saobracajka - prijaviti ili ne ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

saobracajka - prijaviti ili ne ?

Ne znam gde da smestim ovo pisanje, pa molim nekog od urednika da premesti gde treba. Mislim da ce biti korisno clanovima koji su roditelji.

U Utorak, 25.05.2010. mog klinca (12) je zakacio neki BMW po prednjem tocku i pobegao. Svedoka nema. Klinac je skoro stajao, a vozac je verovatno mislio da moze da se provuce ispred bicikle, pogresno je procenio, napravio sta je napravio i zbrisao. Udario je u prednji tocak, klincu je prakticno izbio biciklu ispod d u p e ta , mali je pao i lupio glavom (potiljacnim delom), malo lupio koleno , sve u svemu nista strasno, cvoruga i modrica, to ce da prodje. Mali me zvao telefonom, ja sam ga odveo kod lekara, lekar dao uput za neurologa, ali da idemo kod neurologa ako se javi jedna od 2 stvari : povracanje i/ili spavanje duze od 10 sati , ili ako mi (roditelji) procenimo, konfuzno ponasanje, gubitak ravnoteze....uglavnom mi dobijemo uput za specijalistu da ga po potrebi upotrebimo.
    Sad ide poenta price : klinac se uplasio kako ce policija da ga ispituje , da ne pomisle da laze i sl. , uglavnom, mali je bio u u, i ja sam resio da ne zovem nikoga i da doktorki precutim auto - dete palo s bicikle i to je to. Dalje, 28.05. njega i dalje boli glava i ja resim da ga odvedem kod neurologa. Neurolog se zgrane zasto nismo odmah doveli dete, i ja mu kazem da nije imao te simptome hematoma ili nekog potresa, ali me zabrinulo to sto njega glava ne prestaje da boli. Usput, ja ispricam i da ga u stvaru udario auto ali da klinac nije hteo da zovemo policiju, blabla. Covek kaze "zao mi je, ja moram da zovem policiju”. OK , ako se mora onda mora. Dok cekamo, ja klincu kazem da slobodno isprica sta je bilo, oni pomazu nama , sve je OK. Policija dodje, jedan prica s nama, drugi s neurologom. Posle izadjemo I policajac mi kaze : mi cemo da podnesemo prijavu protiv nn lica zbog toga I toga, medjutim morate I vi da napisete isto to kao fizicko lice I da prijavite MUP-u. Ja kazem “nema veze , nemamo nameru da tuzimo nikog, ako uhvatite lice bice dovoljno, ako ne uhvatite-sta je tu je”. Onda on kaze : “ne razumete, od udesa do prijave je proslo 3 dana, a u 90% slicnih slucajeva je u pitanju nasilje u porodici , mi dajemo tuziocu, on prosledjuje centru za soc.staranje, oni dalje zovu roditelje I procenjuju da li da podnesu prijavu protiv roditelja !!! Dakle, bolje je da i mi prijavimo, da na taj nacin "operemo" sebe !!!

Na kraj pameti mi nije bilo da neko uopste razmislja u tom pravcu !!! Ni iz cega moze da se izrodi svasta. Napisasmo prijavu i sad cekamo da nas pozovu iz socijalnog.
    Sad je u kuci to glavna zanimacija, mali trlja ruke kako ce da nas upropasti na saslusanju ako ne dobije nov mobilni..a kad je pao, taj BMW je raspalio po gasu da bi sto pre zbrisao, a klinac je pomislio da ce da se vrati da ga dokrajci da ne bi imao svedoka !!! Ne dajte deci da gledaju filmove posle 21h
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Re: saobracajka - prijaviti ili ne ?

mali trlja ruke kako ce da nas upropasti na saslusanju ako ne dobije nov mobilni.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ako je takav, dajte ga i pravite novog... U Skandinaviji bi sigurno mnogo više objašnajvao što ima čvorugu
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

ja sam resio da ne zovem nikoga i da doktorki precutim auto - dete palo s bicikle i to je to
        jos 100 godina da zivim, ovakve poteze nikada necu shvatiti.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Chubbs, u pravu si, dugujem objasnjenje : na toj raskrsnici nije bilo zive duse, radnica na trafici nije ni mogla da vidi kroz svoje prozorce, radnica u dragstoru takodje. Pitao sam i jednu i drugu, ova sa trafike je cula da je mali viknuo i kad je izasla auta vec nije bilo. Dakle, svedoka nema, na tocku bicikle su samo malo pokrivljene zice (to se vidi kad se bas zagleda) , i prosto sam pomislio da je bez svedoka besmisleno bilo sta raditi. Moje dete je palo, diglo se , pazarilo u dragstoru i tek onda me pozvalo , plasio se da cu da vicem na njega sto jurca i sto ne gleda gde vozi. Onda je dosao kuci (dovezao se bicikom), pa smo se vratili da pitam te dve radnice sta i kako. Naravno da sam pogresio sto nisam odmah zvao organe.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Mislim, kakva glupost...

