576 eura za 34Mb

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

576 eura za 34Mb

Kao sto sam naslov kaze,toliko mi je iznosio rachum po povratku u Bech na mobilnom.Zbog prirode posla moram biti uvek dostupan i imati uvid u stanje u hotelu plus biti prikachen na email server ovde u firmi.Od petka uveche do srede 31.03.2010 sam napravio prenos podataka u roamingu oko 34mb,posle chega sam dobio poziv iz centrale da su obavesteni od TMobile da sam nakucao rachun od skoro 600 eura.Po povratku sam dobio rachun i ostao bez texta kada sam video da je protok samo 34MB....Normalno sam ulozio zalbu u TMobile i posto firma ima vise brojeva u samom TMobile ,nisu hteli da ostave to tek tako.I tu se pokazao vrh ledenog brega.Srbija je pre neku godinu potpisala neki sporazumni ugovor sa Eu zemljama o smanjenju roaming cena,ali nikada se toga nisu pridrzavali.Sam Tmobile ima problem jer ne moze da proveri navode Telekoma .Sto se tiche mog sluchaja,iako je mala cifra za firmu,radi se nechemu sto kod mog Big Boss-a izaziva revolt pa je tako odluchio da istera stvar na videlo.ostaje da se ceka sta ce izaci od svega toga,i pored svega sto nam serviraju u dragoj nam Srbiji ,i dalje se iste fore valjaju i muti i ovako mutna voda.
    Quo Vadis Srbijo?
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Re: 576 eura za 34Mb

Ti kao da zaboravljas kako nesto funkcionise u Srbiji.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Ja sam se nadao da se menja na bolje,ali svaka nada...ma nemam reči. A očekujemo da nas prihvate kao ravnopravne a ovamo sami sebi sečemo granu.

Comment

• Nezki
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2007
        • 409
        • Beograd

a stani zar ti nije bilo lakse da uzmes domacu karticu nego da budes u romingu?
        Opel Corsa C by Nezki

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Srbija je pre neku godinu potpisala neki sporazumni ugovor sa Eu zemljama o smanjenju roaming cena,ali nikada se toga nisu pridrzavali.
          Mislim da je ovde problem,ako sam dobro razumeo a ako ne onda se izvinjavam.

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

Originally posted by Nezki
            a stani zar ti nije bilo lakse da uzmes domacu karticu nego da budes u romingu?
            prijatelju napisah da po prirodi posla moram da se prijavim na servere sa mog broja telefona.za telefoniranje po Srbiji imam normalnu karticu.
            @stratos
            e bas tako

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• dris
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 172
              • Novi Sad

A u brate,
              To treba terati do kraja, ako treba sud stvarno su preterali.
              Jos nek mi neko kaze mobilni tel +ugovor na 2 godine.

Postao sam alergican na ugovore tog tipa...

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

kakve veze ima ugovor sa ovim? uostalom kupi telefon u prodavnici po punoj ceni pa nemas stavku 2 godine u ugovoru i mozes ga raskinuti kada god zelis.

nego, ne znam kako moze ovo da se dokaze na sudu. ok uzmes cifru podelis sa mb, dobijes koliko je po mb. kako doci do tog sporazuma koji je potpisan i sta tacno pise u njemu? ne verujem da pise fiksna cifra, od danas pa zauvek to kosta toliko. telekom moze na sudu da kaze, pa jeste, smanjili smo cene, sada je znatno jeftinije u odnosu na pre. slazem se da to treba isterati na videlo, ali kako?
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Zavisi kakva je računica recimo Telenor GPRS u romingu, prva zona, košta 0.69 po kilobajtu, bez poreza, i svaka sesija se zaokružuje na 100KB.

Tako da 1MB može da košta ako ih odradiš odjednom 1000x0.69=690 dinara, a ako si recimo istu količinu podataka (čistog protoka koji beleži brojač u telefonu ili na serveru) napravio tako što si svaki dan po 10 puta proveravao mail po 10kb-20kb onda...

30 dana x 10 puta na dan x 100kb na koliko se zaokružuje sesija kod postpaida, to je za njih 30000kb odnosno 30MBx0.69=20700 dinara za jedan do dva prenetih/korisnih megabajta podataka.

