Procentualno najvishe nekulturnih vozacha vozi...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

glogi

Mislim da bahatost vozaca nema nikakve veze sa markom automobila!
    Posto ipak covek upravlja automobilom,a ne automobil covekom,zar ne?
    Tako da ne razumem svrhu ove diskusije

http://www.bmw.tv

Comment

• 156V6
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 415
      • BEOGRAD

ima i te kako veze sa markom automobila pogotovu kod nas jer se po pravilu kurce oni sa vrlo odredjenim markama automobila,i to se ne moze nazvati slucajnost narocito kad se nesto ponavlja bezbroj puta.

za one koji ne vide svrhu ne mora ni da odgovaraju postujem skroz

mala paralela:92-3 god su u modi bile Kappa trenerke i Nike ne znachi da je italijanska firma Kappa seljacka a to sto su je ovde nosili najveci shabani druga je stvar,tako je isto i sa odredjenim brandovima kola danas.

Comment

• SALE
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2005
        • 841
        • Banovo Brdo

156tica je u pravu, samo ipak ne mozes generalizovati.
        Meni je smesno kad sednem u crnog napucanog BMW-a i vozim normalno, a ljudi ne veruju da ih pustam da se ukljuce ispred mene ili pesaci ne smeju da predju ulicu iako stanem da ih propustim.Dok sa Hondom svi gledaju da me seku il ne puste da se ukljucim ko da me mrze u njoj, pa onda moram malo da koristim bezobrazluk i obrtaje.
        A tek u jugu ili nedaj boze peglici tu samo moras da gledas ko te sa koje strane sece.Tako da uopste nije svejedno koja kola vozis.

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

Originally posted by glogi
          ...Tako da ne razumem svrhu ove diskusije
          Hmm, ako pratish automobilizam, zapazicesh da se ovakve ankete chesto rade...

Druga stvar, sam "personal image" koji pojedinac kreira je usko povezan sa odabirom odredjenog "brand name"-a, bilo u garderobi, satovima ili automobilima itd... Tema je krajnje interesantna, pitanje je kako je dozhivljavas, mozhda lichno? 156V6 je to slikovitije objasnio.

Ne znam za ostale ali najcheshce sam imao problema sa Golf dvojkama i Opel Kadetima... Kada zauzmu levu traku (pogotovo na autoputu), skidaju retrovizore? Najbrzhi su, shta li?

Tema ostaje ON.
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• karazoki
            CBC Veteran
            • 25.08.2005
            • 157
            • Krusevac

Originally posted by killaz
            Druga stvar, sam "personal image" koji pojedinac kreira je usko povezan sa odabirom odredjenog "brand name"-a, bilo u garderobi, satovima ili automobilima itd...
            Potpuno se slazem s tobom ego igra veliku ulogu i sam osecaj moci za volanom "brand name"auta.

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Pazi, naziv teme je "Najnekulturniji vozachi voze...", i onda sledi glasanje... Mislim, ako je cilj bio generalno okarakterisati ovaj ili onaj brend (u ovom sluchaju BMW, tacnije njegove vozache), onda tema kao takva ima smisla, ma koliko nebulozna i "providna" bila...

Dakle, uzevshi u obzir naslov teme dobijamo zakljuchak da su SVI vozachi BMW-a kao ochiglednog (i ochekivano obzirom na profil vlasnika na forumu tj. zastupljenost brendova) neslavnog "pobednika" glasanja, shto iste te vlasnike chini najnekulturnijim... Iako (nadam se) to nije bio cilj i ideja, takav je logichan zakljuchak, jer je pitanje (tema) postavljeno tako (nespretno) kako jeste...

Da je naziv teme bio "Procentualno najvishe nekulturnijih vozhacha vozi..." (ili vec neshta slichno...), onda OK, rezultat bi bio da je najvishe vlasnika BMW-a koji su "nekulturni", shto bi bilo korektno, ma kakvi rezultati glasanja bili... ALI, nadam se da i vi, kao i ja, uvidjate razliku izmedju:

1. "Najnekulturniji vlanici voze BMW"
              2. "Procentualno najvishe nekulturnih vozacha vozi BMW"

Ovako, ispadoh najnekulturniji , a i svi do jednog ko vozi BMW... Ovo, priznacesh, ne mozhe da imponuje i vredja, sve i da nije bilo namerno...

Kad vec prichamo o tome, nadrkane i napaljene "tatine i mamine sinove" vidjam u svim brendovima, ne samo u BMW-u, iako stoji da je procentualno (najverovatnije) najveci broj njih upravo za volanom BMW-a. Ovo mi ni najmanje ne smeta, ali smeta ako me stavljaju u isti red i isti nivo sa njima kao takvima samo zato shto vozim BMW.

