Pomoc prijatelja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Pomoc prijatelja

Ja i moje kolege imamo veliki problem,zapravo dva.U mom gradu po statistici stare Yuge,ima najvise vozila po glavi stanovnika posle Maribora,ali nas ubi crna konkurencija,u celoj nasoj opstini ima nas samo dvadesetak prijavljenih radionica,a ostali rade na crno pa jos uz to zaposljavaju i 4/5 radnika,mi legalni ne mozemo da im konkuruisemo sa cenama,jer slozite ce se samnom imamo troskove oko penzionog,socijalnog,knjigovodstva...i mi svi ispadosmo glupi,niko od nadleznih organa nece da radi nista,jer cuvaju socijalni mir.a drugi je to sto je je jedna privatna firma koja je dobila sertifikat za reciklazu vozila,subvencija drzave za kupovinu Fiata,rastura vozila i prodaje delove po bagatelnim cenama,npr.alnaseri i alternatori po 1000 din,menjaci po 2500 akumulatori od 500 do 1000 din i da ne davim vise,a mi nemamo posla,jedino da kupimo ovce da cuvamo pored Morave.Molim moderatore da ne zakljucavaju temu jer nije politicke prirode,i stvarno bi svaka dobra ideja dobro dosla.Pozz
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Pomoc prijatelja

Ne mozes ti tu nista...cekaj da prodje seka i da dodje bolje vreme...zakon ce morati da pocne da se primenjuje kad tad...jedino da spustis malo cene,pa da ides na veci promet a manju zaradu...smisli neku foru da navuces ljude kod sebe...daj im neku garanciju,besplatnu zamenu ulja,filtera,antifriza,centriranje trapa i slicno...nego ajde mi posalji menjac za 2500 ako ima f18 za kadeta 5 brzina

Comment

• miskovolvo
      CBC Veteran
      • 22.02.2010
      • 171
      • Aleksinac

Zezaj se brate ti samnom,ne ljutim se,ja sam autoelektricar, a ne mehanicar,kako i koje cene da spustim,caeo alnaser kosta 1000 din,jedino dzabe da radim i da ga uz to castim delovima,oni to ne bi smeli tako da prodaju,ali vise im se isplati tako,nego u staro gvozdje,a gde smo tu mi,sta bi ti radio na mom mestu,menjao profesiju,mnogo sam ulozio da bih dosao dovde,i sta sad,lepo ja kazem ovce i Morava.Ajde smisli ti kakvu akciju da sprovedem,pa i moja deca jedu hleb,ovo vise nije zezanje

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Izvini brate,nisam znao da je toliko ozbiljno...probaj da napravis dil sa tim sto rastura krseve i ti da otkupljujes od njega alnasere i alternatore...pa ih onda ugradjuj za cenu koju smatras da treba...ako lupam izvini jos jednom i ne zameri...pozz

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Jedino jos Novi Sad i Beograd imaju neki standard, ostalo je sve uporpasteno, prodano i osiromaseno.
          Tvoja opstina ima puno nezaposlenih, pa da bi sacuvala osnovno pravo na egzistenciju i neku socijalnu pravdu da svako zaradi za sebe, nece da u radi nista! Zamisli kada bi tu vecinu zatvorila, opet bi ostali ljudi na ulici i bez posla, a ko zna koliko taj jedan zaposleni ima na grbaci.
          Kod nas cepaju sve i svasta, ali Rome ne diraju za prekrsaje, jer znaju da nemaju para i da im ne mogu nista. To ti je ta svest o kojoj ti pricam, siromasnog nemas za sta da uhvatis!
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

Ima puno nezaposlenih,to jeste,ali ako npr.ja zatvorim radnju,idem na biro,i trebam da primam mozda godinu dana pare od biroa,ko to placa,neka se prijave kao pausalci,neka imaju neku obavezu,kod mene u ulici u krugu od 100metara ima verovali vi ili ne 18 radionica,i svi voze kola,idu na more,sredjuju kuce,a ja neznam zadnjih 5 godina sta je godisnji odmor,jer nemam cime da idem.Mesecni troskovi firme su mi oko 20 000,pomnozite sa 12 meseci pa vidite koliko ja dam drzavi,a sta dobijam,nista.Da su te moje kolege sirotinja,ne bi mi bilo krivo,ne bih ni rec rekao,i pomogao bih im,ali ovako neko te pravi budalom,a ti mu nemozes nista,ali izgleda da me ne pravi jer ja to i jesam

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

vrlo nezgodna situacija,moraš se prilagoditi.kako?teško da će neko dati konkretno rešenje.konkurencija je velika,moraš u nečemu da odskočiš da zadržiš stare i dobiješ nove mušterije.ili još neki dodatni poso.neznam,ako će ti pomoći, saosećam sa tobom,dugačije ne mogu da pomognem,ovo je neko divlje vreme bez milosti,svako se snalazi kako zna i ume,država je kola pustila nizbrdo i nema od nje pomoći...