Razumem, covek u datom trenutku mislio da je sitnica, pa nije zvao, ne mogu da tvrdim ni da bih ja uradio drugacije - mada mi je na pola citanja tvog posta palo na pamet da ce socijalci da te zahebavaju jer ce doktor da posumnja na nasilje u porodici, pa nekako mislim da bih se u datom trenutku i setio toga i ipak i pozvao Policiju, mada opet kazem, nisam 100%...

Da je glupost, glupost je, izvali neke pare za klinca da ga ucutkas, i sve fino sa tetama iz socijale i kraj Mada, da sam ja u pitanju, da mi dodje neka leva teta da me pita da li ja to maltretiram dete zbog ovakve gluposti, odnosno da izgradi pricu o maltretiranju zbog jedne modrice, pa mislim da bih ih pobacao sa terase sa sve blokcicima i cvikerima...idi bre brini brigu o ugrozenima umesto da meni kucas na vrata, mars bre
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Milorad90
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2007
              • 975
              • Beograd

Javi nam koji je telefon na kraju dobio, da vidimo koliko je mali ambiciozan

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

More dacu ja njemu telefon tamo gde se najmanje nada ! Dodje mi da mu udarim jedan pa da mu zvoni uvo do nove godine! Sa zenom ovih dana pricam nesto , pa se setih , ja sam klincu pre nego sto su organi dosli rekao nesto u smislu "samo opusteno i reci sve cega se setis, svaki detalj, i na sve sto te pitaju slobodno kazi sta znas, ako nesto ne znas ili ne mozes da se setis, kazi i to : ne mogu da se setim.." . A mali je neverovatan: ima frku od autoriteta, recenice je slagao ono kao "ja sam se kretao ulicom sa pravom prvenstva..." on zna sta je prventsvo !! I sad kad vratim film, ispada da je prosao neki brifing, da sam ga ja naucio da prica onako "sluzbeno" ! Mnogo gledaju filmove, forenzicare i te gluposti, skoro sam ga cuo da je rekao "ubistvo sa predOmisljajem" , ne kaze se bre sinko tako nego predumisljaj, ma ne zezaj, predomisljaj je kad neko hoce nekog da ubije pa se predomisli !!!

Cula i baba (tashta), pa pored svega pita "pa cekaj, valjda je veliki da ga bijete" , pa nikad ga nismo ni bili, ni kad je mali bio, odakle ti ideja da ga bijemo ?!!

Stvarno sam okruzen ludacima, i poslovno i privatno, zreo sam za neku banju...u pravu je Dora, neka im ga, a zenu cu da prijavim kao saucesnika, pa neka daju i nju nekome na staranje da se odmorim malo

Jos da smislim kako tashte da se resim.....najbolje da se dogovorim sa tim vozacem BMW-a kad ga nadjem !

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Vidi, ako BAS hoce da te zakopa, samo da nabaci tetama, onako usput, da tata vozi BMW, i ugasio si ga, pa ti objasnjavaj posle da laze
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

odgledaj do kraja, obavezno
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Bojan1212
                      CBC Senator XXL
                      • 15.07.2008
                      • 468
                      • Zemun
                      • Honda Accord

Originally posted by deki-ascona
                      a kad je pao, taj BMW je raspalio po gasu da bi sto pre zbrisao, a klinac je pomislio da ce da se vrati da ga dokrajci da ne bi imao svedoka !!! Ne dajte deci da gledaju filmove posle 21h
                      Najjaca recenica

Comment

• mb12
                        CBC Senator XXL
                        • 06.11.2006
                        • 640
                        • Vrbas
                        • Mazda 626 2.0 TD

@ Deki

Uz svo uvazavanje kao forumasa CBC-a, posteno si "zasrao" motku.

Moze slobodno Centar za Socijalni rad da ti i oduzme dete i da na staranje odredjenoj ustanovi ili hraniteljskoj porodici, jer je koliko god to benigno u postu zvucalo u pitanju zanemarivanje roditeljskih duznosti prema detetu. Kazem jos jednom, ma koliko to benigno izgledalo i zvucalo, mozete ti i supruga, kozu na siljku ostaviti zbog ovog, po meni, nepromisljenog poteza.

Sta dete zna. Pokupio ga neki dripac, dete jos udarilo i to potiljacnim delom glave od beton, i da se ne prijavi??? Ja se nebih ni u slucaju par ogrebotina razmisljao sta da uradim, bez obzira bilo ocevidaca, i bez obzira sto se dete frka od cajosa. Ej bre, pa ja sam se frkao batina od starog, pa me je tukao

Bilo kako bilo, kao sto rekoh, zasrao si motku, i to posteno. Izes ti krivca, izes sve na kraju krajeva, samo da detetu bude dobro, i da malo stisnes jace diregentsku palicu roditeljstva.

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

ma resenje za tebe i ostale je PHOTOSHOP tj cuveni patch tool

evo ti ako se klinac ozledi

a ovo je ako se zena ozledi

dakle, alat za sve!!

Comment

• mb12
                            CBC Senator XXL
                            • 06.11.2006
                            • 640
                            • Vrbas
                            • Mazda 626 2.0 TD

Za koga je to resenje?