Kad vec prichamo o tome, vidjao sam ranije a vidjam i svakodnevno sluchajeve raznoraznih "nekulturnih" vozacha u automobilima od Yuga do Mercedesa, a mogu ti reci da ih je nemali broj i za volanom Alfe, i to uglavnom 33-ke, mada ima tu i drugih modela... Vlasnici VW-a obavezno ulecu u makazice non-stop sa sve dimnom zavesom koju ostavljaju za sobom i zbog kojih moram da zatvaram prozor ili iskljuchim ventilaciju ako voze ispred mene makar i na kratko. Taksiste necu ni da pominjem, oni su u vrhu shto se bezobzirnosti i bahatosti (nekulture) u vozhnji tiche, a opet najmanji broj njih vozi upravo BMW. Dakle, ova "generalizacija" dobijena kao rezultat glasanja je ono shto meni smeta, a ne glasanje. Da li zato shto znam jednog napaljenog i nadrkanog lika iz KM koji apsolutno nikad ne obara svetla pri mimoilazhenju, ulece u makazice po pravilu, parkira tako da se trotoarom ne mozhe prolaziti pa ljudi prolaze tako shto sidju na ulicu i obidju njegov auto, non-stop drzhi "maglenke" upaljenim i non-stop se ku*chi nekom (po njemu ) opasnom vozhnjom a vozi Alfu 156 1,9 JTD, treba da sve Alfiste smatram istim takvim?

Pitanje je loshe formulisano i postavljeno, nadam se samo da nije sa namerom...

Pozz

Comment

• Milos
                CBC Senator XXL
                • 12.05.2005
                • 700
                • Beograd, carraburma

malo igre recima...
                mozda pogresno formulisano pitanje, ali su ga svi shvatili...

Comment

• srle1
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 320
                  • Beograd

Odabir automobila skoro uvek ima veze sa onim što se u psihologiji naziva "projekcija".Raznim stvarima,počevši od odeće,obuće itd. pa na kraju i automobilom čovek govori kakav bi želeo da bude:najbolji,najbrži,najlepši,najzajebaniji pa i najštedljiviji.

Sa obzirom na to da je automobil jedan od upadljivijih statusnih simbola često je najkorišćenije i najupadljivije sredstvo kojim se žele drugi obavestiti o tome ko je,šta je i kakav je vlasnik određenog vozila.

Od sredine do sredine postoje varijacije i samo je pitanje ko koju marku smatra za kakvu i šta želi "s njom" da kaže,mada generalne odrednice postoje i opštepoznate su.Na neki način je to pokušano u polu-šaljivom tekstu Playboy-a.

Naravno,sve ovo se NE MOŽE generalizovati nego se može tek uslovno koristiti za izvlačenje zaključaka.

Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by SALE
                    156tica je u pravu, samo ipak ne mozes generalizovati.
                    Meni je smesno kad sednem u crnog napucanog BMW-a i vozim normalno, a ljudi ne veruju da ih pustam da se ukljuce ispred mene ili pesaci ne smeju da predju ulicu iako stanem da ih propustim.Dok sa Hondom svi gledaju da me seku il ne puste da se ukljucim ko da me mrze u njoj, pa onda moram malo da koristim bezobrazluk i obrtaje.
                    A tek u jugu ili nedaj boze peglici tu samo moras da gledas ko te sa koje strane sece.Tako da uopste nije svejedno koja kola vozis.
                    Sa ovim se u potpunosti slazem, imao sam keca mediterana, 80' okrugli farovi, kome je prednji branik bio iskrivljen, i umesto njega montiram obicnu cev precnika 60mm, ofarbam u crno, prubusim i navrnem na nosace. Pomalo neobicnog izgleda al reko ajde da ofarbam vezni lim ispod maske, i odradim to u narandzastu florescentnu boju. Kec je bio na totalnom standardu, sa odlicnim motorom i starim opelovim celicnim felnicama 13'.
                    Necete verovati ali pesak krene da prelazi ulicu i uredno se vrati, auto iz suprotnog smera koji bi krenuo da pretice, kako me ugleda vrati se nazad, ako se malo brze priblizim nekome od nazad, uredno se skloni i omoguci mi preticanje, znaci po difoltu sam bio trkac ako se gleda odnos ostalih prema meni. Ako gledam svoju voznju nije bila ni malo razlicita voznje u bilo kom drugom autu, ali u ocima okoline u saobracaju sam verovatno bio u najmanju ruku neko kome nije trebalo dati dozvolu.
                    Vozio sam sa tom narandzastom bojom mozda meces imalo jace i prefarbao ponovo u crno.
                    Slicna je stvar kada u retrovizoru ugledate Bmw-a koji se malo brze priblizava i sledece je, aha , evo ga jedan brzi i napaljeni, a covek jednostavno ima auto koji normalno vozi u skladu sa uslovima na putu. Naravno da se ovaj post ne odnosi na bahatost i bezobraznost za volanom, ali se nadovezujem na Saletov post cisto da bi se pravila razlika, a verujem da i mnogi imaju slicno iskustvo kod menjanja automobila.

