Burazer ima bicikl vec 9 godina, i sve je radilo ok. Medjutim svremena na vreme isao je sve teze, kocnice ne dodiruju tocak, tockovi nastelovani (imaju nove letnje gume), zamenjen prednji pogon bez zupcanika. Sajle od menjaca i kocnica su zamenjene i tu nigde ne zapinje, lanac je ociscen i podmazan. Problem jeste malo glup
ali imali neko nekakvo resenje sta bi moglo da ga koci. Prebacivanje iz brzine u brzinu je takodje problem i kao sto sam vec rekao bajs ide kao da ima 200 kila
, uzbrdo da ne pricam... Svaki koristan savet je dobrodosao, unapred hvala!!!
Problem sa biciklom..
Collapse
X
-
Re: Problem sa biciklom..
skines tockove, izvadis osovine, izvadis kuglice ili venac sa kuglicama, sve dobro operes, zamastis, vratis, osovinu dotegnes da se tocak u ruci lagano vrti a da osovina nema lufta. isto uradis i sa srednjim pogonom.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
-
-
Uradi kao što ti je Chubbs rekao i podesi konuse, lično mislim da ti se odvrnula kontra matica na konusu te se isti pretegao i blokira točak.

Konus dotegni do te granice da se osovina lako vrti a opet da nema lufta te kad to uradiš zategni kontra maticu tako što ćeš jednim ključem blokirati konus a drugim dotegnuti kontra maticu. Ukoliko je bicikl stariji nikad nećeš uspeti da dotegneš konuse do kraja a da točak nema par mm lufta ali neka te to ne brine. Ukoliko su ti se pojeli konusi što je veoma moguće kupi nove to ti je veoma jeftino a odmah uzmi i nove kuglice. Pozz.
Comment
-
-
Pa problem je kad treba da prebaci u nizu brzinu na zadnjem zupcaniku ( iz pete u cetvrtu ne moze nego mora u trecu pa da se nagura u cetvrtu i onda lanac padne na tu bzinu) ali mislim da treba da se nasteluje i ici ce kako treba..
Uradicu ovako kako mi je slobodank napisao,jos jednom hvala za sliku
Burazer nije redovno odrzavao bajs kad kod je nesto skripalo nije obracao paznju i sad kad je veci problem onda drz ne daj, hvala Bogu moj bajs ide ko raketa
a nadam se da ce ici i njegov
pozzzzz
Comment
-
-
Aham...
To sa prebacivanjem brzina, nije povezano sa otezanim pedalisanjem ( kada moram tako da se izrazim )
E sad sto se tice konusa i osovine probaj, mada mozda ja gresim, al zar konstrukcija osovine i konusa za tocak nije napravljena da moze samo da se olabavi, i tocak onda pocne da seta, a ne kontra?
Comment
-
Comment