Pozdrav, imam mogucnost da krajem godine odem za Sloveniju, turisticki, i naravno treba da vadim vizu. Ono sto mene interesuje je da li ja kada dobijem vizu za Sloveniju koja je usla u evropsku uniju, mogu sa tom vizom da udjem turisticki u npr. Italiju ili Austriju posto ce mi biti blizu? Ili moram da vadim vize pojedinacno za sve zemlje koje hocu da posetim? Mislio sam da odem u Sloveniju i da se jedan dan provozam po severu Italije, obidjem koji auto plac, shoping, to naravno ako ne moram da vadim vizu za Italiju....
Pitanje u vezi viza...
Collapse
X
-
Trebalo bi da mozes da ides u Italiju, tamo sada ionako nema neke ozbiljne granice.
A najjednostavnije ces to utvrditi kada budes dobio vizu, jer ce na nalepnici biti napisano da li vazi za EU ili samo za Sloveniju.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
-
-
Idi direktno na Italijansku turistichku vizu i rachunaj da ce ti trebati dosta kesha (generalno), snizhenja krecu pred katolichki Bozhic... Generalno samo da udjesh i popijesh jedan espresso je totalno opushtajuce.
P.S. U Sloveniji STRIKTNO vozi po pe esu, kidaju sa kaznama.
Comment
-
-
Bolje ti je da izvadis Sengen vizu.
Pozdrav.
Comment
-
-
Ljudi ja ne idem i Italiju zato sto imam neka posla. Idem za Sloveniju nekoliko dana poslovno, pa sam mislio da jedan dan odvojim da skoknem do Italije da vidim sta se radi. Znaci necu namerno ici u Italiju, vise onako...Znaci mrka kapa, posle ovih komentara... Koliko kosta sengen viza, na koliko se dobija i koje treba da ispunim uslove? Jeste da ima jos dva meseca do odlaska ali da se unapred informisem... A mogu li da trazim Italijansku turisticku vizu pa sa tim da budem u Sloveniji? Znaci kontra od onoga sto sam pitao na pocetku?
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by SrdjanA mogu li da trazim Italijansku turisticku vizu pa sa tim da budem u Sloveniji?
Ako imas multi vizu(za vise ulazaka u Italiju) onda to nije problem,da svaka 3 dana odes u Italiju,ali turisticke vize se ne izdaju na vise ulazaka koliko ja znam.
Comment
-
-
Sa Slovenackom ne mozes nigde osim u Sloveniju. Sa Sengenom, mozes skoro svugde u Evropi u okviru granica zemalja potpisnica Sengena, kao i u zemlje koje nisu potpisnice Sengena (kao sto je Slovenija), pod oslovom da je viza tipa D, i da traje jos min. 3 dana. Takodje, duzina boravka u Sloveniji sa Sengenom ogranicena je duzinom maksimalne duzine trajanja u Sengenskim zemljama, a to obicno pise na vizi (DURATION OF STAY, Duree d'entree, itd...), obicno 45 dana na vizi od 3 meseca. Jedini uslov, kao sto vec rekoh, za izlazak i ulazak u Sloveniju sa Sengenom je D tip vize, i da se u Sloveniju ne moze uci, cak ni u tranzitu ako ta viza istice za manje od 3 dana.
Znaci, sa Italijanskom turistickom, mozes i u Sloveniju, dok god ima jos min. 3 dana trajanja na njoj.
Papiri za vizu? Pa obicno ide pasos, uverenje o zaposlenju, resenje o registraciji te firme, spisak clanova domacinstva, uverenje o primanjima, poziv od firme (poslovna, 3 meseca viza), ili placena rezervacija hotela (turisticka), potvrda o novcanim sredstvima (kartica, kes...), slika, pasos...jesam li zaboravio sta? To je otprilike to.
Comment
-
-
Malo si me zbunio, mislio si ako je D visa i ako traje manje od 3 dana da ne moze uci u Sloveniju. Sa C sengen vizom sam prolazio bez problema u vise navrata i povratku za SCG i kad je bila na 1 dan do isticanja.
A je cini mi se tranzitna
B turisticka
C nesto kao radna
za D ne znam koja je
Comment
-
-
Hm, malo sam pomesao, jeste C viza, sad sam gledao, poslovna Sengenska na 6 meseci, vazi 90 dana.
Zvanicno, sa njom ne bi trebali da me puste u tranzit kroz Sloveniju ako istice za manje od 3 dana. To je zvanicno. E sad, ako oni i odaberu da me propuste, to je njihova stvar, ali ako cemo po propisima, mora da vazi najmanje jos 3 dana.
Comment
-
Comment