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Slazhem se u potpunosti, dakle stvar je u tome kako ljudi generalno imaju percepciju o ovom ili onom brendu. Uopshte, na nashim prostorima je BMW nesrecno i "tradicionalno" postao sinonim za mafijashe, chlanove raznoraznih "klanova" i "ekipa", a sve je to danak svemu onome shto se deshavalo na teritoriji YU/SCG proteklih 15-ak godina, i to pre svega po ulicama BG... Neshta kao "ozloglasheni" Audi A8, ali i razni dzipovi tipa Pajero i sl...

Dakle, ako je to samo percepcija vecine ljudi, ja tu ne mogu nishta da menjam. ALI, ja nikada nisam bio bahat ili nekulturan u vozhnji, mozhda ne poshtujem uvek brzinska ogrznichenja (kao ni vecina nas ovde), ali nikada ne vozim tako da ugrozhavam druge uchesnike u saobracaju, i pod obavezno poshtujem saobracajna pravila i propise, narochito u naseljenim mestima. Dakle, nisam "nekulturan" niti "najnekulturniji" u saobracaju samo zato shto vozim taj i taj brend, iako drugi uchesnici u saobracaju "ochekuju" da cu da se ponasham drugachije jer sam u BMW-u.

Imam slichna iskustva sa dfast-om po pitanju razlichitih brendova i razlichitih iskustava u vozhnji. Dok sam vozio Fiestu niko ne bi ni pomishljao da odustane od preticanja iako je bilo ochigledno da ce da uleti u makazice, pa sam od istih morao da bezhim, jednom se chak popevshi na bankinu... Peshaci su prelazili gde im se di*ne samo kad bi krajichkom oka videli da im prilazi neka Fiestica... Neki su grchevito "gazili" ispred mene samo da ne dozvole da ih pretekne jedna Fiesta... Sad, jasno uvidjam da me propushtaju da pretichem bez zadrzhavanja, stalno pale desni zmigavac na otvorenom, peshaci odustaju od prelaska ulice tamo gde ne bi trebali a oni koji krenu u preticanje i vide da im dolazim u susret se brzo predomisle. Medjutim, ja sam ostao apsolutno isti, i nishta se kod mene nije promenilo, sem auta. Tek kad me neki peshak unezvereno i sa nevericom pogleda dok stajem na peshackom i lepo mu dozvolim da predje ulicu mi postaje jasno koliko je u mentalitetu ovdashnjeg naroda "usadjeno" da ljude ceni ili karakterishe (izmedju ostalog, ali ponajvishe) po tome shta voze, a ne kakav je vozach taj neko u tom autu, i pre svega kakav je chovek...

Ameri imaju dobru izreku, prikladnu za ovu prichu: "Don't judge about someone before you get to know him!"

Pozz

Comment

• kilson
                        Moderator
                        • 09.10.2004
                        • 3216
                        • NoviBGD
                        • AR 75 GT

@overspeed: Opusti se bre choveche, znamo te - znamo se (na neki nachin). Previshe lichno primash ovu anketu, a tek si kupio BMW-a... (Malo shale nije na odmet...)

Evo na Tvoj zahtev editujem naslov. Btw, ja sam iskreno rekao sa kakvim automobilima sam imao najvishe problema (tu nema BMW-a), a svoje tekstove pishem na osnovu iskustva, koje iznosi nekih 30.000 Km godishnje, a radi info-a pre mesec dana je bilo 10 godina moje vozhnje...

pozz / opushteno

p.s. J*besh kola, vazhno je drugarstvo.
                        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Ne psuj barabo. Off
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Misim, rizikujem da se neko uvredi ali moram da reknem da ne puknem
                            Ako vidim da nešto krlja i srlja iza mene u retrovizoru i žustro ide da sve obidje, znam bez da gledam da je Golf ili Jugo u pitanju, bar ovde u NS.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• karazoki
                              CBC Veteran
                              • 25.08.2005
                              • 157
                              • Krusevac

pozz / opushteno

p.s. J*besh kola, vazhno je drugarstvo.

100 %

Comment

• HotDog
                                CBC Senator XXL
                                • 06.05.2005
                                • 965
                                • BSG 75 (011)

Originally posted by overspeed_1976
                                Neki su grchevito "gazili" ispred mene samo da ne dozvole da ih pretekne jedna Fiesta...

Pozz
                                Ili kad zapne iz sve snage yugom makar se slupao da bi tema dana posle bila "ala sam dobio jednog CRX-a danas". Uredno se sklanjam ******ma.

Comment

Working...
                                X