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Lepo zatvori radnju, prijavi se na biro, i radi na crno kao i svi ostali. Malo glup predlog, ali kud svi Turci, malom Muji ne vredi da je posten.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kubura16v
                  CBC Član
                  • 22.01.2010
                  • 68
                  • KG/CA
                  • Ibiza TDI

Slazem se sa prethodnim postom,jeste malo glupo,ali je jedino realno resenje trenutno... ODjavi lepo radnju i cuti,nista nikom ne govori,a radi kako si i do sad radio.

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Podrzavam 206-ticu,isto sam hteo da izjavim za dnevnik,ali mi je bilo trulo...pozz

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Lepo se skupite svih 20 ako je to tačna cifra i svi zatvorite radnje. Ja ću iz svog doprinosa plaćati vaš biro rada ali u ovakvim situacijama ne žalim, udri kontru i idi na more. Posle nek se pitaju odakle će da uzmu pare... Proveri ako zatvoriš firmu kao tehnološki višak da li imaš pravo na neke pare, prekvalifikaciju i sl. U toj situaciji razmisli stvarno o nekoj drugoj profesiji.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vidan KV
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2007
                        • 432
                        • Kraljevo
                        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

..Miškovolvo....Kolega,na žalost,ali u potpunosti te razumem.U gradovima poput naših je gotovo identična situacija.Dođe inspekcija i na moju primedbu kako mene trijarišu a ostalih 10 rade na crno dobijem odgovor ".....pa prijavite ih" ....jedno od rešenja je da se vi "legalci" organizujete pa zajednički delujete u smislu nastupa kod inspekcija,lokalne vlasti i sl.Ni njima nije svejedno ako kažete da ćete svi na biro .....i znajte da najviše boli kada se pojave one Kaligule iz poreske policije.....jbg,stvarno su jako gadna vremena.....a još i moj matori koji skoro svakodnevo me podseti sa rečima:"...a nije vam valjao Sloba?"....i što je još gore-U PRAVU JE! ......pozzzz!

Comment

• nina996
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2009
                          • 324
                          • leskovac

E ja te prijatelju moj razumem evo bas sam ovih dana dva puta iso za zrenjanin po dijagnostiku gore servisa da se ne nagledas prodjem kroz Beograd sve puno od servisa do onih supa na tosinom bunaru i svi rade i garaze pune a mi na jugu ih cesemo po j.... i opet ne valjamo to je dok se ne sredi situacija cuti i gutaj ne cesaj mecku da im ne zapadnes za oko pa da na****s;stipaj koliko mozes i guraj moj ti je savet a li i barem mirno spavas .pozdrav
                          Pirke

Comment

• somi_kac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2009
                            • 796
                            • Kać

Originally posted by 206
                            Lepo zatvori radnju, prijavi se na biro, i radi na crno kao i svi ostali. Malo glup predlog, ali kud svi Turci, malom Muji ne vredi da je posten.
                            To sam upravo ja hteo da kazem. Boli te uvo, kad cujes da su prvog kaznili zbog toga, vratis firmu ponovo. Mislim da ce do toga proci jos dosta vremena, a vise ti se isplati odjava i ponovna prijava nego porez po mesecnoj osnovi dok se sve ne dovede u red.
                            OPEL Astra 1.6i
                            OPEL Kadett 1.6
                            ŠKODA Favorit

Comment

• miskovolvo
                              CBC Veteran
                              • 22.02.2010
                              • 171
                              • Aleksinac

Izvinite sto nisam mogao da pisem,nije mi radio net. resio sam problem,idem u ilegalu,pa sto da se ja sekiram za drzavu kada nju boli uvo za mene,trebao sam to jos odavno da uradim,ako vas put nanese na jug,svratite na pice,jos jednom puno hvala.Pozz. Misko

Comment

Working...
                              X