prenos vlasnistva u Srbilendu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dacha
    CBC Senator XXL
    • 23.06.2007
    • 356
    • Beograd, NBG
    • Xsara II 2.0i

Re: prenos vlasnistva u Srbilendu

Da u vecini opstina je odmah overa kad vide uplatnicu (do poslednje kupovine automobila sam misilo da je svuda tako) ali u opstini Rakovica (opstina prodavca) iz neobjasnjivih razloga ima pravilo da cekaju da evidentiraju uplatu. Na pitanje zasto odgovor je bio interna pravila.

Jako bih voleo da si u pravu i da me je nekoliko agencija sa sve MUP-om pogresno informisalo i da mi nisu lepo objasnili. Ali od svih tj. od vise razlicitih agencija sam dobio istu informaciju a dosta sam ih kontaktirao jer prvo nisam mogao da poverujem u to, i samo sam dobijao potvrdne odgovore da taj porez mora da se plati kad se menja vlasnik iako je auto registrovan 2 meseca ranije tj. u martu i iako imam resenje PU da je placen porez za apsolutna prava.

Videcu to jos jednom kad mi bude radjen atest za plin tj. upisivanje istog u saobracajnu, pravicu se lud da nemam pojma ni za kakav porez o upotrebi motornih vozila pa cu videti sta ce mi reci i hoce mi dati saobracajnu na moje ime bez tog poreza.
    The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by Type_R
      Ja ipak mislim da tebi nisu lepo objasnili u agenciji

POREZ placas samo JEDAN, to je prorez na prenos apsolutnih prava, cifra koja se placa u upravi prihoda (procenjena vrednost iz kataloga AMSS)

A to sto se placa kada se vrsi promena podataka u saobracajnoj je ADMINISTRATIVNA TAKSA, kada auto ostaje u istom reg. podrucju tj. iste tablice ona je znatno manja (oko 2000din) a kada je drugo reg. podrucje onda je skuplje (oko 4000din)
      Nije tako nažalost. Ja nisam menjao tablice pa sam morao da platim tu taksu, i kako mi je objasnio čovek u agenciji taksa je promenljiva u zavisnosti valjda od starosti automobila.

Na pocetku teme si rekao da se ceka 2 dana da legne uplata???!!! To prvi put cujem, svuda se to zavrsava za 5 minuta, vratis se iz banke sa uplatnicom i dobijas overen kupoprodajni ugovor.
      Kako u kojoj opštini. U Zemnunu znam da se završava za 5 minuta (2 puta sam prenosio automobil na sebe) ali na Zvezdari recimo mora da se sačeka do sutradan.

Comment

• Joker
        CBC Veteran
        • 09.05.2005
        • 116
        • Subotica

@dacha
        uvezao sam auto, tako da sam zaobišao taj problem.
        @Type_R
        i ja sam čuo da mup u nekim opštinama ne traži uplatu te takse, u Subotici traže.

Comment

Working...
        X