Ako tako računa i njegov provajder ili je takakv roming ugovor, ta 34MB i nisu skupa odnosno treba videti u koliko sesija je to odradio i na koliko se zaokružuju.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Uh, bas su te odrali....meni Vodafone naplacuje GBP 5 (oko 5.6 evra) po MB kad sam u Srbiji, pa su mi sledecih 24mb dzabe a svakih dodatnih 25mb placam jos 5GBP. Za pozive GBP 1.25/min da primim i GBP 1.69 / min da zovem.....

Ja tu nebih mnogo trazio krivcu u domacem provajderu, nego u tvom. Od kad su srezali na maximum dozvoljene roming cene u okviru EU (0.33 GBP za poziv, 0.19 GBP za prijem - 0.5p per kb do 1mb, posle 24mb dzabe - t.j. 5GPB koje ti naplate ), eU provajderi su poceli da deru gde mogu van EU. Interesantno je recimo da mi je sad u Singapuru bilo duplo jeftinije da zovem i primam pozive nego u Srbiji, ili Turskoj...nema bas pravila

Zivi s tim dok neko drugi placa cenu toga sto nismo u EU....

Comment

• skaarj
                      CBC Veteran
                      • 25.03.2005
                      • 176
                      • Novi Sad

@x9
                      Koristis Blackberry ili obican telefon?
                      *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Meni je prosle godine stigao racun od 250E. Blackberry usluga roming u Grckoj. Na srecu isto sam morao da budem zakacen. Nije skup protok koliko paketi, pa je jeftinije biti non stop nego se ukljucivati povremeno.
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

koristim Iphone.
                          i ja sam bio non stop nakachen.bio kako bilo Tmobile tu uzima najmanji procenat.da li to neko hteo da prihvati ili ne ,onolika cifra za 34mb je vise nego bezobrazluk.moj rodjak iz sapca je skoro bio kod mene u poseti i napravio je nesto oko 20mb ovde u Autriji.kada smo se zadnji put chuli rekao je da je rachum bio negde oko 2000,3000 dinara samo sto se tiche roaminga.ja sam proputovao pola Evrope sa tim istim telefonom,i koristio to isto.nigde nisam dosao u situaciju da se stidim sto moja drzava ili ko vec mulja i dalje kako mulja.ostaje jedino da sledeci put kada dodjem,cesce sedim za kompom i pratim email.a za ostalo moram da se snadjem.
                          @bezopasni
                          telenor ne da ima svoje fore nego je to chudo. a da cemo poterati preko TMobile poteracemo.sam TMobile kaze da je ta cena nemoguca.bilo kako bilo,raoming u Srbiji kosta kao da smo izgradili infrastrukturu na nivou Tokija.a ua realnosti je kao i uvek druga pricha.

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• petarp031
                            CBC Član
                            • 04.01.2008
                            • 91
                            • Uzice
                            • skoda octavia rs mk1

Slazem se da je to mnogo para i da je dranje, ali isto tvoj operater T mobile po ugovoru sa Telekomom obracunava u romingu (u Austiri) 2.03 din po 1KB, a tarifiranje zaokruzuje na 10/40KB (malo nejasno), pa kad u toku dana I phone proverava mail-ove, to jest se kaci na server, svakih 5 min tebi stigne 20,03 din (10KB), 12X20.3 (1 sat) x 24 sata u danu x 5 dana, dobijes cifru od min 300 eura, a I phone se mozda kaci na server i cesce od 5 min pa i kad ne primi nista obracuna se 1KB sto oni zaokruze na 10 ili 40KB, a ponekad i primi neki podatak, tj kolicinu u KB ili MB. Licno mislim da je sa karticom iz Srbije u Becu mnogo veca cifra za 34 MB od te koje je Telekom naplatio T Mobile-u. A znam da je sa nasom karticom u susednoj Crnoj Gori za manju kolicinu podataka ljudima stizao racun na preko 200 eura.
                            Sve su to igre, i svi su ista banda sa kojom se ne moze izaci na kraj. Mozda ti ovi iz T mobila i oproste dug sad kad kupe Telekom.
                            Pozdrav!!!
                            P.S sve cene su naznacene bez PDV-a i upotrebe poreza na mobilni telefon.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Zato je meni na blekberiju iskljucen data transfer kada sam u inostranstvu. Ima cak i lepa opcija OFF when roaming. Jeftinije mi je da nadjem internet pa laptopom ili Wifijem sa telefona pogledam mail nego ovako.
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X