Ne znam gde da smestim ovo pisanje, pa molim nekog od urednika da premesti gde treba. Mislim da ce biti korisno clanovima koji su roditelji.
U Utorak, 25.05.2010. mog klinca (12) je zakacio neki BMW po prednjem tocku i pobegao. Svedoka nema. Klinac je skoro stajao, a vozac je verovatno mislio da moze da se provuce ispred bicikle, pogresno je procenio, napravio sta je napravio i zbrisao. Udario je u prednji tocak, klincu je prakticno izbio biciklu ispod d u p e ta , mali je pao i lupio glavom (potiljacnim delom), malo lupio koleno , sve u svemu nista strasno, cvoruga i modrica, to ce da prodje. Mali me zvao telefonom, ja sam ga odveo kod lekara, lekar dao uput za neurologa, ali da idemo kod neurologa ako se javi jedna od 2 stvari : povracanje i/ili spavanje duze od 10 sati , ili ako mi (roditelji) procenimo, konfuzno ponasanje, gubitak ravnoteze....uglavnom mi dobijemo uput za specijalistu da ga po potrebi upotrebimo.
Sad ide poenta price : klinac se uplasio kako ce policija da ga ispituje , da ne pomisle da laze i sl. , uglavnom, mali je bio u
u, i ja sam resio da ne zovem nikoga i da doktorki precutim auto - dete palo s bicikle i to je to. Dalje, 28.05. njega i dalje boli glava i ja resim da ga odvedem kod neurologa. Neurolog se zgrane zasto nismo odmah doveli dete, i ja mu kazem da nije imao te simptome hematoma ili nekog potresa, ali me zabrinulo to sto njega glava ne prestaje da boli. Usput, ja ispricam i da ga u stvaru udario auto ali da klinac nije hteo da zovemo policiju, blabla. Covek kaze "zao mi je, ja moram da zovem policiju”. OK , ako se mora onda mora. Dok cekamo, ja klincu kazem da slobodno isprica sta je bilo, oni pomazu nama , sve je OK. Policija dodje, jedan prica s nama, drugi s neurologom. Posle izadjemo I policajac mi kaze : mi cemo da podnesemo prijavu protiv nn lica zbog toga I toga, medjutim morate I vi da napisete isto to kao fizicko lice I da prijavite MUP-u. Ja kazem “nema veze , nemamo nameru da tuzimo nikog, ako uhvatite lice bice dovoljno, ako ne uhvatite-sta je tu je”. Onda on kaze : “ne razumete, od udesa do prijave je proslo 3 dana, a u 90% slicnih slucajeva je u pitanju nasilje u porodici , mi dajemo tuziocu, on prosledjuje centru za soc.staranje, oni dalje zovu roditelje I procenjuju da li da podnesu prijavu protiv roditelja !!! Dakle, bolje je da i mi prijavimo, da na taj nacin "operemo" sebe !!!
Na kraj pameti mi nije bilo da neko uopste razmislja u tom pravcu !!! Ni iz cega moze da se izrodi svasta. Napisasmo prijavu i sad cekamo da nas pozovu iz socijalnog.
Sad je u kuci to glavna zanimacija, mali trlja ruke kako ce da nas upropasti na saslusanju ako ne dobije nov mobilni..a kad je pao, taj BMW je raspalio po gasu da bi sto pre zbrisao, a klinac je pomislio da ce da se vrati da ga dokrajci da ne bi imao svedoka !!! Ne dajte deci da gledaju filmove posle 21h
U Utorak, 25.05.2010. mog klinca (12) je zakacio neki BMW po prednjem tocku i pobegao. Svedoka nema. Klinac je skoro stajao, a vozac je verovatno mislio da moze da se provuce ispred bicikle, pogresno je procenio, napravio sta je napravio i zbrisao. Udario je u prednji tocak, klincu je prakticno izbio biciklu ispod d u p e ta , mali je pao i lupio glavom (potiljacnim delom), malo lupio koleno , sve u svemu nista strasno, cvoruga i modrica, to ce da prodje. Mali me zvao telefonom, ja sam ga odveo kod lekara, lekar dao uput za neurologa, ali da idemo kod neurologa ako se javi jedna od 2 stvari : povracanje i/ili spavanje duze od 10 sati , ili ako mi (roditelji) procenimo, konfuzno ponasanje, gubitak ravnoteze....uglavnom mi dobijemo uput za specijalistu da ga po potrebi upotrebimo.
Sad ide poenta price : klinac se uplasio kako ce policija da ga ispituje , da ne pomisle da laze i sl. , uglavnom, mali je bio u

Na kraj pameti mi nije bilo da neko uopste razmislja u tom pravcu !!! Ni iz cega moze da se izrodi svasta. Napisasmo prijavu i sad cekamo da nas pozovu iz socijalnog.
Sad je u kuci to glavna zanimacija, mali trlja ruke kako ce da nas upropasti na saslusanju ako ne dobije nov mobilni..a kad je pao, taj BMW je raspalio po gasu da bi sto pre zbrisao, a klinac je pomislio da ce da se vrati da ga dokrajci da ne bi imao svedoka !!! Ne dajte deci da gledaju filmove posle 21h

Comment