bilo koja. Ovde se radi o brzini odziva i kvalitetu filtriranja. Nemam pojma o današnjim maskama (proizvodjačima) ali kad sam onomad hteo da je kupim, koštala je kao dobar polovan auto.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• djape1977
          CBC Senator XXL
          • 08.03.2008
          • 401
          • bg
          • fiat 132 i lada 2103

recimo da je stvarno dobra oko 400e, upotrebljiva je oko 200e a jeftinije su potpuno neupotrebljive za to sto ti hoces. fora je sto jeftine maske u modu pre zatamnjivanja ne propustaju dovoljno svetlosti da bi video gde ces da varis. samim tim moras da je podignes da bi se namestio za varenje pa da je spustis pre nego sto pocnes a onda gubi svaki smisao. funkcionisu napolju, na suncu kako treba ali unutra, pod vestackim svetlom, trebaju ti halogeni reflektori da bi video nesto. steluje se samo stepen zatamnjenosti kad je u tamnom modu ali ne i u svetlom modu

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Nemoj stedeti na takvim stvarima,bolje sacekaj jos 1 mesec pa kupi kako treba nego da se upropastis za par stotina eura
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• rudic.m
              CBC Senator XXL
              • 30.07.2008
              • 407
              • Odžaci

Djape,vidim da se ti razumes pa mi reci koje su karakteristike koje mora da zadovolji(koja je min. brzina odziva,koja podesavanja da ima,baterija ili solarna ...)

Comment

• djape1977
                CBC Senator XXL
                • 08.03.2008
                • 401
                • bg
                • fiat 132 i lada 2103

ne znam da ti kazem napamet. http://shopping.kelkoo.co.uk/ss-automat ... elmet.html
                sto krace vreme reakcije to bolje i pre kupovine kroz svaku pogledaj u osrednje osvetljenoj prostoriji vidi li se stagod. ja bi pre na baterije. nisam neki pristalica teorije o solarnim celijama u ovom slucaju. meni baterija traje vec 2 godine.

Comment

• SAAB PoWeR
                  CBC Senator XXL
                  • 26.04.2005
                  • 1394
                  • tu iza coska(Milwaukee USA)

ja imam 3M SPEEDGLAS 9002X probao sam ih vise vrsta ali neverujem da ima bolje , neznam koliko kostaju kod vas , ali ako si se stisao i neces da kupis kvalitetniju znaci da su ti pare vaznije od tvoih ociju .

sa ovom maskom mozes setovati svetlost a i jako je dobra za varenje sa TIG aparatom , kada nevaris , nema potrebe da je dizes sa glave vidis kroz nju isto kako da imas suncane naocare na ocima
                  _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Trivo
                    CBC Senator
                    • 02.06.2005
                    • 202
                    • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Ja sam prosle godine kupio Optrel Satellite expert za nekih 250 eura,isao sam u Zagreb po nju i mogu ti reci da vrijedi sve pare.Ima i opciju zatamnjivanja od 5-9 sto ti je bitno kod zavarivanja malom strujom tankih limova.Ja radim sa TIG-om pa mi je zato trebala.Ima posebno podesavanje osjetljivosti i zatamnjivanja,brusenja i sl sto je dobro jer se losije maske znaju otvarati pod odredjenim uglom sto dovodi do trenutnog zasljepljivanja.
                    VW 1200 1972god.
                    VW Golf 1.3 1988god.
                    FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• rudic.m
                      CBC Senator XXL
                      • 30.07.2008
                      • 407
                      • Odžaci

Gde si je uzeo u ZG?Zna li neko da li su u Italiji jeftinije maske,posto imam rodbinu tamo?

Comment

• Gatti.Gatozza
                        CBC Senator XXL
                        • 26.09.2006
                        • 411
                        • Zemun
                        • Lybra 1.9 / XJ600S

Nisam siguran da Optrel još uvek može da se nabavi jer ih je kupio 3M, kao i švedski Speedglas pre par godina, kao i Peltor prošle godine. Speedglas u maloprodaji može da se nađe za nekih 32.000 dinara. Postoje solarna i varijanta sa baterijom. I jedna i druga imaju digitalna podešavanja zatamnjivanja , kao i vreme reakcije za tazličite tipove zavarivanja. Takođe, sa strane imaju prozore tako da možeš videti šta se dešava oko tebe. Ukoliko pored tebe ima još zavarivača, uz kacigu dobijaš isamolepljive pokrivače za te prozore. Plastika ispred filtera, kao i elektronika postoje kao rezervni delovi.
                        Ukoliko radiš u cisternama i nekim uskim prolazima, postoje varijante koje kombinuju maske za zavarivanje sa dovodom vazduha sa strane od kompresora ili sa filtera na pojasu. Ali to je već ozbiljna oprema koja daleko prevazilazi budžet koji pominješ. Ključne reči za ove proizvode su 3M Adflo i 3M Fresh Air.
                        MAZDA

Comment

• Trivo
                          CBC Senator
                          • 02.06.2005
                          • 202
                          • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Evo ti link http://www.unimex.hr/ firme gdje sam kupio masku.Ne bih znao da li ih jos imaju na stanju ali mozes provjeriti.Vidi kod nas grupa galeb da li zastupa neku marku,nisam siguran.
                          Speedglas sam vidio u merkuru i cijena je tu negdje oko 30 000 dinara kao sto je rekao Gatti.
                          VW 1200 1972god.
                          VW Golf 1.3 1988god.
                          FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• pzoric
                            CBC Početnik
                            • 22.03.2014
                            • 4
                            • beograd
                            • 123

Uspeo sam da kupim Optrel p550.

Comment